Căutați idei pentru o ieșire cu copiii departe de București pentru a scăpa de agitația orașului?
Clubul Copiilor a creat un top al locurilor preferate de vizitat cu copiii în capitală și în apropierea orașului București unde puteți planifica un weekend plin de distracție. În top-ul nostru există parcuri de aventură, conace, mini ferme cu animale, păduri de cutreerat și alte locuri minunate de explorat.
Aruncați o privire pe listă pentru a vă face o idee despre cele mai bune locuri de vizitat lângă București care sunt perfecte pentru o escapadă rapidă!
Parcuri de aventură lângă București
1. Edenland Park
Imposibil să nu fi auzit de Edenland, un loc minunat cu „de toate” : grădina zoo, cai și călărie, parc de joacă pentru copii, tiroliene pentru mari si mici, baruri, restaurante, aer curat si umbra pentru relaxare.
Parcul se află la 20 de minute distanță de oraș și este cel mai mare parc de aventură din țara noastră.
Dacă doriți să aveți parte de distracție la maximum – trasee în copaci, tir cu arcul, jocuri și concursuri, echitație, paintball și multe altele – Edenland Park este destinația pe care nu vreți să o ratați. Există și posibilitatea de a vă caza aici în niște căsuțe parcă desprinse din basme. De asemenea, puteți alege să mâncați la terasele și restaurantele din incintă.
Locul este plin de copii și părinți care vor să petreacă timp împreună, fiind una dintre cele mai populare destinații de lângă București.
Adresă: Strada Cantonului numărul 12, Balotești
2. Parcul de distracții Alex & Emma’s Land
Copiii iubitori de aventură, mișcare în aer liber și distracție vor adora acest parc.
Creat special pentru copii și pentru nevoile de distracție și aventură ale exploratorilor, parcul dispune de mai multe facilități de joc: tobogane, piscine cu bile, tir cu arcul, paintball, trambuline, plase pentru escaladă, piste, terenuri, trasee suspendate, tiroliană, piscină, căsuțe colorate parcă din povești și multe, multe altele. Pe scurt, aici vor petrece o zi de neuitat!
De asemenea, există și posibilitatea de a vă caza. Pentru a lua masa, există restaurante și terase unde se pregătesc bunătățuri speciale, la fața locului.
La acest parc de distracții se organizează și evenimente pentru copii, ateliere, workshop-uri, jocuri interactive care mizează pe prietenie, colaborare și socializare. În sine, vă veți bucura cu toții de o zi de neuitat, iar parcul de distracții va deveni una dintre cele mai dorite locații pentru copii lângă București!
Adresă: Comuna Pietroșani, Arges (aproximativ 1 oră și 45 de minute pornind din București)
3. Parcul La Țară
Parcul „La Ţară” a fost fondată în 2014 cu scopul de a oferi familiilor cu copii oportunitatea de a se relaxa în mijlocul naturii în timpul zilelor de weekend.
Micii aventurieri se pot distra la locul de joacă în aer liber, care include o trambulină, o tiroliană, tobogane, leagăne, piscina cu bile și o zonă de nisip echipată cu multe jucării și de asemenea o zonă de gătit ( unde copiii se joacă cu nisip și pietricele).
Pentru copiii mai mari există parcul de aventură „La Cățărat”, aflat la 5km departare. Pentru a ajunge la acesta aveți la dispoziție două variante. Prima variantă constă într-o călătorie cu căruța în interiorul parcului, urmată de o traversare aventuroasă a râului Argeș pe tiroliană – o experiență plină de adrenalină. Dacă preferați să nu intrați în parcul propriu-zis, aveți opțiunea de-a merge direct acolo, dar trebuie să treceți peste un pod mai vechi peste râul Argeș.
Plimbarea cu căruța poate fi o experiență deosebită pentru cei mici.
În mijlocul parcului „La Țară”, veți descoperi o mică fermă, un tărâm fermecat pentru cei tineri și curioși. Copiii au ocazia să interacționeze cu mai multe creaturi pufoase, toate foarte prietenoase.
După activitatea și aventura din natură, vei simți cu siguranță pofta de mâncare. Puteți găsi preparate tradiționale în cadrul restaurantului, unde veți găsi preparate precum mici, cartofi prăjiți, gulaș ardelenesc, sau puteți face un picnic.
Adresa: Comuna Găiseni Cascioarele, Autostrada A1 București-Pitești, km 36. Parcul este deschis doar sâmbăta și duminica de la 10.00 la 19.00.
4. Dinamic Parc Chiajna
Frumos amenajat, liniștit, o alternativă modernă a parcurilor tradiționale, Dinamic Parc Chiajna este locul unde copiii își pot satisface nevoia de mișcare și aventură.
Cu numeroase atracții mai ales pentru copii (loc de joacă, bărcuțe, mașinuțe electrice, trambuline, gonflabile, castele, dar și leagăne și tobogane), zonă de relaxare pentru adulți (foișoare și băncuțe, terasă și restaurante, tot felul de chioșcuri și magazine), Dinamic Parc este locul unde să vă petreceți o zi întreagă!
Există și parcare pe malul lacului, spre dig, iar locul este curat, frumos amenajat. De sezon, vă puteți plimba și cu hidrobicicleta, puteți observa lebedele și rațele, puteți face chiar și un picnic prin împrejurimi. În mijlocul naturii, unde fiecare copil va găsi o activitate care să îi fie pe plac, vă veți reîncărca cu toții bateriile, pregătindu-vă pentru o nouă săptămână de muncă.
Un loc ce a fost special gândit pentru a facilita accesul bucureștenilor la alternative de odihnă și relaxare!
Adresă: Strada Mihai Eminescu, numărul 39-41, Chiajna
5. Extreme Park Cernica
Iubitorii de aventură nu se vor mai da plecați de aici! Extreme Park Cernica este locația ideală a copiilor care iubesc adrenalina, iubesc aventurile și iubesc să fie în permanentă mișcare. Acest parc de aventuri, distractiv și divers, se află la doar 15 kilometri de București, într-o pădure în care puteți face plimbări, picnic, drumeții și ieșiri în aer liber. Preferatele noastre sunt : tiroliana, traseele suspendate și locurile de joacă!
Există 11 trase de aventură pentru copii, acestea fiind catalogate pe anumite culori care indică specific categoria de vârstă potrivită! De asemenea, în parc există și spații speciale unde puteți face picnic, dar și o terasă și un restaurant unde puteți lua masa.
La Extrme Park Cernica sunt bineveniți toți membrii familiei, de la mic la mare, pentru a se bucura de mișcare, distracție și pentru a servi o porție zdravănă de adrenalină!
Adresă: Strada Ștrandului, Phoenix Cernica Complex, Cernica, Pantelimon
Program de funcționare:
Luni -Vineri : 10.00 – 18.00
Sambata-Duminica : 09.00 – 18.30
6. La Catzarat
Situat la aproximativ o oră de București, La Catzarat este locul în care copiii începând cu vârsta de 3-4 anișori se pot distra cu trasee suspendate, tiroliene la diferite înălțimi și alte facilități de joacă pentru a-și consuma energia în mod practic, făcând mișcare!
O locație retrasă, într-o zonă înconjurată de pădure, prilej pentru a lua niște aer proaspăt și a vă aventura în brațele acesteia. De asemenea, aici puteți comanda și diverse feluri de mâncare, pe placul tuturor.
Plăcinte cu mere, mâncare pentru vegetarieni, paste, aripioare coapte în diferite sosuri, băuturi răcoritoare și limonade. Plimbări cu căruța, priveliște care îți fură ochii asupra râului Arges, tot felul de activități interactive și distractive pentru oricine.
Un loc frumos unde fiecare se poate distra în voie, găsindu-și ceva ce să facă. Foișoare, băncuțe și scăunele rustice, oameni frumoși și amabili – toate acestea le puteți găsi La Catzarat, o locație unde sigur vă veți reîntoarce!
Adresă: Autostrada A1 București Pitești, ieșire la km 30, la intrare în comuna Găiseni, județul Giurgiu. Tastați pe waze La Catzarat!, Găiseni, România
7. Parcul Artha
La doar 30 de minute de oraș, Parcul Artha vă stă la dispoziție pentru a petrece o zi de neuitat alături de cei dragi, plimbându-vă într-un caiac. Vâslind pe un canal frumos, plin de nuferi, vă veți bucura de priveliștea fabuloasă, admirând fauna și flora lacului, multitudinea de păsări pe care ați putea avea norocul să le vedeți.
De asemenea, aici există și locuri unde puteți mânca și servi diverse băuturi, spații special amenajate cu muzică bună și relaxantă.
70.000 m2 de spații verzi, 300 de locuri de parcare, Lagoo Pavilion Luna & Sole, 300 de m2 de terasă acoperită, 16 foișoare, bază de agrement nautic și zonă de dușuri, vestiare și saună.
Mai mult decât atât, aici veți găsi tot ce le este necesar copiilor pentru a se distra în aer liber, în timp ce se bucură de toate facilitățile puse la dispoziție: spații de joacă, activitate fizică, ateliere care au loc periodic și multe altele. Nu uitați să vă îmbrăcați cu haine care nu rețin apa!
Adresă: Șoseaua Ghermănești-Snagov, București, România
Ferme și zoo în apropiere de București
8. Ferma Animalelor
O fermă care se întinde pe o suprafață de aproximativ 40.000 de m2 și, de altfel, prima fermă-parc din țara noastră. Cu numeroase locuri unde puteți savura bucate alese, facilități pentru cei mici (distracție, joacă în aer liber, mișcare), există numeroase spații special amenajate pentru a îndeplini nevoile acestora.
Animalele domestice de aici (cai, măgăruși, capre, oi, bibilici, găini, fazani și multe altele) pot fi hrănite și mângâiate de către copii. Curajoșii pot face echitație!
În mijlocul naturii, într-un spațiu curat, verde, cu animale îngrijite și fericite, copiii vor fi foarte bucuroși să ia parte la activitățile de la fermă: îngrijitul animalelor, diferite jocuri interactive și distractive care să le stimuleze dorința de aventură și multe altele.
La Ferma Animalelor copiii se vor simți în contact cu natura, bucurându-se de liniște și pace. Puteți face și picnic în zonele de aici, așa că nu uitați să vă aduceți lucrurile necesare cu voi!
Adresă: Strada Sfântul Gheorghe numărul 20, Pantelimon
9. Ograda Bunicilor
Ograda Bunicilor se află la o oră de mers cu mașina de București, iar aici copiii pot descoperi cum este viața la țară, cu ce se ocupă oamenii din mediul rural și cum au grijă de gospodăria și grădina lor. Ideea fermei a pornit din dorința unor părinți de a facilita contactul copiilor cu viața la țară, așa cum au trăit-o ei altădată.
Transformând un spațiu din mijlocul naturii în ceea ce au numit ”Ograda Bunicilor”, au ajuns să creeze o minunată fermă, perfectă pentru copii.
Micuții pot vedea iepurași, văcuțe, păsări, măgăruși, fazani, găini, oi și căprițe, pe care chiar le pot mângâia, hrăni și pot face poze cu acestea. La intrare se plătește o taxă care include, pe de altă parte, și un meniu tradițional, savuros și gustos. Vă puteți plimba cu căruța cu cai, puteți și face un picnic sau vă puteți plimba în împrejurimi, bucurându-vă de aerul curat, de liniștea care domină ținuturile și de apropierea de natură!
Adresă: Strada Cățelu numărul 357, Conţeşti
10. Ferma Cocoșu’ Roșu
Natură, voie bună, relaxare și liniște. Ah, da, și bineînțeles că nelipsita distracție. Aici, la Ferma Cocoșu’ Roșu, puteți avea parte de toate. Cu numeroase activități speciale pentru copii, tot felul de workshop-uri tematice, ateliere, concursuri și jocuri interactive, cei mici se vor simți genial și spiritul lor aventurier va fi satisfăcut în totalitate.
Pe lângă activitățile pentru copii, există și foarte multe facilități pentru părinți: terase, restaurante, magazine și spații verzi pentru plimbat.
Dacă doriți, puteți face drumeții cu trăsura, cu poneii sau căluții, iar în împrejurimi veți găsi și o stână unde animăluțele sunt îngrijite. La Ferma Cocoșu’ Roșu vă puteți caza dacă doriți peste noapte, pentru a nu mai fi necesar să faceți drumul înapoi spre casă. În răcoarea dimineții, veți simți cum vă încărcați cu energia necesară pentru o nouă săptămână. De la mic la mare, cu toții vă veți simți deosebit de bine la Ferma Cocoșu’ Roșu, un loc liniștit aproape de natură!
Adresă: Sat Ghionea numărul 85, comuna Ulmi, Giurgiu
Găsiți mai multe idei de ferme de vizitat cu copiii în articolul nostru : 9 Ferme în jurul Bucureștiului.
11. Imperiul Cailor
Imperiul Cailor este mai mult decât o simplă școală de echitație – este o destinație minunată pentru copii din apropierea Bucureștiului. Aici, cei mici pot experimenta magia lumii calului într-un mediu prietenos și educativ. Pe lângă lecțiile de echitație, Imperiul Cailor oferă și activități recreative și educaționale care îi încurajează pe copii să petreacă timp în natură, să interacționeze cu animalele și să fie aproape de căluți. De la plimbări cu ponei și periajul cailor până la lecții despre îngrijirea și comportamentul acestor animale, fiecare moment petrecut la Imperiul Cailor este plin de aventură și învățare.
În plus, bucuria și emoția pe care o simt în timp ce se plimbă pe spatele unui cal sau se îndrăgostesc de un ponei devin amintiri prețioase pe care le vor purta cu ei toată viața.
12. Zoo Bucov Ploiești
Dacă doriți să vedeți animale sălbatice (lei, jaguari, urși, păuni, maimuțe și multe altele), Zoo Bucov este destinația la care trebuie să ajungeți, care se află la o oră și un sfert de București, în cazul în care mergeți cu mașina personală.
Copiii vor fi fascinați de fauna diversă internațională și de pe celelalte continente, nu doar de animalele domestice pe care le pot vedea foarte des în numeroase alte locuri. Grădinele zoologice se numără printre locațiile lor preferate.
Prețul biletului este de 8 lei pentru copiii cu vârste între 5-14 ani, 15 lei pentru adulți, iar copiii cu vârstă între 0-5 ani intră gratuit. Locurile de parcare sunt cu plată, dar nu vă trebuie mai mult de o oră sau o oră și jumătate pentru a vedea animalele fără a vă grăbi.
Copiii vor fi impresionați de măreția leului, de spiritul ludic al maimuțelor, de coloritul păunilor și tot ceea ce vor vedea. Zoo Bucov nu putea lipsi din topul nostru de locuri lângă București pentru copii!
Adresă: Strada Dacia numărul 11, Bucov
Ploieștiul este un oraș din apropierea Bucureștiului, prietenos cu copiii, care este o alternativă minunată de a petrece o zi de weekend: Locuri de vizitat în Ploiești pentru copii.
13. Rezervația de Zimbri Neagră
Rezervația de Zimbri Neagră este o destinație fascinantă pentru copii situată la aproximativ 75 de kilometri distanță de București. Aceasta se află într-o pădure la marginea comunei Bucșani, județul Dâmbovița. Fondată în anul 1983, rezervația se întinde pe o suprafață de 160 de hectare și este cea mai mare din România. In rezervatia Neagra sunt acum 47 de zimbri, 23 masculi 24 femele, ce traiesc pe cele 162 de hectare de padure. Vizitatorii au șansa să vadă zimbri în jurul orei 10 dimineața, când aceștia se adună pentru hrănire. Drumul până la rezervație nu este asfaltat, dar accesibil.
Distanta de la Bucuresti la Rezervația de Zimbri Neagră este de aproximativ 75 de kilometri, pe care ii faceti intr-o ora jumatate.
14. Mănăstirea Ghighiu
Mănăstirea Ghighiu se află la aproximativ o oră de capitală. Este o locație liniștită, cu panoramă foarte frumoasă reprezentată de spații verzi, păduri și albastrul cerului. Locația, dincolo de a fi una cu valență spirituală, are și numeroase facilități pentru copii: loc de joacă, parc, un zoo mai mic unde pot vedea animale domestice (măgari, căluți, oi, capre, găini și rațe, fazani). Există și multe băncuțe și măsuțe unde puteți lua masa în aer liber.
Mănăstirea este îngrijită, are numeroase grădini de flori ornamentate frumos, iar turiștii vor fi întotdeauna primiți cu căldură. Multă liniște într-un loc departe de agitația orașului, aproape de natură, unde copiii pot să respire aer curat și să se plimbe în voie. Aleea cu glicină mov și albă vă va conduce până la un izvor limpede, cristalin, unde există și un lac cu peștișori colorați care a fost special amenajat pentru turiști. Cu siguranță vă veți reîntoarce aici!
Adresă: DN1A, Ghighiu
Parcuri naturale
15. Parcul Natural Comana
Situat la aproximativ 40 de kilometri de București, Comana este locul de vis pentru o zi perfectă și relaxantă. În comuna Comana, pe lângă atracții frumoase (mănăstirea Comana, mausoleul și monumentul eroilor din Primul Război Mondial și altele), veți găsi și Parcul Natural Comana. Există și parcare, dar trebuie să vă grăbiți fiindcă locurile se ocupă destul de rapid.
După ce ați reușit să găsiți un loc de parcare, aventura poate începe – și, credeți-ne, nu vă va ajunge o zi!
Escaladă în copăcei (și tiroliană peste lac), vâslit cu barca, puteți lua barca cu motor electric și caiacul cu două locuri, puteți zbura cu motoparapanta, tir cu arcul, paintball la țintă fixă, puteți închiria biciclete, triciclete. Pasionații de pescuit pot chiar să pescuiască.
Micii sportivi pot juca fotbal, tenis și baschet pe terenurile special amenajate, tenis de masă, darts, vă puteți plimba pe hipodrom, puteți face escaladă, plimba cu trăsura și multe altele doar la Parcul Comana!
Adresă: Strada Gellu Naum numărul 608, Comana
16. Pădurea Pustnicu
Situată la aproximativ 40 de minute de București, Pădurea Pustnicu este o locație în natură, în aer liber, pe care nu trebuie să o treceți cu vedere. Aici, foarte multe familii merg cu rudele, cu prietenii și copiii pentru a se bucura de aer curat și voie bună: jocuri cu mingea, campare, grătar și muzică, distracție și relaxare. De asemenea, există și locuri de parcare unde puteți lăsa mașina și spații special amenajate pentru grătar.
Copiii se pot juca în locurile destinate unor astfel de activități, există și un restaurant, terase, și pe malul celălalt se află Mănăstirea Pasărea. Locația este potrivită pentru un picnic, pentru un grătar.
De asemenea, puteți face și plimbări în jurul lacului, în pădure, și dacă aveți norocul ați putea vedea și animale sălbatice. Aproape de natură, departe de haosul urban și de agitația din oraș, o plimbare în Pădurea Pustnicu este mai mult decât binevenită!
Adresă: Drumul Pădurea Pustnicu, București
17. Parcul dendrologic Chitila
Pe malul Lacului Chitila se află Parcul Dendrologic, unde vă puteți retrage pentru a face cu cei mici un picnic, pentru a vă plimba și relaxa în natură, bucurându-vă de frumusețea și curățenia din jur (dacă prindeți sezonul, primăvara, puteți admira frumusețea copacilor înfloriți).
Dispune și de două locuri de joacă, de aparate pentru fitness, băncuțe frumos amenajate și spații pentru picnic. Bineînțeles, asigurați-vă că aveți cu voi tot ce vă este necesar pentru a-l face.
Parcul dendrologic este o alternativă perfectă pentru o scurtă evadare din agitația orașului, unde există aer curat și multă, multă liniște. Dacă aveți bibiclete, vă puteți plimba cu bicicletele. Nu vă faceți griji cu mâncarea, deoarece există restaurante și terase unde puteți servi bucate alese pentru copii și adulți.
Priveliștea lacului Chitila este superbă, în special pe înserate, când pare că soarele se scaldă în apele sale. Nu trebuie să ratați acest parc deosebit de frumos!
Adresă: Strada Păcii 69, Chitila
18. Barajul Paltinu – Valea Doftanei
Barajul Paltinu este una dintre cele mai frumoase atracții din apropierea Bucureștiului, situat la aproximativ 112 km distanță. Lacul Paltinu, adiacent barajului, oferă un peisaj încântător, ocupând o suprafață de 215 hectare și având o lungime de 3 km. Este locul ideal pentru o plimbare relaxantă în natură sau pentru o zi de picnic în aer liber.
Pentru a ajunge la barajul Paltinu din București, puteți opta pentru una dintre cele două rute disponibile: urmând DN1 până la intrarea în Câmpina sau Autostrada A3 până în Ploiești, apoi continuând pe drumul către Câmpina. Apoi, la intrarea în Câmpina, urmați direcția spre Brebu și apoi continuați paralel cu râul Doftana până ajungeți la baraj. Optând pentru a doua variantă, timpul estimat de călătorie este de aproximativ 1 oră și 40 de minut
Conace și domenii
19. Palatul Mogoșoaia
Situat la aproximativ 15 kilometri de centrul capitalei, Palatul Mogoșoaia este un complex care conține clădirea propriu-zisă, bucătăria (cuhnia), casa de oaspeți, curtea unde se află și turnul de veghe, ghețăria și cavoul familiei Bibescu.
Cu arhitectură superbă, acest loc reprezintă unul dintre cele mai emblematice exemple ale lui Constantin Brâncoveanu, distingându-se printr-o finețe și atenție deosebite. Amprenta familiei Bibescu se face simțită la orice pas.
Locul este înconjurat de spații verde curate, atrăgătoare și liniștite, unde vă puteți relaxa alături de copii. În sine, a merge la Palatul Mogoșoaia este o experiență specială, diferită și pe care nu o veți uita: aerul este unul autentic, deoarece vă veți simți parcă într-o poveste a vremurilor ce au apus, dar care și-au lăsat amprenta în fiecare părticică a clădirii.
Copiii vor fi uimiți atât de măreția Palatului Mogoșoaia, cât și de ceea ce mai pot vedea prin împrejurimi!
Adresă: Strada Valea Parcului numărul 1, Mogoșoaia
20. Acacia Village
Situată la doar o oră de București, această locație este absolut splendidă, perfectă pentru adulții și copiii care vor să petreacă un weekend liniștit, departe de agitația orașului. Are pomi, livadă, păuni liberi care se plimbă prin zonă, dar și numeroase pisicuțe prietenoase și drăgălașe.
După cum era de așteptat, aici se poate și mânca, după care vă puteți relaxa în zonele de biliard, tenis de masă, golf, bowling. Dispune și de piscină și ciubăr.
Curtea este amenajată frumos, există și locuri de joacă pentru copii, spațiu pentru activități care sunt potrivite pentru aceștia. Vă puteți plimba prin împrejurimi, prin livadă, puteți admira mai mereu păunii care se plimbă nestingheriți, fără a provoca daune locului, deși dimineața pot face o gălăgie destul de mare (se știe că păunii sunt ”maeștri” în această privință).
Lacuri cu nuferi roșii, fântâni arteziene, trotinete, carturi – un tărâm de vis situat în satul Ogrezeni! De neratat!
Adresă: Strada Principală, DJ412A 1256, Ogrezeni
21. Singureni Manor
La Singureni domnește pacea și liniștea, armonia și bunăstarea sufletească. Dacă doriți să aveți ocazia de a vă reconecta cu natura, de a gusta preparate delicioase, fine și rafinate, puteți merge pentru un weekend în sătucul Singureni, situat la mai puțin o oră de București.
Aici aveți ocazia de a face echitație, de a petrece timp în natură, de a vă bucura de spectacole cu căluți și de a sta sub cerul liber, admirând măreția și liniștea naturii.
Există și locuri de joacă special amenajate pentru copii. Dacă mergeți la pas prin pădure, aveți și ocazia de a vedea căprioare, dar doar în anumite perioade. În orice caz, o plimbare în brațele naturii, departe de agitația urbană, de haosul omniprezent, va reuși să vă reconecteze, va reuși să vă liniștească!
Copiii se vor bucura de prezența voastră și de contactul permanent cu natura, de activitățile în aer liber și de prospețimea din jur! O experiență de neuitat pentru fiecare!
Adresă: Manor, Equestrian Retreat, Singureni
22. Domeniul Greaca
Situat la o oră de mers cu mașina, Domeniul Greaca vă așteaptă cu brațele deschise pentru a vă oferi un meniu excelent, voie bună și relaxare la un hotel de cinci stele.
Nu este neapărat să vă cazați aici, dar pentru a vă bucura de răsăritul minunat și priveliștea de vis, recomandat ar fi să vă bucurați de acest prilej. Mâncare bună, relaxare, odihnă și liniște, aproape de natură, putând și să vă plimbați pe pajiștile și în împrejurimi, în aer liber, lăsându-vă pradă armoniei!
Există și piscină, beach bar, restaurant, terasă, așa că nu trebuie să vă faceți vreun fel de griji și preocupări când vine vorba de mâncare. De asemenea, aici găsiți și loc de joacă pentru copii și spații special amenajate unde aceștia se pot juca și distra!
Vă puteți relaxa bucurându-vă de un view minunat, o priveliște de vis de la restaurant. Indiferent de anotimp, Domeniul Greaca este un loc în care vă puteți retrage pentru un brunch de calitate sau o cină în familie!
Adresă: Strada Dr. Ioanițescu numărul 3, Greaca
23. Moara de Hârtie – Satul Meșteșugurilor
Moara de Hârtie este un loc special amenajat pentru copii, unde aceștia au ocazia de a descoperi și învăța meseriile de altădată, tradiționale, făurite de mâinile dibace ale oamenilor.
La început veți fi vrăjiți de primirea călduroasă a gazdelor, care apoi vă vor oferi un tur ghidat, simțindu-se pasiunea din vocea lor. Iubind ceea ce fac, se asigură că veți avea parte de experiențe pe care nu le veți putea uita. Copiii vor fi în al nouălea cer, bucurându-se de tot felul de ateliere!
Ateliere de țesut, ateliere meșteșugărești, workshop-uri de creație, olărit, război, arta torsului, tipărirea hârtiei și multe altele. La încheierea vizitei, pe deal, puteți bea o limonadă, o cafea sau un suc. De asemenea, vă recomandăm să vă abonați la Newsletter-ul lor, pentru a fi mereu la curent cu activitățile care au loc aici. Locația nu este în permanență deschisă, așa că ar fi bine să sunați și să vă interesați înainte de a porni la drum!
Adresă: Strada Funieru numărul 278-280, Comana
24. Ansamblul Palatului Brâncovenesc din Potlogi
Un loc încărcat de istorie, unde puteți să mergeți pentru câteva ore pentru a vă bucura de liniște și pace, de relaxare și frumusețea arhitecturală a spațiului. Pentru cei mici, intrarea este gratuită, iar adulții trebuie să plătească 10 lei.
Este un preț infim pentru splendoarea locului, pentru câte puteți vizita și vedea: camere, articole vestimentare de pe timpuri, obiecte de mobilier, obiecte de uz casnic și multe altele. Copiii vor fi vrăjiți de toate culorile pe care le vor vedea!
După vizită, vă puteți plimba prin frumoasa grădină a palatului, bucurându-vă de atmosfera de vis din jur. Aproape de natură, departe de agitația orașului, vă veți simți deosebit de bine. Chiar dacă micuții sunt, în general, nerăbdători să vadă locuri noi și să se miște, sigur vor fi atrași de atmosfera veche din palat, de spațiul extins și de ”opulența” pe care acesta o transmite.
Merită vizitat măcar o odată, în special dacă stați în București!
Adresă: DJ711A, Potlogi
25. Domeniul Golești
Domeniul Golești este una dintre acele locații de lângă București pentru copii pe care, sub nicio formă, nu ar trebuie să le treceți cu vederea. Cuprinzând Conacul Goleștilor și Muzeul Golești, acest spațiu este parcă desprins dintr-un basm vechi, unde veți găsi doar oameni prietenoși care sunt acolo să vă facă să vă simțiți bine.
Foarte multe case și curți tradiționale, o biserică veche, multe clădiri care păstrează sufletul timpului care a trecut. O experiență de vis!
Există și restaurante, terase, magazine de unde puteți cumpăra suveniruri, locuri de joacă pentru copii și tot ce este necesar pentru a petrece timp de calitate împreună. De asemenea, fiind foarte aproape de natură, vă puteți plimba la pas prin pădure, admirând pajiștile extinse, peisajele care îți fură ochii.
Domeniul Golești este un loc foarte apreciat, o destinație de mini-vacanță pentru numeroase familii care aleg să-și reîncarce bateriile într-un loc special!
Adresă: Strada Banul Radu Golescu numărul 34, Golești
26. Grădina Rustică Bălteni
9000 de m2 de vegetație. Un loc al creativității și frumosului, un loc al poveștilor și păcii, unde se adună zeci de familii pentru a se reconecta cu natura și cu frumusețea. Proprietatea aceasta constă din 4 terenuri alipite pe care s-au plantat flori, arbori, iar în mijloc tronează o casă care are decorul rustic: ferestre în forma roților de car, 2 living-uri, șemineu, cu un decor special în care predomină culoarea galben. De altfel, întreg spațiul pare desprins dintr-o poveste specială.
Vedeta curții este căsuța din copac în care pot fi 10-12 copii în același timp, având lățimea de aproximativ 3 metri. Grădina Rustică are și note moderne datorită ”canapelelor” reprezentate prin baloți de paie, mese din paleți, lampioanele și perdelele de flori, bucătăriile de noroi pentru copii și multe altele.
Copiii vor găsi mereu oportunități pentru a se juca și distra, în timp ce părinții se vor bucura de relaxare, liniște și voie bună. O locație pe care nu trebuie să o ratați!
Adresă: Strada Medeanu numărul 225, sat Bălteni, comuna Conțești, județul Dâmbovița
27. Conacul Drugănescu
Dacă vă doriți să vizitați locuri mai puțin aglomerate în apropierea Bucureștiului, Conacul Drugănescu este o alegere excelentă. Situat în comuna Florești-Stoenești din județul Giurgiu, acesta se află la aproximativ 35 de kilometri distanță de centrul capitalei. Conacul datează de la începutul secolului al XVIII-lea și a fost construit în stil brâncovenesc de către vornicul de Târgoviște, Gavril Druganescu. Ulterior, a fost restaurat și reamenajat în anul 2012 de Protoieria Bolintin. În prezent, conacul găzduiește un mic muzeu etnografic și o biserică din lemn, fiind amplasat într-o zonă plină de verdeață, ideală pentru o escapadă relaxantă în aer liber.
Distanta de la Bucuresti la Conacul Druganescu este de aproximativ 35 de kilometri.
Locuri de joacă și distracție lângă București
28. La Arțar
La Arțar este locația unde vreți să ajungeți dacă iubiți jocurile interactive, educative, atelierele și alte evenimente speciale pentru copii. Cu spații de joacă atât outdoor, cât și indoor, situată la doar 47 de kilometri de București, La Arțar este locația perfectă pentru familiile care doresc să le ofere copiilor alternative sigure de a se juca și distra în aer liber.
Există și o stupină în apropiere unde puteți merge, drumuri în pădure, pictură pe lemn, activități de vânătoare de comori, fotbal și alte sporturi care promovează mișcarea în rândul copiilor.
De asemenea, aici puteți și mânca la un restaurant situat într-un loc liniștit, între copaci, frumos și cu gust amenajat. Departe de agitația orașului, vă veți simți deosebit de bine relaxându-vă și în sfârșit bucurându-vă de timp petrecut alături de cei dragi.
Adresă: Strada Colentina numărul 59B, comuna Conțești, sat Călugăreni
29. N TUB Sinergia Simțurilor
N- TUB este un spațiu pentru reconectare cu natura, amplasat pe o întindere de 3000 mp lângă București, ce îți pune la dispoziție zona de piscina, grătar, cuptor pe vatra, zona de stat la foc, zona de corturi, zona de foișoare. Copiii se pot bucura de joacă și distracție în aer liber. Aici, vara puteți să vă relaxați la piscină sau să vă bucurați de o băutură răcoritoare pe terasă, în timp ce cei mici se distrează în zona cu nisip.
Dacă sunteți în căutarea unei locații perfecte atât pentru copii aventuroși, cât și pentru părinți dornici de relaxare, Grădina NTUB – Sinergia Simțurilor este locul ideal pentru o zi sau o seară plină de distracție și bucurie și se află la nici 30 de minute de București, în Măgurele, Ilfov.
30. Salina Slănic Prahova
Slănic este renumit pentru salina sa, una dintre cele mai mari și mai impresionante din Europa.
Intrarea în salină se face cu microbuze până la o adâncime de 208m, care te conduc printr-un labirint de tuneluri înguste, oferind o experiență plină de adrenalină pentru întreaga familie. Traseul se parcurge în 15 minute. În interior, veți descoperi 14 săli imense, cu înălțimi impresionante de până la 70 de metri. Unele camere ale salinei au iluminare specială, permițând vizitatorilor să admire sarea în nuanțe de roz și albastru, oferind o experiență vizuală unică.
Pentru cei mici, există un planetariu cu spectacole fascinante și o gamă variată de terenuri de sport și locuri de joacă. Temperatura în salină este de 12-13º C.
🕓Program: Miercuri-Duminică: 09:00-15:30.
💲Prețuri:
- Adulți: 45 RON;
- Copii și elevi (3-18 ani): 30 RON;
- Studenți (maximum 26 de ani): 35 RON;
- Seniori: 35 RON;
- Copiii mai mici sub 3 ani: GRATUIT (intrare doar cu recomandare medicală; în lipsa recomandării, accesul se face pe răspunderea proprie a adultului însoțitor).
Dacă doriți să vizitați alte saline din România, am pregătit un articolul cu toate detaliile despre 6 Saline din România pe care să le vizitezi cu copiii.
31. Câmpina – Parcul Soceram
Parcul Soceram din Câmpina, unul dintre cele mai frumoase parcuri din România este o oază de liniște și frumusețe naturală, situată la aproximativ 70 de kilometri distanță de București.
Parcul Soceram oferă facilități pentru activități sportive și recreative, inclusiv o zonă de joacă pentru copii, fiind un loc unic potrivit pentru toate vârstele. Aici poți practica tenis, fotbal, badminton sau să organizezi un picnic relaxant, să te relaxezi cu o carte sau să te distrezi jucând șotron. Parcul dispune de o parcare generoasă, o cafenea și un restaurant pentrua lua masa de prânz.
32. Târgoviște
Târgoviște este un oraș plin de istorie și cultură, cu numeroase atracții turistice. Curtea Domnească este una dintre cele mai importante și mai vizitate atracții din oraș, oferind o incursiune în istoria medievală a României. De asemenea, orașul găzduiește și un zoo și un parc, parcul Chindiei, ideale pentru o zi petrecută în familie.
33. Therme București
Therme București este cel mai mare centru de relaxare și distracție bazat pe ape termale din Europa, cu o varietate de piscine minerale, saune, tobogane de apă și una din cele mai mari grădini botanice interioare din România.
Pentru familiile cu copii, Therme București a amenajat o zonă specială denumită „Galaxy” ce oferă o piscină cu valuri, tobogane de apă, o piscină exterioară pentru sezonul cald și zone de relaxare cu palmieri, iar pentru că siguranța copiilor este pe primul loc, Therme București are câte o unitate de prim ajutor în fiecare dintre cele trei zone și echipe de salvamari ce supraveghează permanent zonele.
Apele termale au efecte unice, apa termală de la Therme București fiind bogată în săruri minerale și cu o temperatură aproximativă de 30 °C – calmează iritațiile, relaxează musculatura și are efect antiinflamator.
Adresa: Calea Bucureşti 1K
Acestea sunt 33 de locuri de vizitat lângă București pentru copii și familii! Vi le recomandăm cu cel mai mare drag, deoarece știm că veți avea oportunitatea de a vă distra împreună, alături de cei pe care îi iubiți. Copiii sunt mereu în căutare de noutate, vor mereu să descopere, să se joace, să se aventureze în locuri speciale. Atât timp cât le acordați atenția și grija de care au nevoie, chiar și cea mai mică și scurtă excursie se poate transforma într-o adevărată experiență memorabilă.
Dacă aveți nevoie de recomandări pentru activități cu copiii în București nu ratați selecția noastră de locuri pentru copii în Bucuresti și parcuri de distracție în București.