Sexul copilului după calendarul chinezesc​

DATA NAȘTERII MAMEI *

DATA CONCEPȚIEI *

Calendar chinezesc sarcină – sexul copilului – Clubul Copiilor

Află sexul copilului folosind calendarul chinezesc

Ești curioasă dacă vei avea un băiețel sau o fetiță? Încercă acum calculatorul nostru. Trebuie doar să introduci data reală a nașterii tale și data concepției.

Calendarul chinezesc de sarcină este un instrument de prezicere a sexului bebelușului care a fost folosit de sute de ani. S-ar putea să îl cunoașteți și sub numele de harta concepției la chinezi sau calendarul chinezesc de calculare a sexului bebelușului. Unii susțin că are o acuratețe de 90%. Deși nu este fundamentat pe considerente științifice, cu siguranță este un instrument distractiv de încercat pentru a vedea care va fi rezultatul sarcinii dumneavoastră.

Sunteți curioasă dacă veți avea un băiețel sau o fetiță? Încercați acum calculatorul nostru.

Această metodă încearcă să prezică sexul bebelușului pe baza unei unei vechi hărți de concepție utilizată de chinezi și folosește vârsta mamei și luna în care a rămas însărcinată pentru a determina sexul bebelușului.

Cât de precis este calendarul chinezesc de predicție a sexului?

Acuratețea calendarului chinezesc de sarcină este discutabilă. Unii spun că acuratețea sa este mai mare decât a altor instrumente de predicție a sexului: unele persoane susțin că acuratețea sa ar fi de aproximativ 70%, pe când alții susțin că ar avea o acuratețe de 90%. Nu există o bază științifică care să susțină viabilitatea calendarului chinezesc de sarcină, așa că cel mult putem garanta 50%. Luați această predicție drept aruncarea unei monede – astfel că este o șansă de 50/50 să aveți fie un băiat, fie o fată.

calendar-chinezesc-1

Pentru un răspuns mai sigur, vă recomandăm să faceți o ecografie sau un test de sânge (PCR) pentru a determina cu acuratețe și precizie sexul copilului dumneavoastră.

Istoria hărții (calendarului) de concepție folosită de chinezi

Există mai multe povești privitoare la istoria calendarului chinezesc de predicție a sexului bebelușului. O legendă spune că acest document are o vechime de aproximativ 700 de ani și a fost găsit într-un vechi mormânt regal. Un alt zvon susține că a fost găsit în depozitul subteran al Orașului Interzis din timpul dinastiei Ching.

Cea mai populară poveste este că această hartă de concepție a fost creată în timpul dinastiei chineze Qing (1644-1911 d.Hr.) și se bazează pe I Ching, sau ”Cartea schimbărilor” și pe cele cinci elemente (metal, apă, lemn, foc și pământ), Yin și Yang și Pa Kua (cele opt trigrame). Harta a fost utilizată de familia imperială din dinastia Qing pentru selectarea sexului copiilor lor. Aceasta era păstrată la palat și nu era disponibilă oamenilor de rând. La sfârșitul dinastiei Qing, armata a luat harta în timpul Rebeliunii Boxerilor, iar documentul a fost apoi trimis în Anglia. Acesta a fost înmânat regelui și a fost tradus în limba engleză. Mai târziu, harta a apărut în Austria, iar când un cercetător chinez a văzut documentul, a copiat conținutul, l-a adus în Taiwan și l-a publicat într-un ziar în anul 1972.

Copia originală a hărții se află acum la Institutul de Știință din Beijing.

Cum funcționează calendarul chinezesc de predicție a sexului?

Calendarul chinezesc de sarcină se bazează pe vârsta lunară a mamei și pe data lunară a concepției. Nu vă faceți griji dacă nu vă cunoașteți ”datele lunare”.

Noi am simplificat calculul pentru dumneavoastră. Trebuie doar să adăugați data reală a nașterii și data concepției, iar calculatorul nostru le va converti automat în vârsta lunară, respectiv luna lunară, după care va afișa rezultatul final. Calculul se bazează pe calendarul chinezesc de sarcină.

Dacă nu cunoașteți data exactă a concepției, puteți face o medie adăugând 14 zile la ultima perioadă menstruală. Aceasta vă va ajuta să înțelegeți momentul ovulației în care poate avea loc concepția.

Concepția are loc de obicei între 11-21 de zile de la prima zi a ultimei perioade mentruale. Cu cât ciclul menstrual este mai lung, cu atât data concepției este mai îndepărtată. De exemplu, dacă aveți un ciclu de 28 de zile, este probabil ca momentul concepției să fi avut loc în jurul datei de 14 zile, dar dacă aveți un ciclu de 40 de zile, este probabil ca momentul concepției să fi avut loc în în jurul datei de 20 de zile. Cu toate acestea, rețineți că data concepției nu poate fi cunoscută cu precizie, ci este mai ales o estimare.

calendar-chinezesc

De exemplu:

dacă data de naștere a mamei este 15 ianuarie 1989, atunci, pe baza calendarului gregorian-lunar (5), data nașterii lunare va fi 8 decembrie 1988 (35 de ani).

În mod similar, dacă data concepției dumneavoastră este 5 iunie 2018, data lunară a concepției dumneavoastră va fi 22 aprilie 2018.

Conform vârstei lunare și lunii în care ați conceput, este probabil să aveți o fetiță.

Cum se calculează vârsta lunară chineză?

Chinezii își calculează vârsta din momentul în care bebelușul se află în pântecele mamei. Acest lucru înseamnă că o persoană are un an atunci când se naște, iar anul lunar chinezesc adaugă un an la luna de naștere a persoanei.

De exemplu, dacă v-ați născut pe 15 ianuarie (înainte de Anul Nou Chinezesc din acel an), vârsta dumneavoastră lunară în luna iunie a aceluiași an era de doi ani.

Cu toate acestea, dacă v-ați născut la 10 martie (după noul an chinezesc din acel an), vârsta dumneavoastră lunară în luna iunie a aceluiași an era de unu.

În general, în sistemul lunar chinezesc sunteți cu unul sau doi ani mai în vârstă, din cauza diferenței dintre calendar și practica chineză de a număra timpul petrecut în uter.

Cum poți determina exact sexul bebelușului?

Sexul copilului poate fi stabilit în timpul unei ecografii de screening prenatal, de obicei, între săptămânile 16 și 20 de sarcină. Aceasta este cunoscută sub numele de ”ecografie de morfologie fetală” și oferă medicului imagini detaliate ale bebelușului aflat în curs de dezvoltare, permițându-i să observe caracteristicile anatomice care ajută la determinarea sexului copilului.

De asemenea, ecografiile de morfologie fetală sunt esențiale pentru a se aprecia dinamica evolutivă a sarcinii și pentru a se certifica faptul că, într-adevăr, aceasta decurge în conformitate cu așteptările medicale. Testele ecografice sunt vitale pentru a se identifica și anumite eventuale patologii și malformații timpurii, astfel încât, în cazuri specifice, să se intervină precoce – dacă există posibilitatea. Perioada sarcinii ar trebui să implice o colaborare profundă și atentă între mămica însărcinată și medicul specialist.

Cu toate acestea, în ultimii ani, au apărut și alte tehnologii, cum ar fi testele de ADN matern (teste PCR) care pot dezvălui sexul copilului cu mai mare precizie încă de la o etapă mai timpurie a sarcinii (în jurul săptămânii 10-12). Aceste teste au devenit din ce în ce mai populare, dar ar trebui să fie discutate și recomandate de medicul obstetrician-ginecolog în funcție de circumstanțele individuale ale fiecărei sarcini.