Una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă părinții este cum să mențină distracția în viețile copiilor lor, mai ales când aceștia sunt plini de energie și curiozitate. Rezolvarea ușoară e să mergi cu ei într-un parc de distracții în București sau în apropiere, unde îi așteaptă multe aventuri și moduri de a le oferi bucurie și uimire. Aceste adevărate oaze de divertisment și jocuri le aduc celor mici (sau mai mari) o varietate de experiențe pline de culoare, pline de… viață!
Dacă sunteți în căutare de câteva idei pentru locuri de mers cu copilul în București sau locuri distractive în apropiere de București, iată o listă cu cele mai tari parcuri de distracții București și împrejurimi și ce puteți găsi în ele.
1. Orășelul Copiilor
Adresa: Șoseaua Olteniței 23-25, sector 4
Mijloace de transport în comun: metrou M2 stația Constantin Brâncoveanu; tramvai 1, 10 stația Constantin Brâncoveanu; autobuz 232, 610, 116, 141 stația Constantin Brâncoveanu
Deși lista noastră de parcuri de distracții din București nu e un top, adică ordinea parcurilor e întâmplătoare, nu puteam începe cu niciun alt parc decât Orășelul Copiilor.
De ce? E mare, e ușor accesibil pentru oricine locuiește în capitală și îl știm de pe vremea când eram și noi copii. Un alt mare avantaj e că Orășelul Copiilor oferă ceva pentru fiecare.
Există o mare varietate de distracții pentru copiii de orice vârstă, de la un loc de joacă închis precum cele din toate mall-urile, la trambuline, albinuțe, mașinuțe, plimbare cu trenulețul și atracții pentru cei mai mari și iubitori de adrenalină.
Prețurile se plătesc separat pentru fiecare atracție: o tură cu fast tower-ul (care este chiar la intrare) este 15 lei, montagne russe-ul costă 20 de lei, barca 10 lei, ciupercuțele 10 lei și 15 minute pe toboganele gonflabile costă 15 lei.
Există și numeroase locuri de unde poți lua ceva de mâncare sau de băut. Sunt căsuțe cu porumb fiert sau copt, gogoșele cu diverse topinguri. Exista chiar și o căsuța cu gogoși clasice răsucite cu zahăr, care sunt delicioase.
În weekend sau în zilele libere ar putea să fie mai aglomerat decât în timpul săptămânii.
2. Lumea Copiilor
Adresa: Bulevardul Tineretului 8-10 (în spatele Palatului Copiilor); se poate intra și din Strada Pridvorului sau Strada Secerei, sector 4
Mijloace de transport în comun: metrou M2 stația Tineretului; tramvai 1, 10 stația Pasaj Mihai Bravu; autobuz 313, 381 stația Palatul Național al Copiilor; autobuz 133, 673 stația Șoseaua Mihai Bravu; troleu 76 stația Palatul Național al Copiilor sau Șoseaua Mihai Bravu
OK, nu e un parc de distracții în sensul clasic, dar e un parc ce oferă o mulțime de distracții. Și îl puteți combina cu o vizită în Orășelul Copiilor, cele două aflându-se unul lângă altul. În Lumea Copiilor, copiii vor găsi numeroase tobogane, leagăne, precum și terenuri pentru diferite sporturi (fotbal, baschet, tenis de masă), o tiroliană sau un traseu pentru automodelism.
Locurile de joaca sunt încercuite de fântâni arteziene, care seara sunt luminate, in diverse culori. Are piste pentru biciclete și piste pentru alergare, care vor fi pe placul copiilor pasionați să se dea cu bicicleta. Este unul dintre puținele parcuri din București unde puteți să faceți grătar, dar și picnic.
În zona centrală a parcului, unde se află și cel mai cool și mai mare loc de joacă, se regăsesc chioșcuri cu gustări, băuturi și altele.
Vă garantăm că nimeni nu se va plictisi aici, ba dimpotrivă distracția va fi garantată.
3. Miramagica Herăstrău
Adresa: Parcul Herăstrău, Șoseaua Nordului, în apropierea restaurantului Il Calcio
Mijloace de transport în comun: metrou M2 Stația Aviatorilor sau Aurel Vlaicu; autobuz 112, 301 stația Nicolae Caramfil sau 301, 343 stația Parcul Regele Mihai I
În Parcul Herăstrău, dar puțin mai greu accesibil fără mașină (sau bicicletă, de ce nu?) se află și Miramagica. Principalul punct de atracție este roata cu o înălțime de 25 de metri, care oferă priveliști superbe asupra parcului. Miramagica mai include trambuline, mașinuțe bușitoare, un trenuleț pentru cei mai mici și altele.
Cu siguranță veți avea ce face cel puțin două ore. Dar, dacă nu e suficient… sunteți totuși în Herăstrău. Acest parc este minunat pentru relaxarea și distracția întregi familii. Pe lângă locurile de distracție pentru copii, puteți încerca o plimbare cu trenulețul și vaporul ,parcul de joacă de pe insulă sau să vă opriți la un restaurant sau o terasă pentru a lua prânzul.
Din parc se poate intra in Muzeul Satului, unde puteți vedea case din diverse regiuni ale României și unde copiii pot descoperi cum trăiau strămoșii noștri. Merită vizitat cu cei mici dacă vreți să aveți parte de câteva ore relaxante cu iz de secol trecut, după distracția de la Miramagica .
4. Parcul Tei
Adresa: Bulevardul Lacul Tei 145
Mijloace de transport în comun: tramvai 16, 36 stația Bd. Lacul Tei; autobuz 182, 282 stația Universitatea Tehnică de Construcții sau autobuz 243 stația Teiul Doamnei
Situat pe malul Lacului Tei, Parcul Tei nu este foarte mare, având o suprafață de doar 7 hectare. Dar tocmai asta îl face o variantă interesantă pentru cei care caută parcuri de distracții în București, deoarece atracțiile sunt concentrate într-o zonă relativ mică.
Cele două alei principale ale parcului delimitează trei zone, unde sunt readuse la viață basmele românești, creându-se o lume minunată de poveste. Parcul adăpostește o lume cu personaje și scene de poveste, un concept în care vizitatorii îi vor regăsi pe Ileana Cosânzeana, Făt Frumos și Verde Împărat, dar și „Balaurul cu șapte capete”, „Ielele” sau „Pasărea Măiastră”.
De fapt, e și singurul motiv pentru care se califică pentru prezența pe lista noastră, pentru că altfel aproape toate parcurile din București au roți, trambuline, carusele și te miri ce… doar că distracțiile sunt puține și împrăștiate. Nici cele din Parcul Tei nu sunt teribil de multe, dar bifează toate componentele unui parc de distracții clasic: carusel, lanțuri, mașinuțe, o roată mare, o roată mică și altele.
Noi îl recomandăm pentru a petrece o după masă împreună cu familia. Cei mici se pot juca iar cei mari pot sta pe malul lacului la umbră. Atractiile principale sunt roata, iar pentru copiii mai mari roller coaster-ul și casa groazei.
5. Edenland Park
Adresa: Strada Cantonului 12, Balotești, Ilfov
Mijloace de transport în comun: nu există
Bun, am trecut la opțiunile de parcuri de distracții și aventură lângă București și începem cu Edenland, din Balotești. Chiar dacă nu puteți ajunge acolo decât cu mașina, merită, pentru că e un parc imens și puteți umple o zi întreagă de activități. Ba chiar mai mult de o zi, deoarece puteți rămâne peste noapte în una dintre căsuțele în copac pe care Edenland le pune la dispoziție pentru cazare. E singura variantă din lista noastră care oferă și locuri de cazare.
Așa… ziceam de activități. Numeroasele trasee prin copaci reprezintă atracția numărul unu, dar nu singura. Veți mai găsi acolo bungee jumping din copac, escaladă, închiriere de biciclete pentru plimbări prin pădure, echitație, minigolf, airsoft, paintball, tir cu arcul și altele. Și pentru luat masa aveți destule opțiuni: două restaurante (unul este Stradale by Chef Foa… yummy!) și mai multe chioșcuri cu gustări.
6. Parcul de aventură Comana
Adresa: Strada Gelu Naum 607, Comana, Giurgiu
Mijloace de transport în comun: nu există
Nu putem vorbi despre parcuri de distracții în apropiere de București fără să-l menționăm pe, probabil, cel mai cunoscut: Parcul de aventură Comana. Situat în Parcul Natural Comana, o zonă de o frumusețe deosebită, mai exact în cadrul complexului turistic Casa Comana, parcul de aventură e primul loc la care se gândesc bucureștenii când îi întrebi despre trasee prin copac.
Există 3 trasee pentru copii de 4-6 ani, 3 trasee pentru copiii de 7-14 ani și 3 trasee pentru adulți sau copii de peste 1,70 înălțime. Pe lângă acestea, distracția e garantată și de cele nu mai puțin de 10 tiroliene prin copaci, plus o tiroliana peste lac, pentru cei mai aventuroși din grupul vostru.
Complexul mai oferă și plimbări cu vaporașul sau trenulețul, închiriere de bărci, caiace sau biciclete, loc de joacă, trambuline și altele.
7. Extreme Park Phoenix Cernica
Adresa: Strada Ștrandului 12, Pantelimon, Ilfov
Mijloace de transport în comun: autobuz 406, 407, 451 stația Ștrandului
Un alt parc de aventură în apropiere de București, de data aceasta chiar aproape, este Extreme Park Phoenix Cernica. Distanța mică față de oraș înseamnă că puteți ajunge acolo și cu autobuzul.
Ca activități pentru copii, parcul propune doar trasee prin copaci și o tiroliană peste lacul Cernica, însă traseele sunt numeroase și există chiar și variante pentru copiii de doar 3 ani.
Pe lângă acest avantaj de a putea merge cu un copil mai mic pentru prima sa experiență de aventură prin copaci, Extreme Park Phoenix pune la dispoziție și zonă de picnic și grătare. În plus, în apropiere se află Mănăstirea Cernica și Pădurea Cernica, astfel că puteți alcătui un program mai lung pentru a petrece o zi în natură.
8. Dinamic parc Chiajna
Adresa: Str. Mihai Eminescu, nr. 39-41, Chiajna
Parcul Dinamic Chiajna este amplasat în capătul străzii Mihai Eminescu, în zona în care râul Dâmbovița se varsă în Lacul Morii. Intrarea este gratuită, în interior plătiți accesul copiilor la spațiul de joacă și alte atracții.
Parcul Dinamic e compus din mai multe zone: un teren de sport întins cu iarbă, un lac pentru pescuit, alee de promenadă, spații de plajă, un restaurant și un spațiu de joacă pentru copii. Cei mici nu se vor plictisi deloc pentru că au o mulțime de activități de la trambuline, la tobogane gonflabile sau o tiroliana care traversează Dâmbovița.
Dacă vreți să faceți o pauză de la joacă puteți să faceți o plimbare cu hidrobicicleta pe lac. Restaurantul nu e ceva sofisticat, dar e perfect să îți potolești foamea și setea după 2-3 ore de alergat.
În concluzie, există multe variante foarte atrăgătoare de a distra copiii cu activități memorabile. Când vine vorba de parcuri de distracții din București și împrejurimi, există destinații de neuitat, în care fiecare moment devine o aventură unică pentru întreaga familie. Astfel, părinții pot să le ofere copiilor lor amintiri prețioase și să le cultive dragostea pentru aventură, explorare și activități în natură.