204 Rezultate

Muzeul Etnografic Haszmann Pál

Închis

Str. Muzeului 332, Cernat

Muzeul Etnografic Haszmann Pál deschis în 1973 expune moștenirea culturală a comunității secuiești și a celei maghiare din Cernatul de Jos.

0+ ani
4.8

Mestecănișul de la Reci și Bălțile de la Ozun-Sântionlunca

Deschis acum

DJ103B 380, Ozun

Mestecănișul de la Reci și Bălțile de la Ozun-Sântionlunca alcătuiesc o arie naturală suprapusă, ambele fiind relevante din punct de vedere ecologic, biografic și național

0+ ani
4.5

Grota Veterani

Închis

DN57, 227170

Grota Veterani este o peșteră de dinemnsiuni medii și face parte din Masivul Ciucaru Mare, fiind poziționată pe malul din stânga Dunării.

4+ ani
4.6

Tinovul Mohoș

Închis

Lăzărești, Romania

Tinovul Mohoș este o zonă geografică impresionantă, fiind o locație inedită care poate fi vizitată în regim organizat, pentru maximă siguranță.

0+ ani
4.9

Parcul Național Retezat

Închis

284, Nucșoara, Romania

Parcul Național Retezat este spectaculos atât din punct de vedere biologic și științific, prin floră și faună, cât și prin așezarea într-un spațiu montan impozant.

0+ ani
4.8

Cetatea Trascăului

Deschis acum

Colțești, Romania

Cetatea Trascăului e amplasată în apropiere de comuna Rimetea și a fost ridicată în anul 1296, cunoscând secole încăcate de conflict și de schimbare.

0+ ani
4.7

Tabăra de Sculptură Măgura

Deschis acum

DJ203G, Romania

Tabăra de Sculptură Măgura este cea mai bogată galerie de sculpturi în piatră, expuse în natură, de pe teritoriul țării, adunând 256 de exponate.

0+ ani
4.5

Cascada Duruitoarea

Deschis acum

Ceahlau, Romania

Cascada Duruitoarea este un obiectiv demn de vizitat, o rezervație naturală potrivită pentru pasionații de drumeții și aventuri montane.

0+ ani
4.8

Dealul Cetății – Lempeș

Deschis acum

Str. Mărăști 683, Sânpetru

Dealul Cetății este recunoscut pentru vegetația dispersată pe întreaga sa suprafață ce cuprinde o biodiversitate impesionantă de plante, copaci și animale sălbatice.

0+ ani
4.7

Muzeul Conacul Bellu

Închis

Str. Orzoaia de Sus 12, Orzoaia de Sus

Muzeul Conacul „Bellu” adăpostește o colecție impresionantă de artă, cărți, mobilier și obiecte cu însemnătate culturală ce au aparținut familiei baronului Bellu.

0+ ani
4.6

Cetatea Mălăieşti

Închis

Mălăiești, Romania

Cetatea Mălăieşti este situată în apropiere de orașul Hațeg, fiind un punct de referință al zonei, un spațiu istoric încărcat de cultură.

0+ ani
4.6

Cetatea Țărănească Câlnic

Închis

Câlnic, Romania

Cetatea Țărănească Câlnic este o construcție fortificată care păstrează și expune elemente reprezentative ale vieții și ale culturii din comunitatea săsească de altădată. 

0+ ani
4.5

Trovanți – Babele de la Ulmet

Deschis acum

Bozioru, Romania

Microrelieful trovanților este un reper turistic cunoscut, ce fascinează prin natura neobișnuită a stâncilor și legendele populare care le înconjoară.

0+ ani
4.7

Cheile Ordâncușei

Deschis acum

Ordâncușa Ravine, Romania

Cheile Ordâncușei sunt recunoscute ca rezervație naturală - o arie protejată ce adăpostește peisaje de poveste, cu versanți acopeiți de păduri de conifere.

0+ ani
4.7

Cheile Vârghişului

Deschis acum

Gorge of Varghis, Romania

Cheile Vârghişului oferă o priveliște naturală impresionantă ce îmbină formațiuni calcaroase săpate în stâncă, vegetație, izvoare și peșteri spectaculoase.

0+ ani
4.8

Capul Doloșman

Deschis acum

DJ229P, Romania

Capul Doloșman este singura faleză stâncoasă cu deschidere înspre Marea Neagră, o zonă naturală de o importanță națională sporită.

0+ ani
4.6

Cheile Dobrogei

Deschis acum

DJ222, Romania

În Cheile Dobrogei veți descoperi o serie de obiective istorice și geografice, zone de relaxare departe de oraș și trasee destinate drumețiilor în natură.

0+ ani
4.7

Poiana Zânelor

Deschis acum

Str. Stadionului 2, Borsec, Romania

Poiana Zânelor este un ansamblu turistic situat la baza Munților Rodnei ce dispune de zone pentru cazare, spații de agrement, piscine și locuri pentru relaxare.

0+ ani
4.7

Vulcanii Noroioși

Închis

Pâclele, Romania

Vulcanii Noroioși din zona Buzăului sunt declarați rezervație naturală în anul 1924, devenind cu timpul o zonă turistică apreciată la nivel european.

0+ ani
4.6

Râpa Roșie

Deschis acum

Sebeș, Romania

Canionul Râpa Roșie este o rezervație naturală unicată pe teritoriul țării noastre care se remarcă prin coloanele de o culoare roșie-arămie.

0+ ani
4.6