Venim în ajutorul vostru cu o varietate de decorațiuni de Crăciun handmade pentru copii pentru a transforma pregătirile de Crăciun într-o experiență distractivă și creativă pentru întreaga familie. Aceste activități pot fi incluse în calendarul de Advent și vor crea amintiri de neuitat în acest sezon festiv. Cu un sezon atât de încărcat de activități, decorațiunile sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a-i ține pe copii ocupați, chiar și numai pentru o vreme, astfel încât să puteți împacheta câteva cadouri și să pregătiți câteva prăjituri.
Indiferent dacă alegeți să creați un om de zăpadă din hârtie sau să creați cadouri din cutii de chibrituri, fiecare proiect aduce un plus de magie Crăciunului în căminul vostru. Cu fiecare decorațiune realizată împreună, veți simți că spiritul Crăciunului pătrunde din plin în inimile voastre, aducând cu el bucurie și împlinire.
1. Ornament cu ren
Această decorațiune de Crăciun cu Rudolph necesită doar câteva materiale, dintre care majoritatea probabil că le aveți acasă: 4 bețișoare mari de artizanat, 2 bețișoare mici de înghețată, 2 clești de rufe,
vopsea maro , sârmuliță maro, ochi pentru fiecare ren, 1 pompom roșu, lipici , o pensulă și un marker negru.
Așezați cele patru bețișoare mari de înghețată laolaltă pe o suprafață plană, așa:
Tăiați cele două bețișoare mici, astfel încât fiecare bucată să se potrivească peste bețișoarele mai mari pe orizontală. Lipiți bucățile de bețișoare mai mici peste bețișoarele mari de acadea pentru a acționa ca un suport și pentru a le fixa în poziție.
Folosiți o pensulă mică pentru a picta bețele mari de acadea și cleștele de rufe în maro. Odată ce vopseaua s-a uscat, lipește cleștele de rufe în partea de sus a bețișoarelor mari de înghețată. Deschideți cleștele de rufe și puneți câteva picături de lipici în interiorul părții de prindere, apoi glisați partea de prindere pe bețișoarele mari de popsicle.
Tăiați sârmulițele maro în jumătate și înfășurați două bucăți în jurul fiecărei cleme de rufe pentru a face coarnele renului. Lipește ochii și nasul roșu cu pom pom al lui Rudolph pe partea din față a bețișoarelor maro pentru a face o față. Desenează un zâmbet pe fața lui Rudolph folosind un marker permanent negru.
Și asta e tot! Renii tăi drăguți din bețișoare de înghețată sunt gata!Poți adăuga un magnet în spate pentru a agăța aceste meșteșuguri drăguțe de Crăciun pe frigider, sau poți lipi o buclă de panglică în spate pentru a le transforma în ornamente din bețișoare de acadea.
2. Acadele din mărgele
Această activitate vă va stârni pofta de ceva dulce, așa că după crearea decorațiunilor asigurați-vă că veți lua o gustărică. Pentru a începe, veți avea nevoie de o bucată de sârmă plușată pe care să introduceți pe rând câte o biluță albă, iar apoi una roșie. În funcție de dimensiunea pe care o doriți pentru acadele, tăiați apoi sârma. Pe urmă, îndoiți sârma plușată pentru a crea un baston și gata! Acadelele din mărgele sunt gata de pus pe brad sau de ornat o coroniță de Crăciun.
3. Coroniță din sârmă plușată
Pentru a începe, luați o bucată de sârmă plușată și torsionați-o cu grijă pentru a forma un cerc, creând astfel baza coroniței. Această etapă le oferă copiilor și libertatea de a-și alege dimensiunea și forma propriilor coronițe. După ce sârma este modelată, puteți adăuga un plus de creativitate prin decorarea coronițelor cu clopoței, pompoane, fundițe din panglici sau stickere cu motive de iarnă.
Copiii pot alege culorile preferate și pot experimenta cu aranjamentele pentru a crea coronițe unice și personale. Odată finalizate, aceste coronițe pot fi atârnate la ușă, în fereastră sau pot fi agățate în bradul de Crăciun.
4. Căsuțe din bețișoare de înghețată
Creați împreună cu cei mici căsuțe de Crăciun din bețe de înghețată. Dacă nu aveți bețe de înghețată, să știți că nu e nevoie să vă cumparăți înghețate să faceți rost de bețe, ci le puteți găsi în supermarketuri la raionul cu rechizite la secțiunea lucrurilor pentru artizanat.
Aranjați bețele de înghețată în așa fel încât să creați niște căsuțe și lipiți-le între ele cu ajutorul a două bețe de înghețată în poziția inversă celorlalte pe care puneți lipici cu pistolul de lipit. Apoi, pictați căsuțele în orice culoare doriți, adăugați stickere, poze cu copiii, sclipici, zăpadă artificială pe acoperiș și orice vă mai trece prin minte. Când căsuțele sunt gata, acestea pot fi agățate în brad cu niște panglici lipite pe spate.
5. Oameni de zăpadă din hârtie
Creați într-o după-amiază oameni de zăpadă din hârtie. Veți avea nevoie de foi de hârtie în culori diverse, preferabil alb pentru corpul de zăpadă și alte culori pentru hainele și accesorii. Fiecare membru al familiei poate alege o foaie și să înceapă să taie forme pentru fiecare parte a oamenilor de zăpadă. Puteți să-i ajutați pe cei mici în procesul de tăiere deoarece tăiatul hârtiei poate fi o activitate dificilă pentru ei.
Copiii pot experimenta cu dimensiunile și formele, creând corpuri rotunde, pălării haioase și fulare colorate. După ce toate piesele sunt pregătite, începeți să le lipiți împreună pentru a forma oamenii de zăpadă. Adăugați detalii cu markere colorate pentru a da viață personajelor, cum ar fi fețele zâmbitoare.
Odată ce oamenii de zăpadă din hârtie sunt finalizați, aceștia pot deveni o minunată decorare pentru ferestre, uși sau chiar bradul de Crăciun.
6. Omuleți de turtă dulce din carton
Din câteva cutii de carton aruncate prin debara sau cămară, puteți tăia o formă de omuleț de turtă dulce pe care să o pictați împreună cu copiii în clasicul maro cu detalii albe sau în toate culorile care vă plac. Puteți să adăugați sclipici sau autocolante ca să-l faceți pe omul de tură dulce cât mai personalizat. Apoi, tot ce mai rămâne de făcut este să-i desenați cu ajutorul unui marker negru sau alb ochii și gurița.
7. Decorațiuni din aluat sărat
Pentru a pregăti aluatul sărat, aveți nevoie de ingrediente simple și comestibile: 2 căni de făină, 1 cană de sare și 1 cană de apă caldă. Într-un castron, amestecați aceste ingrediente până când obțineți un aluat moale și omogen. În acest moment, puteți adăuga coloranți alimentari pentru a crea culori festive.
După ce aluatul este pregătit, copiii pot să se bucure de modelarea lui în diverse forme folosind forme de tăiat fursecuri. Inimioare, stele sau brăduți sunt doar câteva exemple de forme care pot fi realizate. După modelare, folosiți un pai pentru a crea găuri în partea superioară a fiecărei decorațiuni, astfel încât acestea să poată fi atârnate ulterior. Apoi, decorațiuni pot fi lăsate la uscat la temperatura camerei pentru o zi. Apoi pot fi decorate cu sclipici, autocolante sau orice își mai doresc copiii.
8. Lumânări de carton
Pentru a face o decorațiune din role de carton ai nevoie:
- role de prosoape de hârtie;
- vopsea;
- pensule de vopsea;
- carton subțire pentru haloul din jurul flăcării;
- foarfecă;
- hârtie creponată portocalie;
- vopsea galbenă.
Începeți prin a tăia rolele de hârtie în două bucăți. Am făcut tăietura descentrată, astfel încât să obținem o lumânare înaltă și una mai scurtă din fiecare tub de carton.
Următorul pas este să vopsiți rolele de carton. Puteți folosi culori tradiționale de Crăciun sau puteți folosi culori foarte haioase dacă preferați. Turcoazul, rozul strălucitor și lime-ul mare sunt culori populare pentru decorul de Crăciun în aceste zile, sau ai putea face o combinație de argintiu și auriu sau o combinație de turcoaz și argintiu. Fiți cât de creativi vă doriți!
După ce vopsiți lumânările, trebuie să faceți flăcările folosind hârtie creponată pentru flacăra propriu-zisă și carton subțire, pe care l-am vopsit în galben, pentru haloul din jurul flăcării.
Trasați un cerc pe o bucată de carton subțire, alb, și decupați-l. Acesta va fi haloul din jurul flăcării lumânării. Copiii îl pot vopsi în galben, apoi pot decupa forma unei flăcări din haloul lor. În continuare, tăiați o fantă de o parte și de alta a părții de sus a rolelor de carton și băgați halourile galbene în aceste fante.
Ultimul pas este ralizarea flăcării. Puteți face flăcările umflate și tridimensionale, așa cum am făcut noi, sau puteți face o flacără simplă, unidimensională. Îndoiți o bucată mică de hârtie de șervețel în jumătate, astfel încât să fie doar puțin mai mare decât flacăra decupată în carton. Lipește-o cu bandă adezivă pe partea din spate a aureolei.
9. Reni din batoane de scorțișoară
Această activitate simplă și distractivă nu numai că aduce o notă festivă în casă, dar și încântarea aromelor specifice sezonului. Pentru a începe, luați batoane de scorțișoară și aranjați-le în forma unor triunghiuri pentru a forma capul renilor. Două batoane formează litera V, iar apoi cu pistolul de lipit lipiți cel de-al treilea baton deasupra celorlalte două și puțin mai jos pentru ca vârfurile celorlalte două să fie mai înafară pe post de coarne. Mai adăugați ochi decorativi, un pompon roșu sau un nasture pentru nas și renul este gata cât ați clipi.
10. Îngerași din hârtie
Pentru a adăuga un aer personal bradului de Crăciun, încercați să creați împreună îngerași de hârtie în stil evantai. Începeți cu o bucată de hârtie în formă de pătrat, preferabil într-o nuanță ușor strălucitoare pentru a adăuga un plus de sclipire. Apoi, împăturiți hârtia într-un evantai, alternând pliurile pe fiecare parte. După ce ați terminat, îndoiți evantaiul puțin mai sus de jumătate formând astfel mânecile și corpul îngerașului. Pe urmă, mai faceți încă un astfel de evantai.
Puteți decora marginile îngerașului cu sclipici sau autocolante colorate. Înainte să uniți părțile corpului între ele, lipiți pe una dintre hârtii o sfoară mai lungă de care veți putea agăța mai târziu îngerașul, iar apoi lipiți hârtiile între ele. Apoi în zona îndoiturii unde aveți sfoara, puteți o mărgea din lemn care să servească drept cap al îngerașului. Părinților, aici puteți oferi ajutor pentru a lipi mărgeaua de corp și să vă asigurați că este bine fixată. Faceți-i un nod sforii pentru a putea agăța îngerașul în bradul de Crăciun.
Această activitate simplă și distractivă nu numai că va împodobi casa într-un mod unic, dar va crea și amintiri speciale între părinți și copii în timpul sărbătorilor de iarnă.
11. Suporturi din lut pentru lumânări
O activitate minunată în preajma sărbătorilor constă în crearea unor suporturi pentru lumânări în formă de căsuțe din lut. Puteți găsi pungi de lut în supermarketuri sau chiar și în magazine precum Hornbach sau în cele de creații sau rechizite.
Începând cu o minge de lut, copiii pot modela și aplatiza lutul pentru a da forma de bază căsuței. Cu ajutorul părinților, se pot adăuga detalii precum ferestre, uși și chiar acoperișuri texturate create cu ajutorul unei scobitori. Într-o parte a acoperișului, faceți o gaură cu ajutorul unei lumânări verticale deoarece aceasta va servi mai târziu drept suport pentru lumânare.
După modelare, suportul în formă de căsuță este lăsat să se usuce cât este nevoie și apoi poate fi vopsit cu culori potrivite sezonului sau decorate cu sclipici și accesorii festive.
Cu aceste suporturi pentru lumânări în formă de căsuțe, veți adăuga cu siguranță o notă personală și caldă în decorul casei voastre, transformându-le în adevărate opere de artă handmade.
12. Decorațiuni din lut pentru brad
Din lut se pot face tot felul de decorațiuni pentru brad. Veți avea nevoie de o sticlă, sau un tel de copii pentru întins lutul, câteva forme de fursecuri și un pai pentru a face găurile de care vor fi atârnate în brad. După ce tăiați formele, udați-vă degetele și finisați-le marginile, iar apoi lăsați-le la uscat pentru 24 de ore. Pe urma sunt gata de pictat, acoperit cu sclipici sau de lăsat așa în forma lor naturală.
Aceasta este una dintre activitățile noastre preferate de Crăciun. An de an, desenăm forma mâinii copilului pe o foaie, apoi o decupăm și pe bucată de lut bine întinsă trasăm cu creionul forma mâinii. Apoi, cu un cuțit care nu taie foarte bine, tăiem forma făcâd cu un pai și o gaura în partea de jos a palmei pentru a avea loc de panglică. Pentru finisaj, marginile mâinii și degetelor le udăm cu puțină apă. Apoi o lăsăm la uscat 24 de ore, iar pe urmă o pictăm cu acrilice în toate culorile pe care le găsim. Astfel de mânuțe le oferim și bunicilor an de an.
13. Decorațiune din mărgeluțe pentru brad
Dacă știți seturile acelea de mărgele din lemn pe care le găsiți în magazinele de creații, acum e un moment bun să le folosiți pentru a crea decorațiuni pentru brad. Cel mai ușor mod în care puteți face decorațiunile este să faceți coronițe (cercuri) din aceste mărgele. Dacă aveți mărgele mai mari, puteți să le pictați în set de trei în Moș Crăciun sau în om de zăpadă și să le agățați apoi în brad. În cazul în care nu aveți mărgele la îndemănă puteți folosi nasturi colorați de diferite forme si culori.
14. Globuri din carton pentru brăduț
Ne-am gândit la activități cât mai simple de făcut și care nu necesită foarte multă pregătire, iar aceasta este una dintre ele. Fiindcă Black Friday nu a fost demult, cu siguranță aveți prin casă cutii de carton rămase undeva pe balcon sau în cămară. Tăiați fețele acestor cutii, iar apoi desenați pe ele cu un marker niște forme de globuri rotunde, ovale, țuguiate, cum doriți voi. Pe urmă, puteți folosi tempera, acrilice, markere, lipici cu scliplici sau orice doriți pentru a decora globurile.
15. Reni din conuri de brad
Împreună cu cei mici puteți transforma în câteva minute conurile de brad în reni numai buni de pus în brad sau ca decor pe masa de Crăciun. Veți avea nevoie de câteva conuri în funcție de câți reni doriți să faceți, ochișori decorativi, pompoane roșii pentru nas, câteva nuielușe scurte și subțiri pentru coarne și bucățele maro de fetru tăiate sub forma unor urechi.
Acum, cu un pistol de lipit sau cu silipici (acest lipici cu silicon nu este fierbinte și poate fi folosit de copii) lipiți ochișorii, nasul, urechile și prindeți nuielușele printre solzii lemnoși ai conului, iar renul este acum gata!
Pentru că lipiciul din pistolul de lipit este foarte fierbinte, ar fi bine să lipiți dumneavoastră, părinții, ochișorii și celelalte detalii.
16. Brăduț din hârtie creponată
Pentru această activitate veți avea nevoie de o farfurie din carton, un creion, aracet sau lipici, bețișor pentru artizanat, pompoane, foarfecă și hârtie creponată de diferite culori tăiată în fâșii mici (am folosit două nuanțe diferite de verde: deschis și închis).
Începeți prin a tăia o formă de copac din farfuria de carton. Rupeți bucăți mici de hârtie creponată verde, implicând copiii într-o activitate motrică fină pe măsură ce rup și încrețesc hârtia creponată.
Lipiți bucățile pe farfuria de hârtie, combinând verdele deschis cu verdele închis pentru a crea un brad cât mai real. Adăugați o stea galbenă în vârful bradului, lipind-o ferm.
Fixați un bețișor de artizanat pe partea din spate a farfuriei de hârtie pentru a crea tulpina bradului. Finalizați meșteșugul lipind pompoane mici pe brad pentru a aduce un aspect festiv și distractiv.
Aveți acum o decorațiune pe care o puteți agăța în brad dacă o prindeți cu o ață.
17. Decorațiuni din coji de portocală
În luna decembrie majoritatea familiilor abia așteaptă să apară clementinele și portocalele să se vitaminizeze. Anul aceasta ce-ar fi să folosiți cojile de portocale și de clementine pentru a face decorațiuni de Crăciun?
Folosind câteva forme de biscuiți în formă de steluță, inimioară, brăduț sau ce mai doriți, puteți tăia coaja de citrice și să aveți mici decorațiuni pentru brad, pentru o ghirlandă de steluțe din coji sau pentru coronițele de Crăciun.
Aceasta e o activitate simplă și foarte rapidă care nu necesită nici o pregătire. Copiii mici s-ar putea să aibă nevoie de ajutor cu tăiatul cojilor deoarece trebuie apăsat destul de tare cu formele ca să treacă prin coji.
18. Decorațiuni LEGO pentru brăduț
Copiii pasionați LEGO vor adora această activitate. LEGO îndeamnă copiii să-și folosească imaginația și ce moment mai bun să creeze minunății decât acum în preajma Crăciunului? Din câteva piese puteți să realizați globuri de Crăciun, reni, Moș Crăciun, om de zăpadă, spărgător de nuci și tot ce vă poate trece prin minte. E o activitate perfectă și pentru părinți deoarece și noi ne putem distra folosindu-ne imaginația.
19. Cadouri din cutii de chibrituri
Aceasta este una dintre activitățile cele mai simple. Veți avea nevoie de câteva cutii de chibrituri în funcție de câte cadouri doriți să faceți. Dacă nu aveți puteți folosi orice tip de cutii mici pe care le aveți sau să luați un pachet mare de chibrituri care costă doar câțiva lei.
Pe urmă veți mai avea nevoie de hârtie de împachetat, cu cât mai colorată, cu atât mai bine. Nu contează modelul și nu trebuie să fie bucăți mari. Ideea e să împachetați cutiile de chibrituri în hârtia de împachetat în așa fel încât să arate ca niște mini cadouri. Le puteți prinde apoi cu niște ață mai groasă colorată în loc de panglici.
Odată cadourile gata, le puteți prinde în brad sau să le folosiți la o decorațiune pentru ușă (puteți să faceți o coroniță de brad pe care să agățați cadourile din cutiile de chibrituri).
20. Borcănașe drept suporturi pentru lumânări
Borcanele pot fi transformate cu ușurință într-o decorațiune de Crăciun cu doar câteva acrilice. Le puteți transforma în haina lui Moș Crăciun, într-un om de zăpadă sau un ren.
Dacă vă simțiți foarte creativi, puteți chiar să dați un strat de aracet pe borcane și să lipiți sclipici peste care să adăugați ochișori decorativi sau să tăiați din spuma gumată ochi, morcove pentru nasul omului de zăpadă și cureaua lui Moș Crăciun. O altă idee ar fi să lipiți peste aracet straturi subțiri de șervețele cu modele de Crăciun.
Imaginația nu are limite când vine vorba de decoratul unui borcan în stil festiv, iar acesta va arăta minunat cu o lumânare cu baterie înauntru.
Sperăm că ați apreciat articolul nostru și că vă simțiți inspirați să începeți crearea decorului de Crăciun prin proiecte mici și pline de suflet alături de voi și copiii voștri.
La cât mai multe decorațiuni de Crăciun create împreună & un Crăciun magic, de vis, în familie!