Fiindcă ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, în aceast acest articol, ne dorim să vă spunem despre câteva cărți fermecătoare care aduc magia Crăciunului la viață.
De la cei mai mici cititori până la școlari și chiar și părinți, am pregătit o listă captivantă de cărți care transformă spiritul sărbătorilor în aventuri nemaivăzute și care, credem noi, sunt perfecte de citit alături de o ciocolată caldă sau de oferit cadou.
Așadar, pregătiți-vă să îmbrățișați spiritul festiv și să vă pierdeți în paginile pline de magie ale acestor cărți minunate.
Cărți de Crăciun pentru copii de 1-3 ani
Poveștile de Crăciun sunt un mod minunat de a-i introduce pe cei mici în lumea minunată și magică a sărbătorilor de iarnă. Cum unii dintre cei copilași își pierd repede răbdarea sau atenția, puteți să citiți povești scurte sau chiar să luați cadou de Moș Nicolae câteva cărți cu sunete pe care copiii le vor îndrăgi.
Câteva dintre recomandările noastre sunt:
Hoinari prin anotimpuri. Iarna de Rotraut Susanne Berner
Oare cum arată un orășel în preajma Crăciunului? Imaginați-vă că este ca un furnicar cu oameni care se agită și aleargă de colo-colo în căutarea cadourilor și a altor lucruri deosebit de importante. În acest vârtej festiv, singurul reper sigur este Moș Crăciun, care se apropie încet și liniștit, fiind prezent în fiecare pagină a cărții. Nu dezvăluim încotro se îndreaptă, dar vă spunem că de data aceasta nu sosește cu sania.
Colecția ”Hoinari prin anotimpuri” este una dintre cele mai îndrăgite cărți pentru copii din ultimi ani și îi ajută să-i dezvolte vocabularul, memoria și bineînțeles, imaginația.
Santa Sound Book
Cu ajutorul acestei cărți cei mici vor pătrunde în universul magic al atelierului lui Moș Crăciun. Când vor apăsa pe butoane, vor putea asculta sunetul spiridușilor care confecționează jucării, vor simți magia clopoțeilor de ren care sună, și se vor bucura de acordurile muzicii de Crăciun ascultând sunetele cărții în repetate rânduri. Le va plăcea cu siguranță să vadă și pagina cu Moș Crăciun zburând cu sania prin cerul nopții.
Baby’s very first Christmas noisy book
Aceasta e o carte plină de farmec cu sunete și muzică potrivită pentru cei mici. Vor putea să răsfoiască cele zece pagini și să asculte muzica ce însoțește fulgii de zăpadă care dansează și omul de zăpadă fericit. Ilustrațiile colorate îi vor ajuta pe cei mici să-și dezvolte capacitatea de memorare și de recunoaștere.
Christmas Songs
Cărticele de la Noisy Crow au un farmec aparte, fiind micuțe și potrivite pentru mâinile copiilor. Sunetele lor sunt foarte clare, iar bateriile țin mult chiar dacă sunt butonate toată ziua.
De la această editură puteți găsi cartea cu Christmas Songs unde vor fi îndrăgitele cântece ”Twinkle, Twinkle”, ”Santa Claus is coming to Town”, ”Rudolf the Rednosed Reindeer” și multe altele pe care le puteți învăța împreună cu micuții voștri.
The Nutcracker
Tot de la Nosy Crow, este și cartea The Nutcracker cu ilustrații frumoase adaptate pentru copii care spun în câteva pagini povestea spărgătorului de nuci. Asemeni cărții cu cântece de Crăciun, și aceasta are un sunet pe fiecare pagină cu piesele binecunoscute din opera lui Piotr Ceaikovski. Tipul acesta de cărți îi ajută și să cunoască muzica clasică și să prindă drag de ea.
Cărți de Crăciun pentru copii de 3-6 ani
Cărțile de Crăciun pentru copiii de 3-6 anișori au ajuns să fie în număr tot mai mare de la an la an. Poate că unul dintre motive este faptul că numărul părinților care le citesc copiilor zilnic în România este de 70% conform unui sondaj realizat de Didactica Publishing House.
Ia să vedem împreună câteva dintre cărțile de Crăciun potrivite pentru această vârstă. La unele dintre ele veți recunoaște cu siguranță personajele pentru că fac parte din anumite colecții cum ar fi Franklin, Conni, Emma și Eric, Findus și Pettson.
Conni sărbătorește Crăciunul
Cartea povestește despre o nouă aventură a lui Conni în spiritul Crăciunului. Fiindcă se apropie Crăciunul, în magazinele decorate cu turtă dulce și figurine de ciocolată, atmosfera festivă începe să se resimtă. Pentru a face așteptarea mai plăcută, Conni alege să confecționeze propriile decorațiuni de Crăciun, aducând astfel magia sărbătorilor în propria casă.
Într-o zi specială la târgul de Crăciun, emoțiile cresc când Conni se întâlnește chiar cu Moș Crăciun. Gândurile ei se îndreaptă spre întrebarea magică – oare acesta să fie Moș Crăciunul adevărat?
Copiii vor îndrăgi această poveste stimulându-le imaginația și curiozitatea, întrebându-se și ei dacă Moș Crăciun chiar există. Puteți da naștere unei întregi conversații despre Moș Crăciun în funcție de ceea ce doriți să știe.
Cum a furat Grinch Crăciunul
Cărțile Dr. Seuss sunt îndrăgite de copii de pretutindeni, iar „Cum a furat Grinch Crăciunul” nu face excepție.
E o carte plină de umor din care copii vor învăța multe despre ce înseamnă egoismul, invidia, dar și generozitatea și bucuria de a fi alături de cei dragi. La noi, cărțile scrise de Dr. Seuss sunt traduse de Florin Bican, autorul ultimelor volume cu Apolodor, care reușește să păstreze amuzamentul și rimele cărții originale.
Grinchul locuiește departe de toți cineștii din orașul Cinești și se uită an de an din vârful muntelui cum cineștii cântă și se pregătesc de Crăciun, dar anul acesta este hotărât să oprească venirea Crăciunului cu orice preț. Dar oricât a încercat să-l oprească furând toate decorațiunile și cadourile, sărbătoare tot a venit aflând ce înseamnă cu adevărat Crăciunul.
Avertisment: Pregătiți-vă de o serie de întrebări despre Grinch după ce terminați cartea!
Martin stă treaz de Crăciun
Martin adoarme an de an când sosește Crăciunul pentru că el este un urs iar el hibernează iarna, dar anul acesta prietenii lui, bursucul Bruno, popândăul Popi, iepurașul Ronți și mulți alții vin în vizită și îl țin treaz mergând să aleagă un brad, împodobind bârlogul și pregătind mâncăruri delicioase. Martin reușește să nu adoarmă, dar prietenii lui, s-au dus în lumea poveștilor. Numai bine deoarece așa a avut puțin răgaz să împacheteze cadouri pentru ei și să le așeze sub brad.
Această carte îi învață pe cei mici că cel mai bine de Crăciun e când ești alături de cei dragi și despre bucuria de a dărui din suflet.
Dar Motan dăruiește
Cine nu cunoaște seria de cărți cu Dar Motan a Cristinei Andone să dea fuga repede în librării deoarece adorabilul motan pofticios și tare norocos are o viață plină de aventuri palpitante ilustrate în cel mai adorabil mod de Emi Balint.
Cartea cu Dar Motan dăruiește este cea de-a șasea carte a seriei în care motanul Dar întreabă și reflectează asupra a ceea ce reprezintă cele mai frumoase daruri de Crăciun. Se întreabă dacă acestea vor fi coronițele, turta dulce sau poate altceva, ceva cu o valoare mai profundă și mai prețioasă. Ce va descoperi? Vă lăsăm să aflați.
Petrecerea de Crăciun a lui Pettson
Cine nu a auzit de bătrânul fermier Pettson și tovarășul său vorbitor, motanul Findus? Cu ilustrații minunate, seria a înregistrat vânzări impresionante de peste 6 milioane de exemplare și a fost tradusă în 44 de limbi.
Cu Ajunul Crăciunului în prag, Pettson și Findus se trezesc în mijlocul unei zile tare aglomerate. Cu toate acestea, trebuie să lase totul deoparte din cauza unui ghinion neașteptat. În timp ce se aflau în pădure pentru a aduna crengi de brad, sărmanul Pettson își scrântește piciorul. Cum să sărbătorească acum Crăciunul – fără brad, fără șuncă, fără chifteluțe sau turtă dulce? Cu toate că sunt de obicei inventivi, de data aceasta, Pettson și Findus par să fie în impas. Cu toate acestea, într-un moment neașteptat, se aude un ciocănit la ușă… cine să fie oare?
Continuarea poveștii vă lăsăm să o aflați împreună cu cei mici.
Surpriză de Crăciun pentru Findus
Pe ferma lui Pettson, zăpada acoperă totul, iar sărbătorile de Crăciun se apropie cu pași grăbiți. În această poveste, Findus îi împărtășește lui Pettson entuziasmul său pentru sosirea lui Moș Crăciun. Dar, o dilemă îl cuprinde pe Pettson – cum să-i spună lui Findus că există posibilitatea ca Moș Crăciun să nu ajungă să aducă cadouri și pentru pisici? Pettson decide să construiască o mașinărie în forma Moșului pentru a nu-l dezamăgi pe micul motan. Însă, așa cum era de așteptat în lumea lor plină de umor, aproape totul merge pe dos.
Această carte de la Sven Nordqvist, ”Surpriză de Crăciun pentru Findus”, promite să fie o aventură amuzantă și plină de surprize ca toate celelalte din seria Findus și Pettson.
Franklin și cadoul de Crăciun
În fiecare an elevii din clasa lui Franklin donează jucării noi sau folosite familiilor nevoiașe, iar anul acesta Franklin nu se poate decide ce să ofere deoarece ține mult la toate jucăriile sale. Apoi își amintește că ”cele mai bune cadouri pe care le dăruiești sunt acelea pe care îți place să le primești” și s-a gândit la cadoul perfect.
Toate poveștile cu Franklin au câte un mesaj pentru micii cititori, iar aceasta îi învață despre generozitate, despre grija față de cei mai puțin favorizați și despre faptul că atunci când dăruiești ceva din inimă nu te simți necăjit ci ești cuprins de un sentiment de bucurie.
Crăciunul lui Mog
În casă e o forfotă ciudată: zgomote noi, mirosuri noi şi de când pot brazii să meargă? Speriat de tot ce vede în jurul lui, Mog se refugiază pe acoperişul casei. Toată familia e tristă căci Mog nu vrea să coboare până când o bufnitură se aude dinspre hornul casei.
”Crăciunul lui Mog” este o carte potrivită mai ales pentru familiile care au un animal de companie deoarece îi ajută să înțeleagă ce simt animalele în perioada Crăciunului când toată lumea e agitată și casa este decorată și un brad mare colorat apare în casă.
Bradul de Crăciun
Julia Donaldson este una dintre cele mai talentate autoare de cărți pentru copii din lume și nu putea să nu apară în lista noastră. A scris peste 60 de cărți, printre care și cărțile cu Gruffalo sau povestea lui ZOG.
”Bradul de Crăciun” e o poveste perfectă pentru Crăciun în stilul inconfundabil al scriitoarei.
În inima pădurii înzăpezite se înalță un mic brăduț cu un destin cu totul special: când va crește, va deveni un minunat pom de Crăciun! Pentru a-și îndeplini această chemare, el străbate mările și uscatul, ajungând să strălucească în centrul unui mare oraș, exact înaintea sărbătorilor de iarnă.
Lama Lama de Crăciun
Anna Dewdney a fost o cunoscută ilustratoare și autoare americana de cărți pentru copii, iar cărțile ei cu Lama Lama s-au vândut în milioane de exemplare în toată lumea. În 2018 Netflix a realizat un adorabil desen animat cu acest personaj.
Înaintea Crăciunului, timpul pare să curgă prea încet pentru micuțul Lama, precum nisipul scăpat dintr-o clepsidră spartă. El participă cu mare drag, dar și cu nerăbdare, la toate pregătirile pentru sărbătoare. Între luminile strălucitoare, globurile sclipitoare și cântecele festive, Lama descoperă care este cel mai prețios dar de Crăciun, dincolo de toate celelalte. Oare care să fie acesta?
Crăciun fericit, Matei!
Iarna și-a făcut simțită prezența, iar întreaga pădure s-a acoperit cu un strat de zăpadă. Familia de iepurași s-a pregătit temeinic pentru sezonul rece, având cămara plină de provizii până în primăvară.
Cu toate acestea, Matei, unul dintre iepurași, observă cu grijă că în această lume înzăpezită sunt și alte animale care nu dispun de hrană necesară. Hotărât să ajute, fără să-și dea seama că gestul său ar putea aduce sacrificii pentru propria sa familie, Matei se implică generos în sprijinirea celorlalte viețuitoare.
Dar iarna nu aduce doar zăpadă și vreme rece; odată cu ea vine și spiritul Crăciunului. Matei și frații săi învață că adevăratul spirit al Crăciunului constă în magia dăruirii, descoperind bucuria de a împărtăși și de a face bine celor din jur.
”Crăciun fericit, Matei!” este o carte care îi învață pe copii despre bucuria de a dărui și de a-i ajuta pe cei care au nevoie.
Cuminte de Crăciun. Cadouri surpriză pentru Ema și Eric
Ioana Chicet Macoveiciuc, sau mai bine zis Prințesa Urbană, cum o știm mulți dintre părinți, are multe cărți îndrăgite de copii unde le explică lucruri precum mersul la medic sau despre cât de important este să asculte de părinți. Toate cărțile ei sunt scrise pe înțelesul copiilor într-un stil jucăuș și amuzant.
Oare va primi Ema de la Moș poneiul adevărat pe care-l așteaptă? Și oare chiar numai copiii cuminți primesc cadouri de Crăciun? Eric și Ema hotărăsc să deslușească aceste întrebări captivante, dar o întâlnire neașteptată cu un personaj interesant le dă peste cap toate planurile.
Povestea plină de aventuri, zăpadă și cadouri-surpriză din ”Cuminte de Crăciun” va dezvălui ce surprize aduce Moșul pentru cei mici.
Mami și tati se poartă ciudat
După succesul cărților anterioare din seria „Mami și Tati se poartă ciudat”, Ioana Chicet Macoveiciuc revine cu un titlu special de Crăciun.
Părinții lui Micuț nu dezamăgesc deloc; dimpotrivă, nebuniile lor de Crăciun depășesc cu mult cele mai neobișnuite povestiri! Împodobesc ficusul în loc de brad, folosesc roșii cherry drept globuri, instalația lor de pom provoacă întuneric în loc de lumină, preferă să asculte colindele vecinilor în loc să le cânte, pregătesc turta acră cu varză, iar Moș Crăciun oferă cadouri în loc să le aducă, în timp ce în prima zi de Crăciun, aleg să meargă… la piscină, desigur.
Ioana Chicet Macoveiciuc spune pe coperta cărții că: ”Am scris aceasta carte împreuna cu copiii și cu soțul meu, am ras cu toții mult la fiecare pagina. Iubim Crăciunul, e momentul nostru preferat din an! Sperăm ca aceasta aventura neobișnuită de Craciun o să aducă în casele voastre distracție și recunoștința că la voi în familie nimeni nu se poartă ciudat!”
Expresul Polar
”Expresul Polar” este o carte cu adevărat magică ce te îndeamnă să crezi în farmecul Crăciunului. Cartea a fost publicată pentru prima dată în 1985, iar de atunci a devenit un adevărat clasic al sărbătorilor de iarnă, și poate fi comparată cu cartea lui Dr. Seuss despre Grinch sau ”O poveste de Crăciun” a lui Dickens.
Recunoscută pentru ilustrațiile sale detaliate și povestea plină de inocență, cartea a fost onorată cu prestigioasa Medalia Caddlecot în 1986, una dintre cele mai înalte distincții pentru cărțile ilustrate pentru copii. În 2004, povestea a fost adaptată pentru ecran de către regizorul Robert Zemeckis, iar filmul a primit nominalizări la premiile Oscar. În limba română este tradusă de prozatorul și traducătorul Radu Paraschivescu.
Într-o seară un băiețel e tulburat deoarece un prieten îi tot spunea că Moș Crăciun nu există. Mai târziu, aude un șuierat de motor cu aburi și un scrâșnet metalic, iar când se uită pe geam vede un tren. A coborât scările și a ieșit să vadă trenul, iar atunci conducătorul trenului l-a întrebat dacă se urcă la bord, dar unde să meargă? ”La Polul Nord, normal. Astă e Expresul Polar”. De aici începe toată aventura până la Polul Nord și înapoi.
Cărți de Crăciun pentru școlari
Cărțile de Crăciun le oferă școlarilor ocazia de a se bucura de povești magice care îi transportă în lumea festivă a sărbătorilor, dar și contribuie la dezvoltarea abilităților lor de lectură, le stimulează imaginația și îi învață valori precum generozitatea și compasiunea.
Am ales în lista noastră câteva cărți pe care le vor îndrăgi chiar și copiii care ar prefera joaca în locul cititului. Cărțile de Crăciun ale lui Matt Haig le vor citi pe nerăsuflate, iar cartea cu Crăciunozaurul îi va atrage cu siguranță pe iubitorii de dinozauri.
Un băiat numit Crăciun
Această carte face parte dintr-o serie de trei cărți de Crăciun scrise de Matt Haig împreună cu ”Fetița care a salvat Crăciunul” și ”Eu și Moș Crăciun”.
Inspirația pentru aceste cărți a pornit de la fiul său, care obișnuia să adoarmă greu seara și punea o mulțime de întrebări cum fac și copiii noștri. Printre întrebările sale a fost și ”Cum arăta Moș Crăciun când era copil?”. Pentru că nu avea un răspuns la această întrebare, Matt Haig s-a dus imediat să scrie unul. Așa a ajuns să scrie volumele pline de emoții și despre speranța că se vor întâmpla lucruri mai bune.
Recomandăm cu toată căldura să citiți aceste cărți împreună cu copiii dumneavoastră deoarece sunt cărți pline de aventură și vă vor transporta într-o cu totul altă lume unde cuvântul ”imposibil” este doar o înjurătură a unui elf bătrân.
Spiridușa adevărului
Această poveste face parte din universul „Un băiat numit Crăciun” și ne povestește despre aventurile Spiridușii Adevărului care este obligată să dezvăluie mereu adevărul.
Micii cititori vor învăța despre adevăr, răbdare și acceptare, în timp ce povestea explorează cum prietenia poate înflori în apropierea sincerității. Vor afla despre cum pot răni, dar și cum au puterea de a ajuta.
Spiridușa Adevărului se confruntă cu blestemul de a spune întotdeauna adevărul, inițial considerat o povară în situații neplăcute. Cu toate acestea, adevărata eliberare din această provocare vine prin prietenia formată cu Aada, o fetiță din Helsinki. Împreună, aceste personaje încep o aventură plină de înțelepciune și dezvăluiri, evidențiind puterea vindecătoare a legăturii dintre oameni.
Magica noapte a elfilor
Geronimo Stilton este pseudonimul lui Elisabetta Dami. La vârsta de doar treisprezece ani, a început să facă primii pași în lumea ficțiunii fiind corector pentru editura familiei, iar apoi la nouăsprezece ani a creat primele sale povești.
Personajul principal al acestei cărți pentru copii este un soricel vorbăreț, Geronimo Stilton, care locuiește în orașul New Mouse City de pe Insula Mouse. Este un jurnalist si redactor de succes al ziarului Monitorul Rozatoarelor și intră în tot felul de aventuri.
În povestea ”Magica noapte a elfilor”, Geronimo devine eroul care salvează Crăciunul. În Ajunul Crăciunului, în Soricezia, atmosfera de sărbătoare începe să prindă viață, cu toată lumea pregătindu-se să celebreze…
Cu excepția lui Geronimo și a Teei. Aceștia se aflau în birou, puși să lucreze de bunicul Torquato! Cu toate acestea, se ridică întrebarea dacă aceasta era în concordanță cu adevăratul spirit al Crăciunului.
Biffo și Biffa, doi dintre elfii lui Moș Crăciun, își asumă rolul de a restabili magia acestei sărbători și ne conduc într-o călătorie magică spre Polul Nord! Prin aventurile lor, descoperim cum Geronimo devine figură centrală în a aduce înapoi bucuria și magia Crăciunului în inimile tuturor.
Crăciunozaurul
”Crăciunozaurul” face parte dintr-o serie de trei cărți alături de ”Crăciunozaurul și Vrăjitoarea Iarnă” și ”Crăciunozaurul și Lista Obraznicilor”.
Îmbarcați-vă într-o călătorie plină de magie de Crăciun și pregătiți-vă să vă schimbați complet părerea despre Polul Nord și atelierul lui Moș Crăciun!
Această carte vă dezvăluie cu adevărat ce se întâmplă în seara de Ajun și cum ajung cu adevărat cadourile sub brad. Veți fi purtați într-o aventură plină de magie de Crăciun alături de William Trundle, un băiețel deștept și pasionat de dinozauri, tatăl său, Bob Trundle, Brenda Payne, cea mai rea fată din școală, Moș Crăciun (da, da, chiar el!), un personaj ciudat numit Vânătorul și un dinozaur cu totul special.
Mărețele aventuri ale porcului de Crăciun
J.K. Rowling este cunoscută pentru cele șapte volume din seria „Harry Potter”, care au fost traduse în peste 80 de limbi, au atins un număr de peste 500 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial și au fost adaptate cu succes în opt filme.
Ea a continuat să scrie cărți pentru tinerii cititori printre care basmul ”Ickabog” pentru care a donat drepturile de autor către o fundație de caritate și a mai scris cartea ”Mărețele aventuri ale porcului de Crăciun”.
Un mic băiețel și prietenul său de pluș, un porculeț, sunt pe cale să schimbe cursul tuturor lucrurilor. Jack îl adoră pe Um Porc, care i-a fost alături încă din copilăria sa fragilă. UP a fost mereu un companion loial. Cu toate acestea, într-un Ajun de Crăciun, se întâmplă ceva înfricoșător – UP dispare fără urmă.
Fiindcă Ajunul Crăciunului este o noapte a miracolelor și a cauzelor pierdute, toate lucrurile prind viață – chiar și jucăriile.
Astfel, Jack și Porcul de Crăciun (înlocuitorul puțin enervant al lui UP) se lansează într-o călătorie uluitoare prin Tărâmul celor Pierduți, un loc cu totul magic. Cu ajutorul unei Merindașe vorbitoare, unei Busole Viteze și a unei creaturi înaripate numită Speranța, ei își propun să-l salveze pe UP din ghearele înspăimântătorului Pierzător, ronțăitorul de jucării. Să sperăm că vor reuși!
Poveste de Crăciun
Charles Dickens este unul dintre cei mai mari scriitori ai literaturii engleze care a scris cărți precum ”David Copperfield”, ”Marile speranțe”, ”Oliver Twist”.
Publicată pentru prima dată în 1843, ”Povestea de Crăciun” este o elogiere a spiritului acestei sărbători.
În centrul poveștii se află Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârcit și morocănos, care privind cu ură către toți cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de rece ca inima lui, Scrooge primește trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-Prezent și al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Aceștia îl conduc într-o călătorie uimitoare și uneori înfricoșătoare, în urma căreia Scrooge se schimbă complet. Dar cum reușesc aceste spirite să-l schimbe?
Fetița cu chibrituri
Hans Christian Andresen este un bine cunoscut autor danez care a scris cărți pentru copii, scriind nu mai puțin de 168 de povești printre care se numără ”Mica sirenă”, ”Rățușca cea urâtă”, ”Degețica” și ”Crăiasa Zăpezii”.
Cartea ”Fetița cu chibrituri” a lui Hans Christian Andersen este o poveste emoționantă și tristă care spune despre viața dificilă a unei micuțe fete în ajunul Anului Nou.
Într-o noapte geroasă, fetița, cu picioarele goale și capul descoperit, încearcă să supraviețuiască frigului și foamei. Având cu ea doar cutii cu chibrituri, începe să le aprindă pentru a se încălzi, descoperind în lumina lor scene fermecătoare și reconfortante. De la viziuni cu gâscă friptă la un pom de Crăciun strălucitor, fiecare chibrit aprins o transporte într-o lume de frumusețe și căldură.
Este o poveste despre speranță și pierdere, ilustrând duritatea realității și puterea imaginației în fața greutăților vieții.
Noaptea în care l-am întâlnit pe Moș Crăciun
O altă poveste simpatică de Crăciun este cea scrisă de Ben Miller, actor și regizor, cunoscut publicului ca partener al lui Rowan Atkinson în ”Johnny English Strikes Again”. Cartea lui ”Noaptea în care l-am întâlnit pe Moș Crăciun” este romanul său de debut și este perfectă pentru micii școlari care mai vor un strop de magie.
Jackson știe totul despre renii zburatori, elfi și atelierul secret de la Polul Nord, știe despre magia care îl ajută pe Moș Crăciun să ducă daruri peste tot în lume într-o singura noapte; un lucru însă nu știe… cum a ajuns Moș Crăciun să fie Moș Crăciun? Lucrurile se schimbă când, într-o noapte de Ajun, Jackson îl cunoaște pe Moș Crăciun și îi ascultă incredibila poveste.
Așa începe aventura: într-un peisaj magic de iarna, unde Torvil, un elf răutăcios, este pe cale să descopere adevărata menire a Crăciunului. Poate că nu e chiar povestea pe care o aștepta Jackson, dar, cum spune Moș Crăciun, nu există poveste perfectă.
Cărți de Crăciun pentru părinți
Ne-am gândit să includem în listă câteva cărți pentru părinții care vor câteva momente de răgaz în timp ce afară ninge, copiii dorm, iar bradul luminează mai frumos ca anii trecuți.
Anul viitor pe vremea asta
O carte potrivită pentru zilele dintre sărbători este ”Anul viitor pe vremea asta”. O poveste despre destinele a doi oameni, Minnie Cooper și Quinn Hamilton, încep în același moment, dar se desfășoară pe traiectorii complet diferite.
Născuți în aceeași noapte de revelion în 1990, la același spital, cei doi se întâlnesc din nou după aproape treizeci de ani de circumstanțe nepotrivite. Cu o istorie de aniversări nefericite pentru Minnie, întâlnirea lor la o petrecere de Anul Nou schimbă totul.
Descoperind că Quinn a devenit un om de afaceri de succes, în timp ce ea se confruntă cu pierderea firmei și a casei, cei doi se întreabă de ce, în ciuda diferențelor lor evidente, fiecare coincidență îi atrage unul către celălalt, aprinzând dorințe și sentimente profunde.
Toți cei din familia mea au ucis pe cineva
Pentru părinții cărora le plac cărțile despre crimă și mister, ne-am gândit să includem o poveste captivantă scrisă de Benjamin Stevenson. ”Toți cei din familia mea au ucis pe cineva” este cel de-al treilea roman al său, devenit bestseller și urmează să fie adaptat pentru televiziune, într-o miniserie HBO.
În familia Cunningham, relațiile nu sunt tocmai armonioase. Au un singur lucru în comun: toți au comis cel puțin un omor. Fie fratele, fie sora vitregă, soția, tata, mama, cumnata, unchiul, tatăl vitreg, mătușa, chiar și personajul principal.
Odată ce primul cadavru este descoperit în zăpadă, devine evident că doar un Cunningham ar putea fi autorul crimei, iar sarcina protagonistului este să dovedească acest lucru. În familia lui, criminalii sunt la ordinea zilei, dar trebuie să identifice un singur ucigaș…
Scrisoare de Crăciun
Aceasta este o poveste romantică ce începe cu o scrisoare și se sfârșește cu o poveste de dragoste.
În fiecare decembrie, Josie le transmite părinților săi o scrisoare pe care i-a pierdut cu mult timp în urmă, într-o noapte de Crăciun. Cuvintele ei repetate mereu sunt: ”Mi-e dor de voi mereu.“
Cu toate acestea, anul acesta, călătoria spre cutia poștală este întreruptă brutal atunci când Josie se izbește cu bicicleta de un străin misterios, Max, care îi va schimba cursul vieții. Josie a crezut întotdeauna că este singura persoană care nu sărbătorește Crăciunul, dar descoperă că și Max are motive întemeiate să facă același lucru.
Cei doi ajung să petreacă împreună sărbătorile. Îndrăgostită până peste cap, Josie e convinsă că și-a găsit iubirea vieții, până când Max dispare fără urmă și fără să-și ia măcar rămas-bun.
Soarta îi aduce din nou împreună, tot înainte de Crăciun. Oare vor reuși să rămână împreună de această dată?
Iernile sufletului
Se întâmplă uneori ca o abatere de la cursul obișnuit al vieții să genereze un sentiment de dislocare și singurătate, fie că este vorba despre o boală neașteptată, pierderea unei persoane dragi, o despărțire sau probleme în carieră.
În momentul în care soțul ei s-a îmbolnăvit și Katherine May a fost nevoită să renunțe la o slujbă solicitantă, a fost aruncată într-un ocean de incertitudine și izolare.
Această carte reprezintă mărturia modului în care a depășit aceste momente dificile și cum a învățat să le privească mai degrabă ca pe oportunități de dezvoltare. Inspirată de transformările incredibile prin care natura trece în timpul iernii pentru a supraviețui frigului, autoarea găsește puterea de a continua.
Petrecerea de vânătoare
Ne-am gândit să mai includem pe lista părinților thrillerul plin de mister ”Petrecerea de vânătoare” care să vă țină cu sufletul la gură.
De zece ani un grup de prieteni își petrec împreună noaptea de Anul Nou, iar acum au ales să petreacă noaptea dintre ani la o cabană izolată din munții Scoției.
Chiar dacă, la prima vedere, totul pare desprins dintr-un peisaj minunat, de la priveliștea uimitoare până la șampania savurată în fața șemineului, în realitate, fiecare ascunde în interiorul său secrete.
Relația dintre ei se destramă în timp ce un viscol sălbatic izolează cabana de restul lumii, iar la sosirea Anului Nou, unul dintre prieteni este descoperit fără suflare.
Sperăm că această listă vă inspiră să vă petreceți momente frumoase în lectură și să împărtășiți magia Crăciunului cu cei mici din familie. În pragul sărbătorilor, sănătate, bucurie și căldură în suflet să vă însoțească în această perioadă minunată! Lectură plăcută tuturor!