După o iarnă lungă, friguroasă și neguroasă, cred că suntem cu toții de acord că primăvară este așteptată cu sufletul la gură.
Așa că e timpul să ieșim afară și să ne bucurăm de vremea frumoasă, să învățăm ce putem de la primăvară, de la natură și de la lumea care se trezește la viață după un somn lung. Și este timpul să explorăm culorile și temele primăverii prin meșteșuguri și activități specifice acestui anotimp minunat.
Știm totuși cât de ocupat ești, așa că noi îți venim în ajutor. Am întocmit o listă de activități de primăvară din care familia ta să aleagă ce i se potrivește mai bine.
1. Baloane de săpun
Această activitate este iubită de copii de toate vârstele. Și mai amuzant decât să le suflați este să le faceți chiar voi din doar câteva ingrediente: apă, detergent de vase și glicerină. Odată amestecate toate ingredientele, joacă e ca și începută. În curtea casei sau în parcuri, distracția este garantată cu baloanele de săpun.
De exemplu, încercați dansul “Baloanele buclucașe” în care cineva suflă baloane de săpun și jucătorii trebuie să spargă cât mai multe, până când muzică se oprește și ei trebuie să înghețe pe poziție. Oricine nu îngheață când se oprește muzica, este eliminat până când rămâne un singur jucător.
2. Hai să admirăm flori de primăvară!
Cine vestește cel mai bine primăvara decât firavii ghiocei? Așa că adună-ți familia, de la mic la mare, și ieșiți în Parcul Central, Drumul Sf. Ion sau în Pădurea Hoia Baciu ori în Pădurea Făget la găsit ghiocei frumoși și drăgălași. Aveți grijă deoarece ei se ascund bine printre rămășițele frunzelor căzute cu o toamnă în urmă.
3. Construiți o căsuța pentru păsări
Primăvara, păsările se întorc din țările calde și caută locuri de cuibărit. Așa că realizarea unei căsuțe pentru păsări cu copiii tăi este proiectul perfect de primăvară. Există multe modalități creative de a construi o căsuță pentru păsări prin care copiii își pot exersa îndemânarea și imaginația. Pentru a le ușura munca, puteți achiziționa un kit de căsuță pentru păsări de la multe magazine de artizanat sau online, care vine cu instrucțiuni simple și toate consumabilele de care aveți nevoie.
4. Vânătoarea de comori de primăvară
Ce poți vedea primăvara care să fie diferit de restul anului? Poate că sunt flori care înfloresc doar primăvara sau conuri de pin descoperite după topirea zăpezii. Împreună cu copiii, compune o listă cu lucrurile pe care natura le aduce primăvara. Din nou, parcurile din Cluj sau zonele de pădure mai circulate sunt locuri ideale unde puteți pune în aplicare aceste jocuri. Apoi ieșiți afară la vânătoare și colectați câte una din fiecare. Vrei să transformi totul într-o competiție? Împărțiți-vă în echipe și alergați pentru a vedea cine este primul care reușește să recupereze totul.
Când ați obosit, întindeți un covoraș de picnic sau o pătură și mâncați niște gustări. Copiii adoră picnicurile și găsitul comorilor.
6. Pregățiți darurile pentru 1 Martie și Ziua Mamei
Fie că vorbim de mărțișoare lucrate manual, de flori din origami sau de felicitări sclipicioase, mamele vor aprecia orice dar venit din partea copilașilor lor, cu atât mai mult cu cât acesta e lucrat de mânuțele lor micuțe și harnice. Ustensile și materie primă se găsesc în orice librărie, așa că puneți-vă pe treabă, înarmați-vă cu răbdare, lipici și hârtie colorată și faceți mămicile fericite!
7. Vânătoare de ouă de Paște
Sărbătoarea Pascală aduce multe bucurii. Pe lângă vacanță și repausul de la lecții, copiii așteaptă cu nerăbdare iepurașul de Paște care le aduce cadouri. Cu toate astea, o vânătoare de ouă sună mult mai palpitant, cu atât mai mult cu cât participantul care găsește cele mai multe ouă ascunse primește și o recompensă. Această este de obicei o surpriză și este cunoscută doar de către organizatorul vânătorii.
8. Brioșe glazurate
Brioșele dulci de te lingi pe degete sunt întodeauna o idee bună că să îi ții ocupați pe cei mici. Pregățiți împreună aluatul de brioșe, la care puteți adaugă colorant alimentar că să iasă un curcubeu de vis pe cerul gurii. Apoi pregătiți glazura de unt cu care ornați brioșele pufoase și proaspăt scoase din cuptor. Iar ca ultim pas, lăsați-i să adauge diferite ornamente comestibile, precum bombonele colorate, perluțe din zahăr și alte decorațiuni delicioase. Yammy! Ce mai aventură pentru micii bucătari!
9. Vizitați o grădină zoologică sau o fermă cu animăluțe
Copiii se simt bucuroși și entuziasmați atunci când privesc animalele, pentru că este o experiență de viață reală pentru ei. Poate că au văzut animalele sălbatice și păsările în poze, au citit despre ele în cărți, le-au urmărit la televizor sau pe telefonul mobil, dar experiențele din viața reală sunt mult mai interesante, mai atrăgătoare și mai satisfăcătoare.
Vă promitem că o zi în mijlocul animalelor va fi atât pe placul copiilor cât și al adulților care se vor bucura împreună cu copiii de frumusețea animalelor.
Având în vedere că sporturile în aer liber se vor relua pentru copii odată cu ridicarea temperaturilor, această primăvară ar putea fi, de asemenea, o oportunitate ideală de a încuraja întreaga familie să se pună în formă! Puteți să vă scoateți pantofii sport și rachetele de tenis și să rezervați un teren de tenis în aer liber pentru o oră sau să descoperiți un traseu nou cu bicicletele.
Pe de altă parte, poate preferați să faceți pur și simplu o plimbare, o alergare ușoară sau niște exerciții în parc sau grădină. Posibilitățile de joacă sau activități sunt nenumărate odată cu venirea primăverii.