Pentru că de multe ori lucrurile mărunte sunt cele care fac ca o vară să fie de neuitat, am enumerat 40 de activităţipe care le puteți face cu copiii în timpul vacanței de vară. Multe dintre aceste lucruri nu costă niciun ban (de exemplu, să ieșiți la un picnic) și sunt relativ nespectaculoase pentru noi, adulții.
Pentru copii, însă, ele sunt ceva cu totul special! De exemplu, încă îmi amintesc cu bucurie cum, în copilărie, m-am scăldat în bălți imense cu fratele meu într-o zi ploioasă în timpul unei vacanțe la bunici, cum construiam baraje în micul pârâu de lângă casa noastră după școală și cum prindeam mormoloci în micul iaz de lângă el. Îmi amintesc cu bucurie cum alergam desculți pe pajiști și ce gust aveau cartofii făcuți la foc, pe discul de grătar.
Cred că aceste mici momente pe care copiii le trăiesc cu toate simțurile lor și în care se simt liberi sunt cele pe care și le vor aminti cel mai bine mai târziu. Și tocmai aceste momente sunt neglijate în viețile controlate ale multor copii din ziua de azi, care sunt adesea dominate de online. Noi credem că este foarte important dacă timpul ne permite să petrecem cât de mult timp cu copiii și de aceea vă propunem în acest articol 40 de activități de vară pe care să le faci cu copilul în vacanța de vară
Copiii și plictiseala
Pe de altă parte știm că plictiseala este în mod fundamental o experiență foarte importantă pentru copii.
Plictiseala îi face pe copii creativi și le dă idei pe care nu le-ar fi avut niciodată dacă părinții le-ar fi oferit un „program de divertisment non-stop”. Desigur, acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să planificați activități comune cu copiii. Ca întotdeauna, totul ține de combinația potrivită!
1. Picnic în parc (alternativ: la lac, la mare, în pădure sau la munte).
Folosiți Google Maps pentru a găsi un parc în apropierea dumneavoastră, împachetați un coș de picnic + o pătură de picnic, poate un frisbee sau o minge și plecați. În București aveți mai multe opțiuni de picnic în parcurile sau pădurile din apropiere.
2. Faceți propria limonadă
Rețetă simplă: Se amestecă 1 litru de apă minerală, sucul de la 3 lămâi și 3 linguri de zahăr – DELICIOS!
3. Mergeți într-o excursie cu bicicleta
4. Vânătoarea de comori
Tot ce ai nevoie pentru această formă modernă de vânătoare de comori este un smartphone și o aplicație de geocaching.
Instrucțiunile sunt simple: participanții descarcă aplicația, aleg geocache-ul pe care doresc să îl găsească și apoi navighează către locație. Copiii caută indiciile, iar pe baza acestora descoperă obiectele ascunse. Odată descoperit geocache-ul, acesta trebuie deschis, iar în interior există un jurnal care trebuie semnat.
Unele geocache-uri conțin și jucării mici, brelocuri sau bibelouri, care pot fi luate, cu condiția să lase în schimb ceva de valoare egală sau mai mare.
Dacă aveți copii mici, puteți organiza o vânătoare de comori cu monede. Luați mai multe monede și ascundeți-le pe drum în locuri mai ferite, pentru a fi găsite de copii. Puteți să le spuneți că au descoperit o comoară a unor pitici din pădure.
5. Faceți propria înghețată
Această înghețată cu bombe de vitamine conține un plus de vitamina C – și nici măcar nu aveți nevoie de un aparat de înghețată pentru a face această înghețată moale de banane fără lactoză și delicioasă.
Ingrediente: 4 banane bine coapte
Cum se face:
- Curăță bananele și taie-le în rondele. Pune rondelele de banane pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la congelat pentru cel puțin 2-3 ore sau până devin complet înghețate.
- Scoate bananele din congelator și pune-le în robot. Mixează bananele congelate până când obții o consistență cremoasă și omogenă. La început, bucățile de banană vor zbura prin procesor, dar continuă să mixezi și oprește-te ocazional pentru a răzui părțile laterale ale bolului. În scurt timp, bananele vor lua o textură cremoasă.
Servește înghețata de banane imediat după preparare . Dacă o lași la congelator, își va pierde din consistență și va fi dificil de scos mai târziu.
6. Patinaj în linie / skateboarding / longboarding
Poate că există un mic skate park în orașul dvs? Atunci cel mai bine este să începeți dimineața devreme și să folosiți timpul când copiii mai mari dorm încă. Alternativ, orice zonă cu o suprafață rezonabil de netedă este, de asemenea, potrivită.
7. Înotați în lac (sau piscină)
8. Jucați fotbal, baschet sau badminton
Pe terenul de fotbal sau după-amiaza, pe terenul de joacă al unei școli din cartier.
9. Mergeți la cățărat
Nu contează dacă este: Copac, parc de cățărat sau sală de cățărat!
10. Faceți un foc de tabără (+ bezele)
Faceți un foc de tabără și prăjiți bezele sau pâine prăjită. Ar trebui să înmuiați bețele pentru bezele cu câteva ore înainte, altfel ar putea începe să se ardă. Și asigurați-vă că copiii nu țin bezelele direct în flacără, altfel acestea se vor înnegri rapid.
11. Mergeți la o fermă
Poate că există o fermă în apropiere care oferă zile în care copiii pot ajuta? Am fost foarte bucuroasă să descopăr că în apropiere de București se află mai multe ferme, cu animale blânde și oameni calzi, care au grijă să le ofere cele mai bune condiții.
12. Observați și numiți stelele
Există aplicații excelente pentru iPhone sau tabletă (de exemplu, Stellarium). Pur și simplu o țineți în fața cerului, noaptea, și stelele / constelațiile sunt descrise.
13. Mergeți la grădina zoologică / oceanograf
O excursie la o grădina zoologică este întotdeauna ceva special pentru copii.
14. Bowling în familie
Sălile de bowling moderne au bile ușoare și pereți laterali care pot fi ridicați pentru ca bila să rămână pe culoar. Acest lucru înseamnă că și copiii mici (cred că de la aproximativ 5-6 ani) pot juca bowling. Pentru a economisi bani: Căutați pe internet oferte de genul după-amiezi în familie.
15. Colectați și pictați pietre
Chiar și colectarea pietrelor este distractivă (de exemplu, pe malul unui râu). Dacă este necesar, le puteți cumpăra și de la un magazin de bricolaj. Puteți apoi să fiți creativi atunci când le pictați.
16. Faceți o drumeție de noapte
Cu lanterne și bețe luminoase distracția este perfectă!
17. Faceți origami
Există videoclipuri simple pe youtube – de exemplu, pentru aceste lalele simple din hârtie.
18. Colorați tricouri
Cred că culorile neon care strălucesc în lumina neagră sunt deosebit de cool!
19. Realizați avioane de hârtie
Aruncați o privire pe youtube, există instrucțiuni foarte bune – de exemplu, pentru această rândunică!
20. Confecționați-vă propria plastelină
Puteți face acest lucru folosind bicarbonat de sodiu și făină de porumb.
Materiale necesare pentru rețeta de plastilină făcută în casă împreună cu copiii:
- 1 ceașcă de făină albă
- 1/2 ceașcă de sare fină
- Aproximativ 1/2 ceașcă de apă
- 2 linguri de ulei
- Pigmenți naturali:
- – rosu/roz: boia de ardei dulce;
- – maro: scortisoara;
- – galben: turmeric/curry;
- – verde: sucul de la cateva frunze de spanac;
- – albastru: sucul de la cateva afine stoarse;
- – mov: sucul de la cateva mure stoarse.
Instrucțiuni:
- Pasul 1: Pune sarea și făina într-un bol și amestecă-le bine.
- Pasul 2: Adaugă apa treptat și frământă până când aluatul ajunge la consistența dorită. Dacă aluatul este prea moale, mai adaugă făină.
- Pasul 3: Adaugă uleiul pentru a face aluatul mai puțin lipicios și mai ușor de curățat de pe mâini.
- Pasul 4: Poti colora plastilina de casa in diverse culori sau o poti lasa alba.
21. Mergeți la piața de vechituri
Să cotrobăi prin târg și să cumperi ceva cu banii de buzunar este un sentiment minunat pentru copii. Dar și vânzarea jucăriilor care nu mai sunt necesare poate fi, de asemenea, distractivă (și, în același timp, poate face loc pentru altele noi).
22.Bătaie cu perne
De fapt, atât de simplu! Și totuși se face mult prea rar!
23. Seară de cinema
24. Să vă jucați în ploaia de vară / sub stropitoare fără echipament de ploaie
Nu-i chemați pe copii în casă când plouă și nu le puneți pantaloni de ploaie, geacă de ploaie și cizme, ci pur și simplu lăsați-i să alerge prin ploaie în blugi și tricou și să se scalde în băltoace – o distracție grozavă pe care copiii și-o vor aminti mulți ani de acum încolo. Și dacă nu plouă: o stropitoare în grădină este o alternativă bună!
25. Luați cina afară
Fie pe terasă, fie pe balcon sau pur și simplu undeva în natură: faceți sandvișuri, poate luați cu voi câteva gustări și faceți un picnic pe pajiște, pe malul lacului sau în pădure.
26. Vizitați un parc de distracții
27. Plimbare cu barca sau canoe
Descoperiți lumea din apă. Poate fi vorba de o barcă gonflabilă, o mică barcă cu pedale de la magazinul de închirieri de bărci, un SUP sau o canoe pe care o puteți lua de-a lungul unui râu mic.
28. Construiți o mică plută din lemn
Construiește o mică plută din lemn și sfoară și apoi lasă-o să plutească pe un lac sau într-un pârâu.
29. Mergeți în pădure!
Pădurea este un imens loc de joacă gratuit pentru copii! Aici pot construi colibe, sculpta, pot face un picnic etc.
30. Jucați mini golf
Nu numai că este distractiv, dar promovează și rezistența și dexteritatea.
31. Camping în grădină (sau, alternativ: într-un camping din apropiere)
Dormitul în cort este o aventură extraordinară pentru copii. Nu trebuie să călătoriți departe pentru asta: Grădina sau un camping din apropiere sunt suficiente.
Alternativ, o petrecere în pijamale pe trambulină este o idee distractivă.
32. Plantați o floare sau un copac
Plantarea semințelor și urmărirea lor cum se transformă în plante după câteva zile este fascinantă pentru copii.
33. Faceți o excursie de o zi la mare
Mergem într-o excursie de o zi la mare cel puțin o dată pe an. Nu este chiar după colț (aprox. 2,5 ore cu mașina) – dar merită: să căutăm scoici, să construim castele de nisip, să ne plimbăm desculți prin nisip – minunat!
34. Vizitați un nou loc de joacă pe care nu ați mai fost până acum
Oamenii sunt creaturi ale obișnuinței și, cumva, mergem mereu la aceleași locuri de joacă. De ce să nu încercăm ceva nou? Puteți găsi locurile de joacă din cartier folosind directorul nostru cu locuri de joacă.
35. Mergeți la muzeu
36. Faceți o pizza
Frământați aluatul, inventați și completați propria „pizza de vis” și apoi savurați împreună o masă delicioasă. Puteți scrie pe câteva bilețele ingredientele preferate pentru pizza și apoi să vă personalizați o pizza misterioasă.
37. Vopsiți cu degetele
Deosebit de potrivit pentru cadă sau pentru a redecora ferestrele!
38. Seară de karaoke / mimă/ jocuri de societate sau de jocuri pe consolă
39. Faceți o salată de fructe
Este sănătos și delicios! De ce nu încercați câteva soiuri de fructe exotice alături de ingredientele obișnuite! Sau amestecați smoothie-uri delicioase! Pizza cu pepene verde este una dintre preferatele copiilor mei!
40. Culegeți căpșuni, cireșe, fructe de pădure
Puteți culege căpșuni de la sfârșitul lunii mai / începutul lunii iunie! În acest fel, puteți culege doar cele mai bune fructe de pădure (iar copiii pot ronțăi între timp). Dacă aveți chef, vă puteți face propria dulceață după aceea.
Așadar, sunt 40 de activități de vară care mi-au venit spontan în minte. Am uitat ceva? Atunci vă rog să-mi spuneți în comentarii!