În primul an de viață bebelușii nu au nepărat nevoie de o mulțime de jucării. Sunt atât de fascinați de tot ce îi înconjoară încât nu sunt foarte pretențioși. Sunt, însă câteva articole numai bune pentru dezvoltarea lor cognitivă, motorie și senzorială, ideale pentru primele luni de viață.
Jucăriile de dentiție, cele zornăitoare, cu sunete și în culori vii sunt o idei foarte bune de jucării pe care să le oferi bebelușului tău. Prima jucărie care l-a fascinat pe bebelușul meu a fost o girafă care scotea sunete ușoare de trompetă atunci când era strânsă. Ochii copilului meu se plimbau uimiți și efectiv îndrăgostiți după această simplă jucărie.
Cum alegi cele mai potrivite jucării?
În primul rând este important să verifici eticheta produsului înainte de a-l adăuga în cos. Este necesar să fie adecvat vârstei astfel încât să nu existe accidente. Totodată, încearcă să cauți jucării ușor de folosit, unele sunt destul de greu de montat, manevrat și să fie potrivite stadiului de dezvoltare al bebelușului tău.
Alege jucării care să-i stimuleze copilului tău dezvoltarea fizică cum ar fi mingile, măsuțele de activități; jucăriile în culori vibrante, care scot sunete interesante sau au diferite texturi sunt extrem de bune pentru stimularea simțurilor copilului.
În calitate de mamă, am văzut și am încercat multe jucării pentru copii. Pentru a afla mai multe despre cum alegem cele mai bune jucării pentru bebelușii de 6 luni, am vorbit, de asemenea, cu patru experți, inclusiv doi pediatri. „Joaca permite învățarea creativă și este esențială pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului” susțin pediatrii.
Oferindu-le bebelușilor instrumentele de care au nevoie pentru a se juca și a-și explora lumea, îi pregătești pentru succes în toate domeniile de dezvoltare. Fie că ești în căutarea unui cadou pentru un bebeluș de 6 luni sau doar dorești să găsești ceva special pentru copilul tău, iată câteva dintre cele mai bune sugestii.
După ce citești acest articol, ai putea dori, de asemenea, să afli mai multe despre cele mai bune 25 de cadouri pentru copii de 1 an.
1. Turnul de pietre – joc de sortare
Pietrele colorate, ușor de ținut în mânuțe îi vor da de muncă copilului tău o perioadă bună de timp. Le poate aranja una lângă cealaltă pe podea sau una peste cealaltă într-un turn exact ca în modelul din poză.
Sun special concepute pentru copiii de 6 luni sau mai mult.
2. Jucărie de sortat morcovi
Jucărie din lemn cu morcovi de diferite dimensiuni care așteaptă să fie plantați în spațiile destinate. Un joc care va testa răbdarea și abilitatea de concentrare a copilului, dar care îi va da și un sentiment plăcut de reușită când găsește gaura potrivită pentru fiecare morcov.
3. Piramida senzorială
5 inele colorate ideale pentru stimularea simțurilor și explorarea tactilă a micuților. Fiecare inel are altă textură, modele în relief oferind copilului o experiență multisenzorială captivantă. Dimensiunile și formele diferite îi permit bebelușului să exerseze prinderea și trecerea inelelor dintr-o mână în alta.
4. Sophie Girafa
Una dintre cele mai mestecabile jucării pe care o poți zări în mâinile copiilor este girafa Sophie. Este flexibilă și minunată pentru a calma gingiile în perioadele de erupție ale micuților. Este o jucărie iconică, sigură și durabilă.
5. Jucărie dentiție și zornăitoare
Floarea creată special pentru dentiție cu 5 petale care asigură câte o activitate diversă pentru micul bebeluș. Una dintre petale scoate sunete simpatice, altă petală are oglindă pentru a-și admira propria reflexie, iar celelalte petale sunt ideale de ronțăit, pentru dentiție.
6. Jucărie muzicală
Jucăria muzicală Baby Einstein este perfectă pentru degetuțele pufoase ale copiilor de vârste mici. Tobele Baby Einstein încep să scoată sunete când sunt atinse, spre surprinderea și plăcerea micuților. Este o jucărie intercativă, colorată, potrivită etapei lor de dezvoltare și stimulează atât coordonarea mână-ochi, cât și abilitățile auditive și motorii ale copiilor. Fiecare atingere generează sunete care îi încurajează pe cei mici să exploreze diverse ritmuri.
7. Cărticele
Din fericire, în ultimii ani au apărut o mulțime de cărticele pentru bebeluși care să le capteze atenția și să-i facă curioși să descopere și să exploreze cât mai în detaliu fiecare pagină. Cartea textilă are avantajul de a fi plăcută la atingere, moale și ușor de răsfoit. Cu ajutorul său, copiii vor putea învăța forme, culori, animale și obiecte într-un mod plăcut și interactiv.
8. Joc de dezvoltare Lalaboom
Setul de blocuri de mărgele colorate este un articol foarte captivant pentru cei mici, mai ales în jurul vârstei de 12 luni. Piesele pot fi conectate între ele, desfăcute și pliate. Sunt versatile și cei mici pot încerca o mulțime de jocuri cu ele.
9. Puzzle cuburi din lemn
Începe să-i oferi copilului piese de puzzle cât mai repede pentru o activitate plăcută și educativă care stimulează dezvoltarea cognitivă. Piesele mari de lemn sunt ușor de prins, iar modelul, deși simplu este suficient de stimulant pentru a menține interesul celui mic.
10. Puzzle fructe
Un alt articol care a avut un succes enorm la copilul meu în perioada 6-12 luni a fost acest puzzle de lemn cu mici mânere de care să prinzi ușor fructul și să descoperi spațiul potrivit. Fiecare piesă este viu colorată și reprezintă un fruct diferit, astfel este o ocazie ideală să învețe culori și fructe prin intermediul jocului.
11. Set creativ primul meu desen
Setul cuprinde vopsea non-toxică pe care bebelușul tău o poate încerca cu degetele și palmele pentru a crea forme simpatice pe hârtie. Va fi o sesiune de experimentat distractivă și fascinantă, mai ales dacă te alături și tu la ora de pictură.
12. Cub sortare de lemn cu forme geometrice
Cuburile în forme și culori variate sunt în sine jucării geniale pentru bebeluși, mai introdu în joc și cubul cu spații speciale pentru formele geometrice și vei avea un bebeluș ocupat și fascinat. Poate uneori frustrat, dar sentimentul de satisfacție este enorm când acesta va reuși să adauge toate piesele în cubul de lemn. Aceasta este una dintre jucăriile care avut mare succes cu bebelușa meu.
13. Carte de colorat cu apă
Cine spune că fiecare sesiune de pictură trebuie să fie cu multă murdărie și mânuțe colorate? Cartea de colorat cu apă este ideală pentru a scoate la suprafață culorile intense cu o ușoară atingere a pensulei umede. Pentur vârsta de 6 luni este o activitate inedită și captivantă pentru micuțul bebeluș.
14. Minge senzorială
O minge moale cu clopoței în interior potrivită pentru explorare încă din primele luni de viață ale bebelușului tău. Are o textură moale și este creată din mai multe materiale pentru o experiență tactilă deosebită, iar atunci când este explorată scoate sunete ușoare de clopoțel. Poate fi accesoriul de neuitat în plimbările cu căruciorul.
15. Cub de pluș
Creat din velur moale, cubul cuprinde sunete zornăitoare, foșnitoare, sunet ding dong, oglindă, inel pentru dentiție și este o jucărie minunată pentru cărucior sau drumurile lungi cu mașina. Am avut mereu succes la bebelușul meu cu acest tip de jucării. Au devenit ușor preferatele sale.
16. Jucărie interactivă
O jucărie care este minge senzoriala, jucărie de dentiție și are o mulțime de accesorii de prindere, culori vii, ideală pentru un bebeluș de 6-12 luni. Cu acest articol, copilul tău își dezvoltă simțurile tactile și explorează texturi diferite.
17. Trenuleț din lemn pentru stivuire
Trenulețul din lemn pentru stivuire este recomandat copiilor de 12 luni, însă piesele de lemn sunt articole ideale și pentru copiii mai micuți. Le pot aranja, simți conturul și admira culorile plăcute. Stivuirea trenulețului este o activitate minunată și extrem de distractivă pentru copii.
18. Tub senzorial interactiv
Imaginează-ți o ploaie de biluțe colorate în ochii fascinați ai copilului tău. În timp ce acesta mânuiește jucăria, o ploaie de biluțe cad într-o cascadă multicoloră și sonoră.
Sticlele senzoriale sunt printre cele mai distractive obiecte, pe care copii le îndrăgesc. Poți să creezi acasa propriile voastre sticle senzoriale.
19. Pinguinul muzical
Pinguinul muzical se recomandă copiilor peste 6 luni. Acesta este confecționat din lemn și scoate sunete foarte liniștitoare și plăcute. Atinge-i ciocul, iar acesta se va balansa și va emite zgomote spre uimirea ochișorilor copilului tău.
20. Coș cu fructe
Oferă-i bebelușului oportunitatea să învețe și să recunoască fructele prin intermediul acestui joc. Fructele sunt confecționate dintr-un material moale, ideale pentru mânuțele pufoase ale micuților.