Hightlight
Clădită între anii 1715 și 1735, scopul fortificației a fost acela de a veghea asupra minunatului nostru oraș, însă deseori a fost folosită pe post de închisoare. Sub formă de stea, înconjurată de bastioane, din vechea cetățuie au mai rămas doar o parte din ziduri, patru clădiri, reduta a fost transformată în Turnul Parașutiștilor, mare parte din ansamblul inițial fiind afectat semnificativ de alunecările de teren din zonă. Pe colina dealului tronează o cruce din fier, comemorându-se astfel persoanele care au fost închise în fosta închisoare.
Parcul Cetățuia se găsește în nordul centrului istoric, fiind situat pe un deal, la o altitudine de aproximativ 400 de metri. În anul 1900, la doi ani după moartea împărătesei Elisabeta (Sissi), locația s-a transformat în parc. Important punct turistic, locul oferă o panoramă superbă asupra orașului. O drumeție până aici, alături de întreaga familie, într-o zi cu vreme frumoasă, plăcută, reprezintă prilej de distracție și relaxare. Valoarea istorică a Parcului Cetățuia se face resimțită în fiecare pietricică, în fiecare colină neclinită chiar și după mai bine de 300 de ani.
Parcul Cetățuia este, alături de Parcul Central și Parcul Babeș, una dintre cele mai frecventate zone verzi ale orașului.
Orar
Video
Întrebări frecvente
Trebuie plătită o anumită sumă pentru a avea acces la Cetățuia Park?
Accesul este gratuit.
Mai multe informații
- Ești proprietarul acestui loc? Dorești să faci modificări sau să actualizezi informațiile?
- Alege pachetul potrivit: https://www.clubulcopiilor.ro/pachete/
- * Conținut (imagini, informații, video) preluat de pe rețelele de socializare sau site-ul oficial.