Județul Dâmbovița, o destinație surprinzătoare și plină de farmec se află la doar 80 de km distanță de București. De la orașul istoric Târgoviște, unde poți călca pe urmele voievozilor români, până la peisajele naturale impresionante ale Munților Bucegi, județul Dâmbovița oferă o evadare perfectă pentru familiile cu copii care caută liniște, cultură și aventură. Fie că vrei să explorezi vestigiile istoriei noastre, să te bucuri de drumeții în natură sau să descoperi locuri pline de tradiție și autenticitate, Dâmbovița te va surprinde cu farmecul său aparte.
Dacă plănuiești o excursie în zona Dâmboviței alături de copii va fi necesar să cauți locații și activități interesante pentru tine și copii astfel încât ca vizita să fie cât mai dinamică și distractivă.
Am selectat pentru tine cele mai bine cotate locuri de vizitat din județul Dâmbovița care îți asigură o experiență de neuitat ție și în special copiilor. Multe dintre acestea se află în orașul Târgoviște, reședința de județ, sau în apropierea acestuia.
1. Zona de Agrement „Lacul Târgoviște”
Zona celui mai mare lac din Târgoviște a fost recent renovată și a devenit una dintre cele mai frumoase zone de agrement ale locului. Cu parcuri pentru copii, alei pentru plimbări și relaxare, îți oferă un spațiu ideal pentru a petrece timp de calitate în aer liber.
Parcul cuprinde și un loc de joacă interior potrivit pentru petrecerile copiilor și pune la dispoziția turiștilor plimbări cu barca și hidrobicicleta pe lac. Este un obiectiv de neratat dacă te afli în Târgoviște.
2. Complexul turistic de natație Târgoviște
În sezonul estival, bucurați-vă de distracția acvatică la complexul de natație din orașul Târgoviște. Complexul cuprinde două piscine și un lazy river, ideal pentru plimbarea în colacii generoși.
Tobogane pentru distracție garantată, șezlonguri pentru odihnă, un spațiu de joacă pentru copii și chiar terenuri de tenis pentru împătimiți sunt câteva dintre plusurile complexului și motivele pentru a-ți face prezența în plină vară alături de copii.
🎫Preț: 30 ron (luni-vineri) – 35 ron(weekend)- adult
Copii: 0-7 ani – gratuit; 7-18 ani – 20 ron/zi
📍Adresă: Calea Ialomiței 9, Târgoviște 130142
3. Zoo Târgoviste și Parcul Chindia
Amplasată în partea nordică a Parcului Chindia, Grădina Zoologică din Târgoviște se întinde pe o suprafață de 4 hectare, într-un decor natural care oferă vizitatorilor o experiență plăcută și liniștitoare.
Puteți recunoaște aici animale de pe toate continentele: lei, tigri, maimuțe, zimbru, suricate și multe altele.
Când terminați vizita la Zoo, faceți o plimbare prin cel mai mare parc din Târgoviște, Parcul Chindia. Este situat pe fosta grădină domnească, cu alei pentru ciclism, patinaj cu role și alergare. Tot aici puteți observa aleea celor 33 de voievozi care au domnit în vechea Cetate din Târgoviște.
Lacul de agrement din incinta parcului vă oferă posibilitatea de a naviga pe acesta cu barca sau hidrobicicleta.
🎫Preț Zoo: 9 ron/ adulți
Copii peste 3 ani: 5 ron
📍Adresă: Calea București 171 B, Targoviște, Dâmbovița
4. Curtea Domnească Târgovişte
Curtea Domnească din Târgoviște este situată în partea centrală a județului Dâmbovița și constă într-un ansamblu de clădiri și fortificații medievale care au avut rolul de reședință pentru o serie de domnitori ai Țării Românești.
Complexul avea și un rol defensiv făcând parte din sistemul de apărare al țării. Veți putea observa zidurile de apărare, Biserica Domnească, Turnul Chindiei – un turn de veghe din piatră care oferă totodată o priveliște minunată asupra orașului și împrejurimilor, Muzeul Tiparului, Palatul Domnesc și alte construcții semnificative.
🎫Preț: 20 ron, preț întreg/ 10 ron, preț redus
📍Adresă: Calea Domnească 181, Târgoviște
5. Muzeul Poliției
Muzeul Național al Poliției Române este găzduit într-o clădire de mare valoare istorică și artistică, care a fost restaurată în stil neoclasic între anii 1867 și 1893. Muzeul conturează modul în care poliția română a evoluat pe parcursul anilor și cuprinde o amplă expoziție de uniforme istorice, echipamente de poliție, documente și fotografii.
Scopul muzeului este educativ, dar este și un nucleu al conservării patrimoniului istoric. Copiii pasionați de mașinile de poliție, de funcția în sine de polițist vor fi mai mult decât fascinați să calce pragul Muzeului de Poliție.
🎫Adulți: 5 ron/ Copii: 2.5 ron
📍Calea Domnească 187, Târgoviște
6. Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic
Primul muzeu de acest fel din Europa Centrală și de Sud-Est care vă introduce în viața de zi cu zi a strămoșilor noștri. Veți găsi recipiente pentru prepararea ocrului, un colier de cochilii de melci care datează de peste 29.000 de ani, cel mai vechi instrument de suflat din România, un fluier de peste 20.000 de ani, pandative din dinți de animale sau și din piatră gravată.
Muzeul conține peste 75% din obiectele de artă și podoabă descoperite în România, vechi de peste 10.000 de ani.
🎫Preț: 12 ron, preț întreg/ 6 ron, preț redus
📍Adresă: Strada Stelea 4, Târgoviște
7. Muzeul de Istorie din Târgoviște
Situat în Calea Domnească 181, în apropierea Prefecturii și a Palatului de Justiție, Muzeul de Istorie reprezintă o destinație culturală care te ajută să înțelegi patrimoniul istoric local și național.
La parter sunt prezentate expoziții temporare, există o sală modernă și spațioasă unde au frecvent loc evenimente culturale. La etaj, expoziția permanentă este un punct de interes important pentru vizitatori. Veți descoperi pe parcursul vizitei obiecte din epoca bronzului, săbii, topoare celtice și alte articole care prezintă un real inters pentru cei mici.
Muzeul de Istorie este un obiectiv educațional dar și un centru care promovează conservarea patrimoniului cultural care te invită să te conectezi și să înțelegi istoria prin relicvele pe care ni le-a păstrat.
🎫Preț: 12 ron, preț întreg/ 6 ron, preț redus
📍Adresă: Calea Domnească 187, Târgoviște
8. Domeniul Ion Ghica
La o distanță de 40 de km de Târgoviște, în localitatea Ghergani se află Domeniul Ion Ghica. Este ocazia ideală pentru o incursiune în trecut alături de copii. Aici obișnuiau să-și dea întâlnire oameni înstăriți, scriitori, politicieni și artiști. Vasile Alecsandri și George Enescu sunt câteva dintre personalitățile care au fost aici. Conacul familiei Ghica este o clădire istorică de o importanță deosebită pentru cultura românească.
Situat într-un cadru natural, Domeniul oferă vizitatorilor o atmosferă deosebit de relaxantă și posibilitatea să reproducă atmosfera de eleganță și rafinament specifică vremurilo de demult. Este, parcă rupt dintr-o poveste și un obiectiv de neratat dacă vă aflați în zonă.
📍Adresă: Strada Ion Ghica, in cartierul Ghergani, orașul Răcari, judetul Dambovița
9. Palatul Brâncovenesc Potlogi
La aproximativ 50 de km distanță de Târgoviște, în satul Potlogi, se află Palatul Brâncovenesc, un muzeu și un monument de mare importanță istorică și culturală. Marcat de stilul brâncovenesc, domeniul se remarcă prin arhitectura care îmbină elemente europene cu elemente orientale.
În vizita la castel aveți oportunitatea să optați pentru un ghid care vă va purta prin istoria și poveștile de odinioară într-un mod captivant atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Tot aici puteți viziona expozițiile permanente, expoziții de artă, bienale de artă, târguri de carte și alte activități culturale la care puteți asista în vizita voastră.
Palatul se prezintă în stare bună, iar plimbările prin grădina acestuia reprezintă o oază de relaxare.
🎫Preț: 20 ron, preț întreg/ 10 ron, preț redus
📍Adresă: DJ711A, Potlogi 137370
10. Parcul Natural Bucegi
La aproximativ 80 de km de Târgoviște aventurați-vă în plimbările prin traseele splendide din Munții Bucegi. Încercați să ajungeți la Babele și Sfinxul, nu este un traseu foarte dificil, dar dacă copiii sunt prea mici s-ar putea să întâmpinați dificultăți, dar chiar dacă nu urcați atât de sus vă veți putea bucura de peisaje minunate de la baza muntelui.
Nu uitați să vă echipați corespunzător și să aduceți cu voi multe gustări și apă. Explorați frumusețea munților și bucurați-vă de o zi în natură dacă sunteți în zona Dâmboviței.
11. Ferma „Ograda bunicilor” Conţeşti
Conțești este o comună în județul Dâmbovița, recunoscută pentru obiectivele turistice și pentru peisajele deosebite care atrag turiști din toată țara.
Prima recomandare care a fost o surpriză plăcută și pentru noi este “Ferma Ograda Bunicilor”. Un spațiu special amenajat pentru familiile cu copii care te face să trăiești experiența din vacanța de vară de la țară la bunici.
Cu un spațiu de joacă generos în aer liber, un teren de minigolf, un trenuleț care te poartă în jurul parcului, o trăsură pregătiră pentru plimbări, o grădină unde au ocazia de a planta semințe și a grădinări și o fermă cu animale pe care le pot hrăni, Ograda Bunicilor este un loc idilic pentru orice copil.
🎫Preț acces fermă: 25 ron/persoană
📍Adresă: Str. Cățelu, Conţeşti
12. Raiul de pe râu
După vizitele la centrele culturale din zona Dâmboviței o pauză binemeritată la un restaurant situat în natură, cu loc de joacă și un meniu tradițional românesc este momentul perfect de a face o pauză de la excursii.
Restaurantul aparține pensiunii Raiul de pe râu unde vă recomandăm să vă și cazați deoarece este o opțiune child-friendly și deține camere moderne, o saună pentru adulți, salină, un spațiu pentru copii, un mini teren de fotbal și o grădină generoasă.
📍Adresă: DJ714A 58, 137312