Palatul Copiilor Iași
Hightlight
Cu o istorie care datează încă din 1953, Palatul Copiilor Iași a experimentat numeroase restructurări în ce privește cercurile de activități pe care le-a susținut. Astăzi, organizează pentru copii cursuri din domenii precum: arta, cultura, domeniul tehnico-științific și sportiv-turistic.
La ce activități se pot înscrie copiii mai exact?
Dacă aveți un copil pasionat de activități din sfera artistică, se poate înscrie la: muzică vocal-instrumentală, orchestră, muzică populară, muzică ușoară, instrumentală, instrumente muzicale: vioară, pian, saxofon, clarinet, percuție, fanfară, canto popular, muzică folk, muzică vocală-cor, dansuri populare, teatru de revistă, teatru de păpuși.
În ce privește artele vizuale, cei mici se pot înscrie la: pictură pe sticlă, atelierul fanteziei, sculptură, machete/artizanat, fotocineclub, tapiserie, pictură, desen, design vestimentar.
În cadrul cercului de cultură civică, cei mici se pot înscrie la cultură și civilizație italiană, engleză sau spaniolă, cenaclu literar, studii europene și jurnalism.
Pasionații de sport au oportunitatea de a participa la ore de: gimnastică aerobică, dans sportiv, dans contemporan, ate marțiale, balet sau șah.
Domeniul tehnic vine cu o programă de cursuri captivantă și permite copiilor înscrierea la: navomodele, prelucrări mase plastice, robotică, electromecanică, aeromodele, chimie experimentală, informatică, legumicultură și ecologie.
Activitățile extrașcolare la care se pot înscrie copiii au scopul de a-i iniția în domenile de interes. În funcție de pasiunile sau preferințele lor Palatul Copiilor oferă o gamă variată de cursuri și clase pe întreaga perioadă a anului școlar, precum și posibilitatea de a participa la evenimente și concursuri tematice. Unul dintre concursurile îndrăgite de copii este cel organizat iarna: Magia Crăciunului.
Palatul Copiilor Iași organizează o serie de proiecte județene, regionale și naționale prin care își propun să implice cât mai mulți copii în activități educative și culturale expunîndu-i la oportunități de învățare și descoperire a talentelor sau pasiuni.
Câteva dintre proiectele județene la care cei mici au participat sunt: Armonii prin artă și emoție, Artă și tradiție, Copii în sărbătoare, Dansul de pe ambele maluri ale Prutului, Diamantele Iașiului, Edu-Teatru, Festivalul de folclor Cătălin Pop, Implicare&Responsabilizare, Prietenii naturii, Serbarea datinilor, Un oraș mai curat de sărbători.
Un proiect regional la care copiii s-au implicat cu drag este Festivalul Interdisciplinar Aripile Speranței care cuprinde o serie de concursuri din domenii precum: artele vizuale, muzica, creație literară, domeniul tehnic, teatru.
Printre proiectele naționale se numără: Festivalul de folclor pentru copii și tineret Cătălina ă care se adresează ansamblurilor folclorice din țară și străinătate, teatrul, arte vizuale, muzică instrumentală, scriere creativă – secțiunea italiană, muzică instrumentală, muzică vocală și ansambluri, canto, muzică instrumentală, Concursul Internațional de educație ecollogică și protecția mediului Ia și Green Bang, creează și responsabilizează eco-ul naturii!, Festivalul de teatru și Păpuși și Pantonimă Cătălin Damian și Concursul Internațional de Arte Vizuale Structură și culoare.
În cadrul instituției Palatul Copiilor Iași copiii pot contribui la realizarea conținutului unor serii de publicații scrise precum: A palace on Cloud Nine, Palatinii, Junior Act. Aici, pot scrie materiale despre călătorii, cultură, folclor, despre proiectele de educație ecologică și despre diverse subiecte de inters pentru tineretul din România.
Contactați
Orar
Mai multe informații
- Ești proprietarul acestui loc? Dorești să faci modificări sau să actualizezi informațiile?
- Alege pachetul potrivit: https://www.clubulcopiilor.ro/pachete/
- * Conținut (imagini, informații, video) preluat de pe rețelele de socializare sau site-ul oficial.