Să mergi cu copiii la plajă și la mare poate crea amintiri pentru toată viața, atât timp cât fiecare membru al familiei este mulțumit. Pentru a vă ajuta să alegeți o destinație de plajă perfectă pentru copii, clubulcopiilor.ro a analizat mai multe plaje și a luat în considerare factori importanți pentru părinți și copii precum intrarea lină în apă, atracțiile pentru copii din apropiere, accesibilitate, opțiunile de luat masa sau calitatea plajei.
Fie că sunteți în căutarea unui loc liniștit, departe de aglomerație, sau a unui loc plin de viață, unde micuții să poată construi castele de nisip și să se bălăcească în apă, plajele de pe litoralul românesc oferă opțiuni pentru toate gusturile și în special pentru familiile cu copii.
Am selectat în aceste articol informații despre cele mai frumoase plaje cu intrare lină în apă și nisip fin, numai bune pentru a petrece o zi întreagă cu copiii, fără să vă fie frică de ce i s-ar putea întâmpla celui mic. Pe unele, chiar, se găsesc spații de joacă perfect amenajate, unde cel mic se poate distra în voie până la lăsarea serii.
Așadar, iată o listă cu cele mai bune plaje pentru cu copii din România.
1. Plaja Modern, Constanța
De departe, pe primul loc al listei cu plaje cu nisip fin și intrare lină din România se află Plaja Modern, din Constanța. Acest lucru se vede și în numărul mare de copii care se adună acolo de-a lungul zilei, împreună cu părinții sau bunicii. Apa este mică pentru mulți metri, iar forma sa de golf o ajută în a nu avea valuri puternice. Cu o apă limpede, unde pe alocuri se văd bancuri de pești și scoici, cu alge puține și un nisip foarte fin, în care copiii se pot juca nestingheriți, aceasta este una dintre plajele preferate ale constănțenilor.
O puteți găsi lângă Portul Turistic, la care ajungeți mergând pe faleza Cazinoului, de la Poarta 1. Există și autobuzul 42 care coboară până în Portul Turistic. Pe plajă sunt câteva terase de unde puteți cumpăra înghețată sau câte un frappe, însă zona nu este exploatată comercial așa cum sunt alte plaje ale Constanței. De aceea, poate că ar fi mai bine să vă luați ceea ce vreți să consumați de acasă sau de pe drum.
La amiază, vă puteți retrage în Centrul orașului, care se găsește în imediata apropiere, urcând scările care sunt la marginea plajei. Puteți să vă feriți de căldură vizitând Moscheea, Mitropolia, Muzeele sau Piețele de aici. Tot în această zonă veți găsi și numeroase restaurante și terase unde să mâncați sau unde să vă adăpostiți de soarele arzător, specific verii.
După ora 16, vă puteți întoarce pe Plaja Modern, pentru ca, mai apoi, seara, să faceți o plimbare prin Portul Turistic și pe Faleza Cazinoului, de unde veți vedea o imagine foarte frumoasă.
Cu siguranță, Plaja Modern este, în sine, o atracție turistică a Constanței și nu puțini turiști cu copii vin în acest oraș doar pentru a merge pe ea.
2. Plaja Mamaia, Constanța
În anii trecuți, Plaja Mamaia era destul de aglomerată, însă, de când Primăria a decis să o mărească, locul este destul de pustiu. Asta o face să fie mai primitoare, în special în luna iunie, atunci când turiștii încă nu au început să sosească, însă sunt deschise majoritatea magazinelor, iar telegondola funcționează. Este o plajă cu nisip fin și intrare lină în mare, ceea ce o face potrivită pentru copiii de toate vârstele. Apa este mai caldă decât în alte locuri, iar faptul că aveți la dispoziție terase și magazine pentru a cumpăra ceea ce vă doriți îi dă un plus de neegalat în fața altor plaje.
Aici aveți de ales între mai multe plaje unde puteți sta, în funcție de ceea ce preferați. Există zone unde se poate întinde cearșaful, așa cum sunt și zone cu șezlonguri, zone unde se practică sporturi nautice, dar și locuri unde terasele au parcuri de joacă pentru copii. Stațiunea Mamaia este destul de întinsă încât să vă plimbați o zi întreagă în ea și să nu vă plictisiți.
La prânz sau seara vă puteți duce în Satul de Vacanță, unde nenumărate mașinării așteaptă să distreze atât adulții cât și copiii. Prețul pentru o tură este destul de modic, însă distracția este garantată. În zona Cazinoului se țin, toată vara, spectacole organizate de Primărie, așadar veți putea să vă distrați și ascultând muzică și urmărind un astfel de eveniment.
În Mamaia, se ajunge ușor, luând autobuzul 100M de la Gară, acesta venind extrem de repede, poate din 5 în 5 minute. Există și autobuzele 5-40 și 101M, care au aceeași destinație.
3. Plaja Reyna, Constanța
Plaja Reyna, din Constanța, este preferată de localnicii care au copii, pentru că aici se găsesc nenumărate locuri de joacă și activități distractive pentru cei mici. Se găsește chiar lângă plaja Trei Papuci, și se ajunge folosind autobuzele cu numerele 5-40, 102N, 14 sau 102P. Spre deosebire de alte plaje, aici nu sunt scări, astfel încât accesul se realizează ușor. În fiecare vineri, aici se organizează ateliere creative și spectacole pentru copii, de dimineața până seara fiind o forfotă de puști și puștoaice cum rar vezi în altă parte.
Puteți închiria șezlonguri, iar seara vă puteți uita la meciuri în zona special amenajată, unde s-au instalat proiectoare pentru acest lucru. Pe acestea, în zilele în care nu sunt meciuri, se proiectează filme în aer liber, vinerea fiind cele pentru copii.
Mulți turiști spun că aceasta este plaja cea mai frumoasă din Constanța, însă această părere este pur subiectivă, și, de aceea, recomandăm să o vedeți cu propriii ochi.
Pentru că intrarea este lină, apa mării este mai caldă decât în alte locuri și, de aceea, aici veți vedea oameni pe plajă până seara târziu, mulți alegând să facă o baie chiar și după ora 20. Terasa este curată și îngrijită, iar aleile până aproape de zona de șezlonguri sunt ușor de parcurs.
Restaurantul, chiar dacă are prețuri un pic mai mari, este de patru stele și este unul dintre cele mai apreciate din oraș. Vă recomandăm să nu vă îndepărtați de mal mai departe de geamandură, deoarece aceasta este așezată acolo unde adâncimea apei crește considerabil. Fiți precauți, chiar dacă știți să înotați foarte bine.
4. Plaja Venus
Situată la doar 3 kilometri de Mangalia și având o dimensiune de 1,5 kilometri, Plaja Venus este un alt loc cu intrare lină în mare și nisip fin, ideal pentru copii, unde vă puteți petrece o săptămână liniștită de vacanță. Aici puteți beneficia și de tratamente balneare, deoarece izvoarele cu apă minerală sulfuroasă hipotermală captate în zonă oferă această posibilitate.
Venus este o stațiune liniștită, bogată în vegetație, cu o alee principală pe care veți găsi magazine și hoteluri și unde nu veți fi deranjați de absolut nimic. Aici, algele ajung destul de rar în apropierea plajei.
Plaja Venus este împărțită în trei golfuri, ceea ce ajută la faptul că nu veți întâlni valuri mari. Partea cea mai frecventată de către turiști se găsește înspre stațiunea Saturn, fiind un loc unde copiii se pot juca în voie, fără a apărea vreun pericol, chiar dacă o fac pe malul mării.
Dacă doriți liniște și intimitate, puteți merge pe plaja din partea de nord a stațiunii Saturn, unde intrarea în apă se face printre pietre, ceea ce nu este pe gustul turiștilor.
Totuși, aici veți avea parte de multă plajă doar pentru dumneavoastră, tocmai din cauza acestui aspect.
Printre distracțiile pe care le are de oferit Plaja Venus se numără lecțiile de scuba diving sau plimbarea cu diferite ambarcațiuni. Unele hoteluri oferă locuri de joacă pentru copii. La intrarea dinspre Mangalia este deschis un parc de distracții pentru copii, unde prețurile sunt destul de mici. În fiecare sezon, între Venus și Saturn se găsește un circ, unde cei mici pot vedea spectacole cu animale și saltimbanci.
5. Plaja Tuzla
Dacă vă doriți un peisaj sălbatic, cu puțini turiști, însă cu o intrare lină în mare și nisip fin, atunci s-ar putea ca Plaja Tuzla să fie ideală pentru dumneavoastră. Aceasta se află la 20 de kilometri de Constanța și se poate ajunge la ea cu trenul, după care urmează o distanță de aproximativ 30 de minute de mers pe jos. Pe măsură ce a devenit populară, fiind considerată ultima plajă sălbatică din Constanța, aici au apărut câteva terase și toalete ecologice.
Se pot închiria ski-jeturi și se pot face plimbări cu barca spre epava de la Costinești. Ce este cu adevărat plăcut, însă, este că nu răsună muzica de nicăieri și că puteți asculta în voie sunetul valurilor care se izbesc de țărm.
Adulții care vor să se deconecteze de cotidian vor găsi Plaja Tuzla ideală, în special pentru că nu există semnal la telefon pe ea, decât în câteva zone.
În ceea ce privește cazarea pe litoral, există hoteluri pentru toate gusturile și buzunarele, însă și posibilitatea de cazare cu cortul, în curtea localnicilor. Fiind în această zonă, veți dori să vizitați și locurile dimprejur, iar dacă sunteți cu mașina, veți putea face acest lucru ușor. În primul rând, rezervați o zi pentru a face o vizită la Techirghiol, unde vă puteți da cu un nămol foarte bun pentru corpul omenesc.
Puteți merge în locul amenajat numit Băi Reci sau puteți sta sub faleza, pe plajele localnicilor și să extrageți dumneavoastră nămolul.
Oricum ar fi, luați-vă rezerve, deoarece o cură recomandată durează 12 zile. Vă veți simți atât de bine după prima folosire a nămolului, încât veți dori să vă ungeți cu el și în celelalte 11 zile. Apusul îl puteți vedea pe faleza Techirghiol, un loc amenajat plăcut și liniștit.
De aici se ajunge foarte ușor și la Eforie Nord, unde este foarte plăcută faleza. De pe ea se vede marea într-un fel aparte, însă plaja nu este chiar bună pentru copii, intrarea în mare fiind destul de abruptă. Mai mult, aici va trebui să coborâți foarte multe scări, pentru a ajunge pe plajă. Totuși, de pe faleza veți putea cumpăra nenumărate bunătăți și suveniruri, iar la capătul ei veți găsi un parc mic de distracții. Prin Eforie Nord trece foarte des autobuzul pentru Constanța, care vă lasă chiar la gară.
6. Eros Beach, Năvodari
Dacă preferați stațiunea Năvodari și mergeți cu copii mici acolo, atunci puteți alege plaja Eros Beach. Aceasta aparține de hotelul cu același nume, unde vă puteți caza dacă veți face rezervare dinainte, deoarece este destul de aglomerat.
Aici veți găsi un beach bar de unde puteți să serviți înghețată sau o băutură rece.
Puteți, de asemenea, să faceți o plimbare cu ski-jet-ul sau cu Gonflabil Jobe Anura. Plaja se găsește aproape de Mamaia, astfel încât puteți vizita cu lejeritate orașul Constanța dacă doriți și alte tipuri de activități.
Năvodari este o stațiune frumoasă, curată și liniștită. Vă puteți plimba seara pe strada principală sau pe plajă, iar dimineața, foarte devreme, puteți merge cu copiii ca să culegeți scoici întregi, aduse peste noapte de mare. Resortul este modern, nou construit, ceea ce vă va face să fiți pe deplin satisfăcut de ceea ce oferă. Aveți acces la șezlonguri, pentru a sta confortabil, însă puteți să vă așezați și cearșaful, dacă doriți să stați la soare în acest mod.
Primăria Năvodari spune că aici se găsesc cele mai frumoase plaje din Constanța. După un an stresant, aici este locul ideal pentru a vă reîncărca bateriile. Pe alocuri, puteți găsi spații de joacă special amenajate pentru copii. Există microbuz direct Năvodari – Constanța, care circulă foarte bine și este destul de ieftin, astfel încât nu vă veți plictisi nici o secundă atunci când veți vizita locul.
7. Acvamarin Beach, 2 Mai
În 2 Mai, veți găsi o altă plajă ideală pentru copii de toate vârstele, numită Acvamarin Beach. Aceasta este situată în apropierea unui parc de joacă, unde cei mici se vor distra de minune. 2 Mai este o stațiune foarte frumoasă de explorat, în special pe malul mării, și este foarte aproape de Constanța, existând transport regulat, ceea ce o face ideală pentru a petrece o vacanță de o săptămână fără să vă plictisiți nici o secundă.
Din Constanța, puteți ajunge în toate celelalte stațiuni de pe Litoral, în maxim 2 ore.
Astfel, dacă v-ați plictisit de 2 Mai și plajele de aici, puteți merge și în Mamaia, unde există un sat de vacanță, dar și în zona de centru a orașului Constanța, pentru a vizita muzee sau clădiri importante, precum Moscheea.
De asemenea, în Mamaia există și Delfinariu, un loc care atrage zeci de copii zilnic și unde delfinii și leii de mare fac un spectacol extraordinar. În spatele lui, există și o mini grădină zoologică, în care veți petrece câteva ore bune.
8. Plaja La Steaguri, Neptun
Plaja principală din Neptun este numită “La Steaguri” și vine în întâmpinarea oaspeților săi cu o multitudine de posibilități de distracție. De la sporturi nautice la masaj și beach bar-uri, aici veți găsi ce să faceți câteva zile, cu siguranță. Intrarea în mare este lină, iar nisipul fin le va permite celor mici să se joace cu găletușa și lopățica pentru ore întregi, fără să se zgârie, în timp ce dumneavoastră citiți o carte, completați un rebus sau, pur și simplu, vă bucurați de razele soarelui.
Adulții și copiii mai mari se pot bucura de jet-ski, windsurfing, wakeboarding, banană și alte activități acvatice. Costul acestora este destul de mic comparativ cu alte stațiuni, însă distracția este la fel de mare. Mai mult, din Neptun puteți ajunge cu ușurință în alte stațiuni, ceea ce este ideal pentru părinții ai căror copii se plictisesc repede. Neptun este o stațiune modernă, plină de viață, cu un număr mare de terase și restaurante, hoteluri, piscine și posibilități de recreere.
9. Plaja Tataia, Constanța
În spatele Universității Ovidius, veți găsi Plaja Tataia. A devenit populară printre constănțenii care nu își permiteau să meargă în Mamaia. Și această plajă este acoperită de nisip fin și are o intrare lină în apă, ceea ce o face potrivită pentru copiii de orice vârstă. Spre deosebire de celelalte plaje pe care vi le-am prezentat în rândurile de mai sus, aceasta nu este populară printre turiști, ceea ce o face mai puțin aglomerată în plin sezon. Din păcate, nu este tocmai modern amenajată, însă este ideală dacă doriți să simțiți că respirați neînghesuiți de ceilalți.
Autobuzele care ajung pe Plaja Tataia sunt 102N, 5-40, 14 și 102P. În zonă, veți găsi un zid pictat de către artiștii constănțeni, care vă va răpi câteva minute bune admirându-l.
10. Plaja Jupiter
Nisip fin veți găsi și în Jupiter, o stațiune aflată la doar câțiva kilometri de Constanța. Este o plajă cu un aspect exotic, destul de îngustă, pe care veți găsi șezlonguri și un mic golf. Situată între Neptun și Venus și neavând o dimensiune foarte mare, o plimbare pe malul mării vă poate duce în oricare locație dintre acestea două. Pe lângă plajă, însă, aici mai puteți vedea și Pădurea Comorova și Lacul Tismana.
Vegetația bogată care se găsește aici asigură răcoare pe timpul zilelor caniculare de vară, ceea ce o face ideală pentru copiii mici, care nu pot sta afară la amiază. În partea de sud a stațiunii, veți găsi Cap Aurora, cea mai tânără stațiune de pe Litoralul românesc. Cu siguranță, dacă veți alege să stați ziua la plajă și seara să vă plimbați pentru a admira peisajele, veți avea parte de o vacanță relaxantă, într-un cadru absolut superb.
11. Plaja Corbu
O altă plajă cunoscută ca fiind sălbatică, dar cu nisip fin și intrare lină în mare, este Plaja Corbu. Ea se află la câțiva kilometri de comuna Corbu și vegetația specifică locului creează un peisaj mirific, numai bun să vă ajute atât pe dumneavoastră, cât și pe copil, să vă conectați cu natura într-un mod frumos. Aici nu veți auzi muzică din difuzoarele boxelor, plaja fiind caracterizată de liniște. Oamenii puțini – deși în weekend se aglomerează – vă vor face să vă simțiți ca într-un peisaj rupt din filme.
În Complexul CorbuGolf veți găsi un iaz amenajat, care adăpostește flora și fauna specifică Deltei Dunării și care poate fi o încântare pentru copii. Pe lacul Corbu veți găsi Tabăra de Tineret, unde veți putea practica tir cu arcul, dar și unde veți găsi terenuri de fotbal, tenis și volei. În grindul Chituc veți găsi o cabană care poate adăposti 16 persoane, dar și un restaurant cu specific pescăresc, care servește o mâncare delicioasă.
În zona plajei Corbu se practică adeseori sporturi nautice, aici găsindu-se și singurul loc atestat din România unde se pot închiria ambarcațiuni cu vele. Lacul Corbu și grindul Chituc sunt arii protejate, unde este bine să aveți la dumneavoastră binocluri, pentru a admira păsările. În apropierea comunei Corbu se află cetatea Histria, aceasta fiind cea mai veche așezare grecească de pe teritoriul României. Tot în apropiere, veți găsi și cetatea Enisala. Puteți rezerva o zi pentru a vă plimba cu vaporul pe Delta Dunării, plecarea fiind din Tulcea sau Jurilovca.
12. Plaja Eforie Sud
Plaja din Eforie Sud oferă locuri cu nisip fin și intrare lină în apă. Este aproape de Eforie Nord și Techirghiol, distanța dintre stațiuni putând fi străbătută și pe jos. Astfel, vă puteți rezerva câte o zi din vacanță pentru a vizita câte una dintre aceste locații. Autobuzele spre Constanța circulă destul de des, trecând prin Agigea. Prețul unei curse este modic și vă permite să mergeți în vizită în marele oraș al litoralului românesc.
Lacul Techirghiol are propriile plaje, unele amenajate și altele nu, iar nămolul de aici are proprietăți terapeutice uimitoare, pe care vi le recomandăm. Faleza din Eforie Nord oferă o priveliște uimitoare la apus asupra mării.
Plaja din Eforie Sud este, însă, mult mai puțin aglomerată, iar costul activităților este mai mic. În 2024, în această stațiune a fost inaugurată o nouă plajă. Prețurile la cazare în Eforie Sud sunt decente, iar serviciile variază de la una la patru stele.
Așadar, sperăm că lista noastră de plaje pentru copii vă va ajuta să aveți o vacanță relaxantă total, fără griji în privința celor mici, așa cum meritați. Nu ezitați să explorați împrejurimile locurilor unde sunteți cazați, deoarece litoralul românesc este vast și atât de divers, încât veți putea găsi locuri de distracție la tot pasul, chiar și în cele mai sălbatice locuri.
A-ți uitat sa spuneți că pe litoralul românesc plajele au fost distruse cu înisipare .Plaja La steaguri Neptun, Jupiter nisip cu foarte multe scoici.
La Jupiter nu ai unde sa faci plaja decât daca te încumetă sa stai printre buldozere, excavatoare, camioane