Concediile în familie sunt poate cele mai așteptate clipe atât de părinți, cât și de copii. Dar unde poți merge în România ca cei mici să aibă parte de divertisment, iar voi adulții de puțină relaxare? Probabil te gândești să alegi o zonă a țării pe care nu ai mai explorat-o până acum sau o zonă care a fost mereu preferata ta. Următorul gând pe care-l ai este durata vacanței, pe care o dictează de multe ori varietatea atracțiilor pe care copiii le au la îndemână. Știm că pentru ei este mereu important să aibă ceva interesant de făcut, altfel dacă vacanța este prea îndelungată, iar locul nu oferă multe opțiuni de distracție prietenoase cu copiii, ei tind să se plictisească și să-și dorească să se reîntoarcă acasă.
Fie că preferi distracția la piscină sau la mare, plimbările lungi în natură sau obiectivele turistice populare din țară planificarea din timp devine esențială pentru o vacanță reușită.
Am pregătit o serie de recomandări cu locuri din România ideale pentru familii cu copii care să îți fie de folos când începi să organizezi următoarea vacanță împreună cu familia.
1. Sibiu și împrejurimi
Poate unul dintre cele mai populare locuri din Transilvania pentru familiile cu copii este Porumbacu de Sus, un sat aflat în județul Sibiu la baza Muntelui Negoiu din Munții Făgăraș unde aveți o colecție de obiective pe care vi le propunem să le vizitați.
- Castelul de Lut, Valea Zânelor are o arhitectură desprinsă parcă din basme și vă transmite un aer de mister, iar împreună cu peisajul idilic din Valea Zânelor vă fac într-adevăr să simțiți că sunteți într-o vacanță deosebită. Castelul este construit în întregime din materiale naturale, cum ar fi lutul, paiele și lemnul, fiind unul dintre cele mai instagramabile locuri din țară. Perioada cea mai potrivită în care să faceți o vizită aici este la finalul primăverii și, bineînțeles, vara care este anotimpul ideal pentru ieșiri și concedii. Castelul de Lut este deschis zilnic, dar momentan nu puteți decât să-l admirați din exterior, accesul în căsuțe nefiind permis. Obiectivul acesta este potrivit pentru voi dacă faceți o vizită scurtă în zonă și vreți să-i impresionați pe copii arătându-le aceste căsuțe și făcând o plimbare în timp ce admirați peisajele. Pentru noi a fost o ieșire minunată pentru poze și un mic picnic în natură.
- Povestea Calendarului vă îndeamnă să “Pătrundeți în lumea magică a copilăriei” în timp ce vizitați și admirați căsuțele colorate de diverse forme și decorate în stiluri pline de veselie: Căsuța de turtă dulce, Căsuța Dragobete, Căsuța Ciupercuță, Căsuța Amintirilor, Căsuța Stejarul Poveștilor etc. Căsuțele sunt reprezentative pentru legendele celor 12 luni ale anului și tradițiile care le însoțesc. Aici, vă recomandăm să veniți cu copii care au vârste mai mici, deoarece pentru cei mai mari s-ar putea să nu prezinte atât de mult interes. Însă cei mici vor rămâne impresionați de construcțiile colorate. Dacă verifici din timp programul postat pe pagina de Facebook, îi vei putea înscrie pe copii la ateliere creative, de gastronomie sau chiar șah.
Dacă vi se face foame puteți trece pe la Coliba Haiducului unde degustați o pizza pe vatră, o plăcintă sau alte preparate delicioase.
La 30 de minute distanță de Povestea Calendarului, aproape de Cârțișoara este Păstrăvăria Albota unde puteți lua masa înconjurați de natură. Sunt și locuri de joacă pentru copii, câteva animăluțe și o atmosferă foarte plăcută. Merită să faceți o oprire, nouă ne-a plăcut tare mult!
Din seria atracțiilor turistice care se încadrează în perimetrul apropiat al localității Porumbacu de Sus se numără și celebrul Bâlea Lac la o distanță de aproximativ 17 km. O oprire în natură ideală să vă bucurați de frumusețea peisajului.
După ce vizitați obiectivele de mai sus nu ezitați să faceți o oprire și în centrul vechi din Sibiu, în special dacă vremea este favorabilă și vă permite plimbări printre clădirile istorice și străduțele înguste ale orașului.
La 11 minute de centrul orașului Sibiu se află Muzeul Astra, cea mai importantă instituție muzeală din România, este situat în rezervația naturală Dumbrava Sibiului și este un muzeu în aer liber care îți permite să te plimbi printre gospodării românești tradiționale țărănești, bisericuțe de lemn, mori de apă, de vânt și poți admira alături de copii câteva animăluțe. Aveți 10 km de alei doar bune de străbătut și explorat.
Mai multe variante de atracții turistice în zona Sibiului găsiți în TOP 21 de locuri pentru copii și parinti de vizitat lângă Sibiu, articolul nostru dedicat.
2. Brașov
Chiar dacă Brașov și Poiana Brașov sunt foarte populare în timpul anotimpului rece, acestea sunt de asemenea destinații perfecte pentru sezonul estival oferind o sumedenie de opțiuni de activități pentru familiile cu copii.
Iată câteva recomandări de locuri pentru copii pe care să le încercați dacă poposiți în Brașov:
- Dino Parc Râșnov: intrați în lumea preistorică a dinozaurilor și descoperiți expoziția de dinozauri în mărimea lor naturală. Parcul dispune de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copac cu exponate științifice, un teatru 9D și unul de 360°, trasee de aventură, o tiroliană, un labirint cu laser, o cutie de sunet, expoziții unice și spații interactive suplimentare, pe lângă traseul magnific cu 100 de dinozauri.
- Castelul Bran: la doar 30 de minute de Brașov așteaptă să fie explorat Castelul Bran, unul dintre cele mai cunoscute castele din România cu o istorie bogată și o arhitectură medievală fascinantă
- Parcul de aventură Brașov : dacă aveți chef pentru o porție pe cinste de aventură, Aventura Parc are trasee palpitante, sală de escaladă cu panou de cățărat virtual, iar dacă vreți să explorați natura cu bicicletele aveți șansa de a închiria o bicicletă aici
- Echitație în natură: dacă vizitați orașul Brașov și aveți parte de vreme plăcută încercați o oră de echitație la unul din centrele dedicate din zonă. În Poiana Brașov puteți încerca o sesiune de călărie la Spiritul Cailor
- Aquaparc-ul Paradisul Acvatic Brașov: super distracție acvatică unde aveți parte de 6 piscine interioare, piscine în aer liber, lazy river, tobogane, grotă de relaxare, jacuzzi și o atmosferă unică de voie bună
- Zoo & Planetariu Brașov: Vizitează cele peste 100 de specii de animale, inclusiv lei, tigri, ursuleți, reptile, maimuțe și multe altele, inclusiv un panda roșu. La începutul vizitei noi am poposit la cofetăria de la Zoo, pentur a ne încărca bateriile cu ceva dulce.
- Drumeții: dacă vă numărați printre familiile iubitoare de aventură aflați că aici aveți o mulțime de trasee prietenoase printre care: drumeția spre Vf.Tâmpa (960 m) – care durează aproximativ o oră- iar dacă aveți copii mici puteți opta pentru urcarea cu telecabina și scurte plimbări când ajungeți sus, la 20 de minute cu mașina de Brașov găsiți Dealul Cetății – Lempeș – care vă oferă un peisaj deosebit, în special la apus sau Traseul Canionul 7 Scări ( are o durată de 3-4 ore)
Dacă doriți mai multe idei de excursii consultați ghidul din articolul dedicat excursiilor pentru familii lângă Brașov.
3. Sinaia
La 48 km (o oră cu mașina) de Brașov se află o altă destinație care ascunde multe oportunități de explorare pentru copii în inima naturii, și anume Sinaia, o stațiune montană situată în Munții Bucegi cu peisaje minunate care așteaptă să fie descoperite. Este o stațiune pe care o poți vizita cu încredere chiar și cu copiii mai micuți, explorarea naturii și a locației îi va relaxa și le va face foarte bine.
Cea mai bună perioadă pentru a vizita Sinaia cu copiii este vara, dacă intenționați să bifați obiectivele turistice de mai jos:
- Vizita la Castelul Peleș – un castel extrem de deosebit care impresionează prin istoria sa bogată și ineriorul luxuriant. Cei mici vor fi captivați să cunoască în detaliu reședința de vară a regilor României
- Trasee montane – nu este un secret cât de conectați cu natura sunt copiii, iar participarea la mici drumeții îi entuziasmează de fiecare dată, un traseu de aproximativ 2 ore (dus-întors) pe care vi-l recomandăm cu drag este Poteca Regală-Poiana Stânii Regale
- Experiența cu gondola către Cota 1400 – de la înălțime admirați priveliștea încântătoare care vă relaxează și impresionează în același timp
- Parcul Dimitrie Ghica: unul dintre cele mai pitorești parcuri din România
4. Călimănești-Căciulata
La 18 km nord de Râmnicu Vâlcea se află stațiunea Călimănești Căciulata, o locație liniștită ideală pentru plimbări, dar unde întâlniți și opțiuni de divertisment pentru familiile cu copii.
Iată ce puteți pune pe lista obiectivelor dacă ajungeți in această stațiune:
- Descoperiți drumeții ușoare: pe marginea râului Olt, traseul naturalistic Căciulata-Cozia (traseu care vă poartă spre Mănăstirea Cozia), traseul spre Peștera Muierilor, traseul Valea lui Stan
- Aquaparc: Cozia Aqua Park este o idee ganială de distracție în orice anotimp, parcul acvatic este deschis tot timpul anului. Special pentru copii există tobogane și bazine speciale așa că merită să bifați acest obiectiv
- O plimbare cu catamaranul pe Olt: explorați frumusețile locale navigând cu catamaranul pe râul Olt. A devenit un obicei pentru vizitatorii locului să desfășoare această activitate de fiecare dată când ajung în stațiunea Călimănești-Căciulata
- O vizită la Mănăstire Cozia: o experiență culturală și spirituală care merită încercată, nu uitați să vizitați și muzeul mănăstirii unde găsiți multiple obiecte bisericești interesante
- Parcul Național Cozia și cascada Lotrișor : Drumeția până la Cascada Lotrișor se face pe un traseu frumos pe drum forestier, cu înclinare ușoară, ideal și pentru copii.
Noi am vizitat stațiunea când copilul nostru avea 9 luni, ne-am plimbat cu catamaranul pe râul Olt, plimbare care a fost o adevărată fascinare pentru bebe, ne-am plimbat prin stațiune la pas și am vizitat Mănăstirea Cozia, un loc foarte liniștitor.
5. Eforie Nord și Mamaia
Când vine vorba de vacanța la mare în familie cu copii mici este important ca stațiunea să aibă hoteluri child-friendly aproape de mare, plaje cu nisip fin și o atmosferă cât mai primitoare. În România, cele mai potrivite stațiuni pentru familiile cu copii sunt Eforie Nord și Mamaia. Puteți petrece un sejur minunat fie că mergeți cu un bebeluș sau copii mai măricei.
Eforie Nord
În Eforie Nord veți găsi plaje cu nisip fin, intrarea lină în apă, liniștea necesară și activități captivante pentru cei mici:
- Plaja și bălăceală la orele dimineții sau după-amiaza când nu e foarte puternic soarele
- Plimbări cu barca pe mare: o adevărată încântare pentru copii
- Eforie Aqua Park: un aqua park pe care cei mici îl vor adora, cele 12 tobogane de-abia așteaptă să fie motivul distracției copiilor
- Parcul Central: un parc cochet ideal pentru joacă
- Lacul Belona: se află în sudul stațiunii, chiar între Marea Neagră și Lacul Techirghiol
Mamaia
Poate una dintre cele mai celebre stațiuni care are multe opțiuni de cazare child friendly, plaje spațioase și activități multiple pentru familiile cu copii este Mamaia. Ce puteți face în această stațiune cu cei mici?
- Plaja și bălăceală la orele dimineții sau după-amiaza când nu e foarte puternic soarele
- Aqua Magic Mamaia: parc de distracții acvatic cu zone tematice pentru toate vârstele
- Plimbare cu barca: explorați marea Neagră într-o plimbare cu barca
- Luna Parc Mamaia: un parc de distracții ideal pentru după-amiezile în care vreți să le asigurați celor mici câteva clipe de distracție garantată
Dacă aveți timp puteți explora și descoperi locurile pentru familii din Constanța.
6. Băile Felix
În căutarea următoarei vacanțe probabil te gândești la atracțiile acvatice de care dispune România, mai exact la băile termale care sunt potrivite pentru familiile cu copii. Veți fi plăcut surprinși să aflați de varietatea locațiilor unde cei mici vor avea parte de distracție garantată și apă caldă, exact cum le place lor, în special în stațiunea Băile Felix. Iar o vacanță unde copiii să se bucure de bălăceală, dar în același timp o vacanță terapeutică pentru părinți este formula unui concediu de succes.
Fie că doriți să optați pentru ștrandurile din stațiune sau pentru hotelurile cu centre spa, nu veți fi dezamăgiți de alegerea voastră deoarece aveți o gamă variată de centre acvatice moderne.
Chiar dacă unele piscine cu apă termală sunt strict interzise copiilor cu vârste mai mici de 14 ani, fiecare complex deține piscine care permit accesul și celor mici. Astfel, stațiunea Băile Felix este una dintre cele mai cotate stațiuni de acest tip din România. La doar 10 km de orașul Oradea, Băile Felix este un sat în comuna Sânmartin din județul Bihor. Este o destinație populară în rândul familiilor cu copii de toate vârstele, nu doar în rândul celor caută centre pentru tratamente balneare.
Vă recomandăm câteva locații cu apă termală unde cei mici au spații dedicate, iar adulții pot opta pentru relaxare deplină și care pot fi vizitate pe toată perioada anului:
Ștrandul Apollo-Felix
Ștrandul este deschis pe toată perioada anului și este cel mai modern complex acvatic din vestul țării cu 10 bazine care includ: piscina cu valuri, 4 piscine exterioare cu apă termală, piscină cu jocuri acvatice, 2 piscine dedicate copiilor, piscină interioară și 5 tobogane pentru distracție garantată.
Aquaparc Felixarium
Lotus Therm Spa & Luxury Resort. Unul dintre cele mai populare centre termale din țară, Lotus Therm vă întâmpină cu 14 piscine interioare și exterioare cu recirculare și apă termală, cascade, jacuzzi și tobogane pentru divertismentul copiilor.
Dacă sunteți iubitori de căldura reconfortantă pe care o oferă sauna, voi părinții puteți să vă bucurați la maxim de cele 3 tipuri de saună, cât și de camera de gheață. Lotus Therm dispune și de cazare fiind și unul dintre centrele baby-friendly la care vă puteți caza la Felix.
Felixarium este zona de care copiii se vor despărți cu greu la plecare deoarece cuprinde: peșteri cu izvoare termale, cascade, perdele de apă, terenuri de sport, spații de joacă, toate într-un decor atins de plante luxuriante.
Aqua Park President Felix
În cadrul Aqua Park Felix beneficiați de apa termală populară de la Băile Felix într-un cadru modern accesibil pe toată perioada anului. Complexul dispune și de cazare, iar acesta este unul dintre alegerile favorite ale părinților deoarece vă oferă spectacole animate pe placul copiilor un restaurant cu meniuri adaptate gusturilor celor mici.
Complexul este o adevărată sursă de bucurie pentru copii, cu piscine interioare, exterioare, zone de joacă pentru copii, tobogane colorate, zone de relaxare și multe alte surprize pentru cei care vor să se delecteze câteva zile aici. Este un aqua park potrivit pentru copiii de tote vârstele.
Nymphaea
Desigur, nu uitați de aquapark-ul Nymphaea din Oradea care este anual unul dintre cele mai vizitate aquapark-uri și care se află la doar 9 km de Băile Felix.
Când doriți o pauză de la piscine, vă încurajăm să vizitați și alte obiective din Oradea:
- Rezervația Naturală Lacul cu nuferi – nuferii și broaștele țestoase vă vor încânta, în special pe copii
- Grădina Zoologică din Oradea – un parc zoologic foarte bine îngrijit unde întâlniți animale exotice și autohtone îndrăgite de copii
- Centrul orașului – îmbinați vizita clădirilor istorice cu plăcerea de a degusta din deliciile culinare specifice orașului
- Cetatea Oradea – o cetate minunată, restaurată cu atenție astfel încât a reușit să-și păstreze farmecul și autenticitatea. E o adevărată plăcere să te plimbi printre zidurile cetății, iar pentru copii este un prilej minunat de a explora locul
7. Alba Iulia și Ocna Mureș
Orășelul Ocna Mureș este situat în județul Alba, mai exact la aproximativ 15 km sud-vest de municipiul Alba Iulia și a devenit una dintre atracțiile iubitorilor de piscine, datorită noului complex modern de băi sărate. Merită vizitat împreună cu familia deoarece oferă o atmosferă relaxantă, copiii se bucură de joaca în apă, iar adulții pot profita și de tratamentele disponibile.
Complexul Băile Sărate Ocna Mureș dispune de:
- piscine interioare cu apă dulce, sărată și un bazin interior de tartament cu apă sărată
- piscine exterioare de înotători, un bazin cu apă sărată, un bazin mic pentru copii și unul de dimensiune mai mare tot dedicate celor mici
- saună umedă și uscată
- jacuzzi
Nu uitați de camera Salina care este perfectă și pentru adulți și pentru copii, pentru sănătatea sistemului respirator. Cu un weekend la Ocna Mureș îmbinați distracția cu activități benefice sănătății.
Noi am petrecut o zi întreagă la piscine, apa e plăcută, iar dacă vreți să luați masa, complexul dispune de un restaurant cu preparate clasice la care plata se face cu ajutorul brățării pe care o încărcați la recepție.
Ce puteți face aici cu copiii în afară de bălăceală:
- Descoperiți Cacionul Râpa Roșie: Situată în apropierea autostrăzii A1, la doar 3 km de orașul Sebeș, Râpa Roșie este o destinație spectaculoasă și unică în țară. Este singura rezervație naturală de tip canion din România, întinzându-se pe o suprafață de 10 hectare. Cu formele sale geologice de tip „badlands” și culoarea sa distinctivă, această rezervație te va cuceri cu frumusețea și unicitatea sa.
- Vizitați Alba Iulia
- Satul Rimetea: Cunoscut pentru arhitectura sa tradițională, cu ferestre verzi și fațade albe, satul Rimetea este o bijuterie ascunsă în inima Transilvaniei.
- Peștera Huda lui Papură: Cu cea mai mare colonie de lilieci din Europa și cele mai lungi și mai numeroase excentrite, Peștera Huda lui Papură este o minune a naturii din Munții Trascăului.
- Salina Turda
8. Deva, Orăștie și Hunedoara
Țara Hațegului a primit în 2016 statutul de destinație de ecoturism și este una din destinațiile din România unde întreaga familie se poate bucura de natura și de tot ce are mai frumos de oferit țara noastră. Aici, peisajele naturale deosebite se întâlnesc cu biserici medievale și cetăți impunătoare, iar peșterile locuite încă din Paleolitic vă așteaptă să le descoperiți secretele. În plus, întâlniți zimbri și chiar dinozauri, care îi vor lăsa pe copii fără cuvinte.
Ce puteți face aici cu copiii prin Țara Hațegului:
- Rezervația de zimbri de la Hațeg: Copiii pot să observe aceste animalele atât de speciale la noi în țară fiind printre puţinele locuri din Europa unde trăieşte zimbrul (bison bonasus).
- Muzeul trenurilor în Hunedoara: Garnituri de tren, locomotive și mașinuțe. Toate acestea sunt expuse, în patru încăperi, într-un decor de poveste. Peroanele sunt pline de călători, care stau la taifas în așteptarea trenurilor.Nu lipsesc nici tunelurile și viaductele, iar atmosfera creată este incredibil de reală. Muzeul trenurilor din Hunedoara va fi o experiență interesantă pentru întreaga familie.
- Castelul Corvinilor: Toți copiii sunt fascinați de castele și cavaleri, iar acest cstel este impresionant încă de la intrare, cu turnurile înalte, cu zidurile groase și peisajele desprinse parcă din basm.
- Sarmisegetusa Regia: Explorează trecutul îndepărtat al României la Sarmisegetusa Regia, o fostă capitală a Daciei și un important centru militar și religios, învăluită în mister și istorie.
- Arsenal Park Orăștie este un complex turistic situat în Orăștie, Hunedoara cu tematică militară cu o suprafață de 88 de hectare care dispune de hotel, un muzeu militar în aer liber, un aquaparc cu tobogane și un parc de aventură.
- Cetatea Deva și o plimbare cu telegondola special pentru cei mici
9. Vatra Dornei și Suceava
Situată în județul Suceava, stațiunea Vatra Dornei este recunoscută pentru peisajele spectaculoase, tradițiile inedite care s-au păstrat de-a lungul timpului, izvoarele minerale sărate și obiectivele turistice populare care atrag anual numeroși vizitatori. Pentru copiii cu vârste mai mici vă recomandăm cu drag drumețiile în natură în zonă, iar cu cei mai micuți vizitele în parcul cu veverițe va fi un succes.
Dacă vă aflați în această zonă, vrem să vă recomandăm câteva activități care sunt potrivite familiilor cu copii și locuri pe care să le vizitați cu aceștia.
- Drumeții în natură – Vatra Dornei este destinația perfectă dacă sunteți puși pe mișcare și aveți în plan desfășurarea traseelor montane, unul dintre traseele pe care vi-l recomandăm este Traseul Vatra Dornei – Cascada La Văioagă, este potrivit pentru copiii de toate vârstele
- Parcul central – care este un adevărat obiectiv datorită numărului ridicat de veverițe care și-au ales să trăiască printre arborii bătrâni. De asemenea, în parc veți găsi și un izvor de apă minerală, Pavilionul Japonez și Biserica Sfânta Treime.
- Plimbare cu telecabina – descoperă cea mai înaltă cotă a dealului plimbându-vă cu telecabina până la înălțimea de 1300 m. Dealul Negru vă oferă o priveliște splendidă asupra depresiunii Dornelor.
- Parcul de aventură Ariniș – la o oră jumătate distanță de Vatra Dornei, la Gura Humorului aveți parte de adrenalină și aventură în parcul de aventură. Aici sunt bineveniți copiii cu vârsta minimă de 4 ani să exploreze cele 8 trasee accesibile, dar în același timp destul de solicitante să îi țină activi și curioși pe copii.
- Cetatea de Scaun a Sucevei și alte obiective turistice în Suceava pentru familii pe care le puteți descoperi în articolul nostru
10. București
Nu putea să lipsească capitala din lista noastră de destinații pentru copii. București oferă o mulțime de activități distractive pentru copii pe care nu le găsești în nici un alt oraș din România. A fost greu să alegem doar câteva recomandări, dar găsiți multe recomandări în articolul nostru despre București:
- Destiny Park este un oraș în miniatură, destinat copiilor între 3 și 14 ani în care copiii au ocazia să experimenteze cum este să fii adult pentru cateva ore, testând meserii de oameni mari, fiind plătiți pentru munca lor, cu MagicBani, foarte utili atunci când vor să cumpere participarea la diverse experiențe.
- Parcul de distracții Orăselul copiilor situat lângă stația de metrou Constantin Brâncoveanu si învecinat cu Parcul Tineretului, unde găsiți cele mai frumoase locuri de joacă pentru copii. Există multe zone de distracție, locuri de relaxare și o gamă variată de facilități, inclusiv roată panoramică, turn de viteză, montagne russe, mașinuțe electrice, circuit acvatic cu lebede plutitoare, dar și terase și restaurante. Pe scurt, Orășelul Copiilor este atât de divers încât trebuie experimentat cu propriii ochi!
- Bălăceală la Therme pentru toți iubitorii de apă si tobogane. Therme este cel mai mare centru de relaxare și distracție bazat pe ape termale din Europa, cu o varietate de piscine, saune, tobogane și una din cele mai mari grădini botanice interioare din România. Cu siguranță poși petrece aici 3 ore cu copiii. Asigură-te că ai cu tine prosopul, costumul de baie și papucii.
- Parcul de aventură Edenland Park este situat la 20 de minute de București. Veți găsi aici o gamă variată de facilități pentru copii: trasee în copaci, loc de joacă pentru copii cu foarte multe facilități de distracție & amuzament, Eden Jump, perete de escaladă, biciclete care pot fi închiriate, echitație, zooland (struți, cămile, lame, păuni, căprioare, capre pitice), ateliere de pictură, spații pentru paintball și tir cu arcul.
Știm cu toții că activitățile pentru copii în timpul călătoriei sunt cele care fac ca întreaga experiență să fie mai bună. O vizită în București vă oferă o mare varietate de momente distractive de care vă puteți bucura împreună cu toți membrii familiei dumneavoastră.
De ce este benefic pentru copii să viziteze obiective turistice și orașe din România?
- Copiii se familiarizeaza cu istoria unor locuri prin experiență și observare directă. Ei pot vedea istoria, cultura și tradițiile locale în acțiune, ceea ce poate consolida cunoștințele dobândite la școală sau pe care le citesc în cărți.
- Își creează amintiri minunate în locuri pe care le vor putea vizita din nou când vor dori, fiind mai accesibile ca locație
- Descoperă natura și comorile ascunse ale acesteia prin explorarea pădurilor dese, zonelor montane minunate în timp ce își îmbunătățesc cunoștințele geografice
- Socializarea și jocul cu alți copii vorbitori ai aceleiași limbi îi ajută pe copii să se adapteze mai ușor la mediile noi și să își creeze prietenii.