168 Rezultate
Familie Prieteni

Salina Praid

Strada Minei 44, Praid

Salina Praid este una dintre cele mai populare mine de sare din România aflându-se la o adâncime de 120 m.

0+ ani
4.4

Rezervația de Bujori de Stepă

Zau de Câmpie, România

Rezervație naturală unde cresc bujori de stepă (Paeonia tenuifolia), o floare emblematică a zonei și care împodobește în culori deosebite câmpiile!

0+ ani

Pietrosul Rodnei

Pietrosul Rodnei, România

Vârf montan din Munții Rodnei - Carpații Orientali - de unde aveți o priveliște extraordinară asupra peisajului montan din jur: dealuri, câmpii, râuri!

12+ ani
4.9

Statuia Lupoaicei (București)

Bulevardul Ion C. Brătianu 36, București

Replică a aceleiași statui din Roma, Lupa Capitolina din București reprezintă un monument istoric & reper cultural al orașului, care atrage mulți turiști.

0+ ani
4.5

Măgura Uroiului

DJ700A 64, Simeria

Rezervație de tip geologic, care se întinde pe aproximativ 10 hectare și are forma unui con vulcanic. S-a format cu milioane de ani în urmă.

4+ ani
4.6

Satul Olari

Strada Olari 168, Râmești

Sătuc din orașul Gorj, cunoscut pentru tradiția sa în ceramică și olărit, meșteșugarii locali încă ocupându-se cu astfel de activități neaoșe!

0+ ani
4.7

Piatra Corbului

Roșia Montană, România

O stâncă masivă, verticală, care - datorită formei sale - amintește de un corb în zbor. O adevărată înfățișare a forței naturii și măiestriei acesteia.

8+ ani
4.8

Rezervația de Zimbri Neagra

Bucșani, România

Rezervația naturală de zimbri (Bisonu bonasus), unde aceștia au reușit să fie reintroduși cu succes în fauna țării noastre, într-un habitat propice înmulțirii.

0+ ani
4.5

Grota Urșilor

Borsec, România

Grota Urșilor, care nu este neapărat o peșteră, este o formă de relief sub formă de coridoare înguste în care s-au găsit rămășițe preistorice.

4+ ani
4.6

La Zăplaz

Sătic, România

O formațiune geologică destul de interesantă, cu niște scobituri ciudățele care au apărut în urma eroziunii apei în calcarul Munților Piatra Craiului.

0+ ani
4.9

Muntele de sare din Sovata

Sovata

Formațiune geologică deosebită care s-a format prin acumularea de sare în straturi subterane. Vă va surprinde prin forma și dimensiunile sale.

0+ ani
4.6

Castelul Kálnoky

Micloșoara

Castelul Kálnoky este o bijuterie arhitecturală ce relevă timpurile de demult al aristocraților și boierilor. O mașină a timpului spre acele vremuri apuse!

0+ ani
4.6

Peștera Vadu Crișului

DJ108I, România

Peșteră situată în Munții Pădurea Craiului, care vă invită să o explorați și să îi descoperiți ”minunile subterane”. Un loc superb, plin de mister!

4+ ani
4.8

Cazanele Mari ale Dunării

Dubova, România

Cazanele Dunării reprezintă una dintre principalele atracții situate în zona Dunării. Un spectacol natural pe care nu îl veți uita niciodată, cu siguranță!

0+ ani
4.8

Stufărișurile de la Sic

Sic, România

Un ecosistem fermecător și unic în țara noastră, Stufărișurile de la Șic merită văzute și descoperite. O zonă cu o faună deosebit de bogată!

0+ ani
4.5

Culmea Pricopanului

Măcin, România

Culme montană de unde peisajul pare desprins din povești, pictate de mâna unui artist talentat. Masivul Pricopan este accesibil printr-un traseu marcat!

12+ ani
4.9

Parcul Dendrologic Dofteana

Dofteana, România

A doua colecție silviculturală din țara noastră, după Arboretum Simeria, unde se găsesc peste 660 de varietăți de specii de copaci și arbuști.

0+ ani
4.6

Muzeul de Etnografie și Artă Populară

Piața Trandafirilor 11, Târgu Mureș

Muzeu de etnografie & artă populară, unde se găsesc expoziții, colecții, vernisaje și altele de această natură cu specific tradițional, autentic românesc.

0+ ani
4.6

Punct de belvedere Sadova

DN17A, Sadova

Punctul de belvedere este situat în Munții Făgăraș, iar de aici se pot vedea împrejurimile incredibile - văi, păduri, vârfuri mărețe și multe altele!

0+ ani
4.8

Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic

Strada Stelea 4, Târgoviște

Muzeu cu specific paleontologic, care scoate în evidență dinamica evolutivă a omului, ca specie. Cu numeroase colecții, neapărat merită văzut!

0+ ani
4.7