Patinajul, o distracție sezonieră, este fără îndoială o modalitate fantastică de a te bucura de iarnă, de a rămâne activ și de a petrece clipe frumoase alături de familie.
Dar, la fel ca în cazul oricărui sport de iarnă, pregătirea adecvată este deosebit de importantă pentru a-ți asigura o experiență plăcută și pentru a evita transformarea acestei activități într-o luptă împotriva frigului și disconfortului.
De la găsirea locației perfecte pentru patinaj în Timișoara până la alegerea ținutei potrivite , acest articol vine cu informații care te vor ajuta să te bucuri la maxim de timpul petrecut pe gheață.
Locațiile și detaliile de funcționare pentru cele 3 patinoare Timișoara sunt după cum urmează:
Distracție pe patine la Iulius Town
Patinoarul este amplasat în parcarea VIP–UBC 0 și este deschis publicului larg. Tot aici este amenajat un mini parc de distracții pentru toate vârstele.
⏰Program
- Luni-Vineri: 14:00: 22:00;
- Sâmbăta-Duminică: 12:00-22:00.
💲Tarife (includ închirierea patinelor)
- Copiii până în 10 ani: 20 RON/oră;
- Adulți: 25 RON/oră;
- Instructor de patinaj: începând cu 20 RON/oră.
Parc de distracție și patinoar la Shopping City (Calea Șagului)
Patinoarul este amplasat în parcarea Shopping City, are 900 de metri pătrați și este deschis publicului doritor să patineze! După patinaj, vă puteți distra în parcul amenajat cu mașinuțe, carusele și alte distracții.
⏰Program
- Luni-Vineri: 11:00-22:00;
- Sâmbătă-Duminică: 11:00-23:00.
💲Tarife (includ închirierea patinelor)
- 25 RON pentru copii și adulți;
- Copiii sub 7 ani, însoțiți de către un adult, au acces gratuit;
- Instructor: începând de la 20 RON/oră.
Patinoarul de la Târgul de Crăciun din Piața Libertății
Patinoarul din Piața Libertății va fi probabil cel mai vizitat dintre cele 3 patinoare pentru că face parte din Târgul de Crăciun, care anul acesta promite să fie cel mai mare din țară.
⏰Program
- Luni-Vineri: 10:00-22:00;
- Sâmbătă-Duminică: 11:00-23:00.
💲Tarife (includ închirierea patinelor)
- 30 RON pentru adulți și copii;
- Instructor: începând de la 20 RON/oră.
Cu ce ne îmbrăcăm la patinoar?
Pentru această activitate, ideal ar fi să optați pentru îmbrăcăminte lejeră și călduroasă, preferabil în straturi. Astfel, hainele sportive, datorită naturii lor flexibile și ușoare, sunt o opțiune foarte bună, dar pentru a asigura un nivel suplimentar de căldură, acestea pot fi combinate cu lenjerie de corp termică, care oferă izolație fără a adăuga volum excesiv.
Șosetele joacă, de asemenea, un rol esențial. Alegerea ideală ar fi șosetele din lână, care nu numai că mențin căldura, dar permit și picioarelor să respire, evitând astfel transpirația excesivă. Este important să te asiguri că șosetele nu sunt prea strâmte, pentru a nu restricționa circulația sângelui, care este vitală pentru menținerea căldurii.
În ceea ce privește gecile, cele foarte groase pot împiedica libertatea de mișcare necesară pentru patinaj. O geacă de toamnă, eventual cu un strat termic subțire dedesubt, poate fi o alegere mai bună, oferind un echilibru între căldură și mobilitate. Scopul este să îți asiguri confortul termic, fără să sacrifici mobilitatea necesară pentru a face piruete.
Și un ultim sfat legat de îmbrăcăminte: știm că e iarnă și fularele / eșarfele lungi sunt alegerea normală pentru o zi friguroasă dar, pe ringul de gheață e posibil să îți creeze probleme, așa că mai bine lasă-l de-o parte.
La copii, se aplică același principii, dar pentru ei dacă aveți la îndemână haine impermeabile, ar fi bine să îi dotați cu ele, pentru că la primele încercări, vor petrece destul de mult timp pe gheață.
Cum înveți să patinezi?
Pentru cei neinițiați în tainele patinajului, am adunat și câteva sfaturi de la experți pentru prima ieșire pe gheață:
- pentru început stai cât mai aproape de marginile patinoarului, în caz că te dezechilibrezi;
- încearcă să îți păstrezi echilibrul: ține spatele drept, genunchii flexați și mâinile ușor depărtate de corp;
- încearcă să mergi ca și cum ai fi încălțat în pantofi pentru început pentru a prinde curaj și a-ți exersa echilibrul;
- când te dezechilibrezi și căderea este inevitabilă, folosește-ți brațele pentru a amortiza șocul căzăturii. Mânușile groase te vor ajuta în aceste momente.
Dar nu trebuie să te îngrijorezi pentru că toate patinoarele din Timișoara au instructori atât pentru adulți cât și pentru copii, gata să te ghideze și să îți dea încrederea de care ai nevoie să aluneci grațios pe gheață.
Toate cele 3 patinoare se află aproape de restaurante și cafenele gata să îți servească preparate gustoase și băuturi fierbinți. Așadar, după o sesiune plăcută de patinaj, vă puteți răsfăța cu feluri alese și mâncăruri delicioase, pentru a încheia cum se cuvine o zi de calitate petrecută în familie!