Copiii adoră petrecerile, mai ales cu familiile și prietenii lor. Ar putea fi obositor și greu să pregătești pentru prima dată o petrecere mare (sau mică) pentru ziua de naștere a copiilor tăi, dar nu-ți face griji, noi îți spunem exact ce trebuie să faci.
Organizarea unei petreceri cu ocazia zilei de naștere a copilului tău poate să fie distractivă. Dacă vrei ca cel mic să se bucure de o petrecere memorabilă, iată cum ai putea să-i îndepliniți această dorință, fără cheltuieli prea mari.
1. Tema
Fie că este vorba de unicorni, pirați, supereroi, curcubeu sau de zombi Minecraft, tema este foarte probabil cel mai distractiv aspect al petrecerii. În plus, ea dă tonul pentru decorațiuni, tort și alte detalii. Dar, în timp ce într-un an copilul tău poate ști exact ce temă își dorește, în alt an ar putea fi mai greu. La urma urmei, ei pot fi obsedați de Spider-Man într-o zi și de Ninjago în următoarea. Pentru inspirație, consultați ideile noastre pentru teme de petreceri aniversare.
● Preșcolari
Pe copiii de 3-6 ani îi încântă numai ideea de a-și aduce prietenii la ei acasă. Așa că nu e nevoie de prea mult efort. Doar cu jocurile preferate ale sărbătoritului și un tort delicios, poți organiza petrecerea ideală. Iată totuși câteva idei care te-ar putea inspira:
Petrecere cu mașini, avioane, vapoare, astronauți
Petrecere Paw Patrol
Petrecere cu personajele din Frozen
Petrecere Eroii in Pijama
Mickey Mouse Party
Dinozauri
Petreceri tematice cu zâne si prințese
Petrecere cu pirați si corăbii.
● Elevi în clasele primare
Acestor copii chiar le plac petrecerile tematice. Sărbătoriții aleg de obicei teme precum Lego, Minecraft, Sport, Jocurile Olimpice, petreceri cu ceai, Spa-ul, Mica Sirenă. Aceste tematici sunt ușor de organizat acasă.
● Elevi de gimnaziu
Credeți că un copil de 11-12 ani nu mai este dornic să-și serbeze ziua? Total neadevărat! Și adolescenții adoră petrecerile, doar că vor să și le celebreze cu un grup mai mic de prieteni. Pentru această categorie de vârstă puteți organiza o petrecere cu tematica filmului sau serialului preferat, Board Games sau o seara de karaoke.
2. Data și ora
Selectează o zi și o oră în care mare parte dintre invitați nu sunt implicați în alte activități sau cursuri extrașcolare. Pentru asta, vorbește din timp (2-3 săptămâni înainte de eveniment) cu părinții celor mai buni prieteni ai sărbătoritului, ca prezența acestora la petrecere să fie garantată. Cât despre durată, o oră și jumătate pentru copiii de grădiniță, respectiv două ore pentru cei din clasele primare sunt mai mult decât suficiente pentru o petrecere pe cinste.
3. Bugetul
Pentru că nu va trebui să închiriezi un loc pentru a găzdui petrecerea vei economisi niște bani, totuși este important să stabilești un buget. Ar trebui să hotărești cât dorești să cheltui și să te asiguri că rămâi sub aceea sumă. Există multe modalități de a economisi atunci când cumperi decorațiuni și/sau cadouri pentru o zi de naștere, așa că profită de ele dacă este posibil. Poți să cauți online cât de mult pot costa anumite lucruri sau să intrebi alte mămici și să stabilești un buget in funcție de aceste informații.
Desigur, la ce bun un buget dacă nu-l respecți? Prin urmare, asigură-te că faci tot posibilul pentru a nu cheltui mai mult decât ai nevoie.
4. Invitații
În continuare trebuie stabilită lista de invitați pentru petrecere. Nu face lista fără să întrebi și sărbătoritul. Până la urmă e petrecerea lui și el trebuie să fie înconjurat de oamenii cu care se înțelege cel mai bine. Recomandarea noastră e să te asiguri că trimiți invitațiile cu suficient timp înainte pentru ca toată lumea să poată răspunde la invitație.
Numărul de persoane ar trebui să depindă de cât de mult spațiu au invitații la dispoziție și de tipurile de lucruri pe care le-ai planificat. Ultimul lucru pe care îl dorești este să inviți o mulțime de prieteni ai copilului, dar să nu ai suficient spațiu pentru a face lucrurile pe care le-ai planificat.
5. Activitățile de grup
Petrecerile de zile de naștere sunt ideale pentru a încuraja socializarea și spiritul de echipă. Acum iată cum trebuie să planifici de la 0 petrecerea micuțului, pentru a o face memorabilă. După ce ați decis, de comun acord, tema, urmează partea cea mai importantă: stabilirea activităților.
Pentru prima parte a petrecerii, când invitații ajung pe rând, oraganizează patru, cinci jocuri la care participanții pot intra pe parcurs. Acestea se vor desfășura în primele 10-15 minute. 60-90 de minute vor fi dedicate jocurilor și activităților principale, iar 30 de minute vor fi rezervate pentru gustări și tort.
Încearcă să lași pentru final o activitate specifică, ce anunță că petrecerea e pe sfârșite.
6. Decorațiunile
Copiii vor reține timpul petrecut cu prietenii, jucându-se jocurile preferate. Câteva baloane colorate cu heliu și un banner pictat de sărbătorit sunt mai mult decât suficiente.
7. Mâncarea
La petreceri copiii mănâncă adesea mai puțin decât se așteaptă adulții- aveți grijă să nu exagerați și să nu ajungeți să vă „bucurați” de resturile de sandvișuri sau pizza timp de câteva zile.
8. Tortul
O petrecere aniversară fără tort nu este altceva decât o zi obișnuită de joacă. Când vine vorba de tortul aniversar, recomandarea noastră este să apelezi la un profesionist . Poate că vă place mult să gătiți, dar coacerea tortului înainte de eveniment va fi un factor de stres suplimentar.
Alegerea unui tort pentru ziua de naștere a copiilor pe care invitații tăi nu îl vor uita niciodată este mult mai interesantă. Iar în zilele noastre, nici măcar nu trebuie să te deplasezi pentru a comanda, deoarece poți cumpăra torturi online și le poți livra direct la locul de desfășurare.
Nu uita că zilele de naștere sunt evenimente extrem de importante și de fascinante , atât pentru sărbătorit, cât și pentru invitați. Copiii sunt fericiți că petrec timp cu prietenii și se joacă împreună jocurile preferate!
Sper că v-am ajutat cu idei pentru o zi de naștere de vis, chiar la voi acasă!